Vraag & Antwoord

Trashcan

[juni 2005] Virtuele Machines

Anoniem
RIRE
14 antwoorden
 • Met virtualisatie kunt u op één pc meerdere besturingssystemen tegelijk gebruiken. Bijna elke moderne pc is hiervoor krachtig genoeg. Wij testen twee populaire virtualisatieprogramma’s, Virtual PC en VMware, en helpen u snel op weg met de inrichting van uw eigen virtuele machine!

  Geef hier uw mening over dit artikel.

  Links bij dit artikel:

  [b:cf6caabc59]VMware Workstation 5[/b:cf6caabc59]
  www.Vmware.com
  [b:cf6caabc59]Virtual PC 2004[/b:cf6caabc59]
  www.microsoft.com/virtualpc
 • ik download de probeer versie van VMware al :P:P
 • Heel goed. Afgelopen week al mails gehad van andere lezers die ermee actief waren en tegen wat probleempjes aanliepen.

  Moet zeggen dat ik zelf nu we de finale versie in handen hebben, enkele hangups heb meegemaakt met VMWare die ik bij versies voorheen nooit heb gehad. Maar na een herinstallatie werkt ie nu lekker. Nu lijkt alleen mijn diskettestation defect, kan ik geen W98 installeren.

  groetjes Edmond
 • Ik heb gekozen voor VM-Ware en ik heb een nieuwe virtuele machine aangemaakt en windows xp pro sp2 geinstalleerd. Werkt perfect, alleen een beetje traag. Nu heb ik een vraag.

  Wat is het verschil tussen multibooten en dit. Ik heb op mijn server windows2003 geinstalleerd. Ik gebruik het vooral als archief. Daarom wil ik er ook spellen op spelen. Dan is het toch geschikter om via multiboot windows xp te installeren?
 • Ja dan is multiboot geschikter.

  Multiboot is meerdere besturingssystemen naast elkaar geinstalleerd, waarbij je bij het booten kiest welke je wilt gebruiken, die start je en daarna zijn de andere onbruikbaar en onzichtbaar. Je hebt altijd maar toegang tot 1 OS.

  Bij virtuele machines heb je een besturingssysteem, dat start je en daar boven op kun je net als een Word of Excel, een virtuele machine starten met daarin een volledig werken ander besturingssysteem. Je hebt dan gelijktijdig toegang tot meerdere OS-en.

  Dat virtuele machines meer resources vragen is wat jij ook al merkt. Het zijn gewoon 2 volledige Windowzen of een Windows en een Linux die gelijktijdig 1 pc gebruiken, dus dan moet je wel voldoende hardware hebben.

  groetjes Edmond
 • Ik zou graag XP64 virtueel laten draaien onder win xp pro, maar helaas zijn beide programma's daar niet geschikt voor.
  Is er wellicht een andere manier om dit voor elkaar te krijgen??
 • Heb je wel een 64 bits processor? Dat is de eerste vereiste. VMWare 5.0 ondersteunt namelijk wel 64 bits processoren (AMD en Intel) volgens mij en daarmee Windows XP 64 bit als host-besturingssysteem.

  Een 64 bits VMachine als gast op een 32bits host lijkt mij weinig nuttig, de 64bitter wordt dan beperkt door de grenzen van het 32bits host-OS. Tis ook maar de vraag of die overweg kan met de instructies van dat 64-bits OS.

  groetjes Edmond
 • Uiteraard heb ik een 64 bits processor. Had op de site idd gezien dat vmware op 64bits draait. Maar ik wilde juist als guest zodat ik kon testen of ik de juister drivers kon vinden en de programma's onder 64 kan draaien die ik graag wil voordat ik 64 als vast os ga gebruiken. Denk nu dat ik maar beter kan wachten voordat 64 wat meer de standaard is geworden of een dualboot overwegen. Maar dualboot heb ik nog nooit gedaan en heb er nu ook de schijfruimte niet voor over. Maar ben op zich prima te vreden met gewoon xp zou alleen mooi zijn als ik de volledige potentie van mijn cpu kon gebruiken.
 • Kun je geen image maken, met Ghost of Drive Image, van je huidige 32 bits XP. Dan die eraf, tijdelijk de x64 erop en als ie niet bevalt, de image terugzetten? Dualboot is ook goede optie, zoveel GBs vreet dat niet hoor. Denk dat je met 3 GB al klaar bent.

  groetjes Edmond
 • Goed artikel.

  In het stappenplan staat echter niet vermeld dat op de virtuele schijf een actieve partitie moet worden gecreëerd en daarna geformatteerd.
  In ieder geval voor Windows ME of lager.
  Als je dat niet doet, is er geen harde schijf te gebruiken, en kan je Windows niet installeren.

  Hoe dat moet, staat b.v. in het forum van VMware (na zoeken op No hard disk).
 • Ik vind het grote voordeel van VMware 5 dat he tevens een virtueel netwerk kan bouwen. Hier op mijn pc heb ik 1 w2k3 server, 1 w2k server, 1 w2k pro en 1 XP machine tegelijk draaien om een nieuw AD-integrated scripting en authority tool te testen. Mede door de nieuwe snapshotwerking is het zeer overzichtelijk in welke snapshot je zit en is het eenvoudig een testomgeving te maken zonder met allerlei hardware te moeten slepen. Tevens gaan we binnenkort 11 fysieke servers consolideren naar 2 :D met VMware
 • dat is inderdaat wel chill ja
 • [quote:2905a727ce="Venzent"]Ik vind het grote voordeel van VMware 5 dat he tevens een virtueel netwerk kan bouwen. [/quote:2905a727ce]

  Dat kon met vorige versies toch ook al, zeker in 3.0 kwam je al een heel eind. Trouwens ook VirtualPC scoort hier niet slecht mee, al vind ik VMWare op dit punt beter.

  groetjes Edmond
 • Volgens mij is Jeroen het vergeten, maar hij zou hier nog een updeet plaatsen. Hij was van de week bij Dell en kwam daar ook iemand van VMWare tegen en die meldde "dat XP 64-bit ook onder XP 32-bit draait, mits je een 64-bit processor hebt natuurlijk. Officieël geven ze er nog geen support op, maar hij had het wel behoorlijk werkend. "

  Kortom, er wordt door VMWare hard aan gewerkt.

  groetjes Ed

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.