Vraag & Antwoord

Trashcan

[mei 2005] Crashtest geheugenkaarten

Anoniem
Jeroen Doorn
2 antwoorden
 • Nederland heeft massaal de digitale camera ontdekt, getuige ook de miljoenen geheugenkaartjes die rondzwerven. Maar hoe stevig zijn deze kaartjes eigenlijk? Wij onderwierpen de 6 populairste aan een keiharde vuurproef, met koffie- en drankgeweld, een wasmachine en zelfs een Opel Astra!

  Geef hier uw mening of stel uw vragen over dit artikel.
 • Volgens mij is een crashtest een test waarbij het te testen apparaat aan dusdanig zware proeven wordt onderworpen dat het bezwijkt, dat was in deze test niet het geval.
  De conclusie van de Jeroen Doorn was dat alle kaartjes zeer robuust zijn.

  Leuke conclusie maar wat heb ik eraan? Dit waren de testen:
  1. Vrije val van vier hoog.
  2. In de wasmachine met bontwasmiddel op 40 graden.
  3. Met een Opel Astra over de kaartjes rijden op een asfaltweg.
  4. Koffie, bier, wijn.
  5. In de zandbak, enkele uren in natte klei.
  6. De magneetplaat bij de kassa.

  Mijn suggesties:

  1. Vrije val, telkens hoger tot het kaartje barst. (sommige mensen wonen op tien hoog, en nemen foto's vanaf hun balkon)

  2. In de wasmachine, met witwasmiddel (bleek) op steeds hogere temeraturen. (sommige mensen wassen hun broek op 60 graden)

  3. Met een zwaardere auto en een minder vlak wegdek. (sommige mensen zullen hun kaartje verliezen op dat plein met kinderkopjes, waarna er net een MPV aankomt)

  4. Thee (heter dan koffie), rum (meer alcohol). (sommige mensen zetten thee met kokend water, sommige mensen morsen sterke drank)

  5. Eerst de klei, dan het vriesvak. (sommige mensen vinden hun kaartje pas de volgende dag)

  6. Met een piezo-aansteker een minuutje vonken vlak boven het kaartje. (Dat geeft een fijn breedbandig en sterk elektrisch veld, flash-geheugen is gebaseerd op een elektrisch veld niet op een magnetisch)

  Als je zover gaat dat de kaartjes daadwerkelijk bezwijken dan weet je hoeveel ze kunnen hebben, ik weet nu niet of een kaarte een 60 graden was overleeft, of een val van 8 hoog.
  Ook kan je dan zien welke van de kaartjes het sterkste zijn.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.