Vraag & Antwoord

Trashcan

[juli/augustus] Windows 98: updates & upgrades

Anoniem
Dennis G
17 antwoorden
 • Windows 98 werkt nog op menige computer naar volle tevredenheid. Jammer dat daarvoor niet meer updates uitkomen. U zou daarom bijna upgraden naar XP, terwijl uw besturingssysteem voor veel taken nog uitstekend voldoet. Wij laten zien hoe u Windows 98 weer helemaal bij de tijd brengt!

  Links uit dit artikel:
  [b:becb929bbf]Internet Explorer 6 Service Pack1[/b:becb929bbf]
  http://www.microsoft.com/ie
  [b:becb929bbf]Java Virtual Machine[/b:becb929bbf]
  http://java.com/en/download/manual.jsp
  [b:becb929bbf]DirectX 9.0c[/b:becb929bbf]
  http://www.microsoft.com/windows/directx/default/aspx
  [b:becb929bbf]Windows Media Player 9[/b:becb929bbf]
  http://www.microsoft.com/windows/windowsmedia/9series/player.aspx
  [b:becb929bbf]Ad-Aware SE Personal Edition[/b:becb929bbf]
  http://www.lavasoftuda.com/support/download
  [b:becb929bbf]ZoneAlarm Firewall Free Edition[/b:becb929bbf]
  http://www.zonelabs.com
  [b:becb929bbf]Avast Antivirus Home Edition[/b:becb929bbf]
  http://avast.com/eng/freesoftware.html
  [b:becb929bbf]Service Releases 1 en 2 voor Office 97[/b:becb929bbf]
  http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=nl&FamilieID=befd7842-602e-42b089d2-6be39f1167c1
  [b:becb929bbf]Service Pack 3 voor Office 2000[/b:becb929bbf]
  http://www.microsoft.com/netherlands/office/officeedities/vorigeversies/office200sp3.aspx
  [b:becb929bbf]Post Service Pack 3-updates voor Office 2000[/b:becb929bbf]
  http://www.microsoft.com/office/orkarchive/2kupdt.htm
  [b:becb929bbf]Nederlandstalige versie van het Windows 98 Service Pack[/b:becb929bbf]
  http://wepsite.net/hp38guser
  [b:becb929bbf]Engelstalige versie van het Windows 98 Service Pack[/b:becb929bbf]
  http://exuberant.ms11.net/98sesp.html
  [b:becb929bbf]Remote Desktop Connection Software[/b:becb929bbf]
  http://www.microsoft.com/windowsxp/down
  [b:becb929bbf]MSN Messenger[/b:becb929bbf]
  http://messenger.msn.nl

  Geef hier uw mening over dit artikel.

 • [quote:456967812c="Redactie Computer!Totaal"]Windows 98 werkt nog op menige computer naar volle tevredenheid. Jammer dat daarvoor niet meer updates uitkomen. U zou daarom bijna upgraden naar XP, terwijl uw besturingssysteem voor veel taken nog uitstekend voldoet. Wij laten zien hoe u Windows 98 weer helemaal bij de tijd brengt!
  [/quote:456967812c]
  Jammer dat het artikel alleen over win98se gaat. Niet alleen het onofficiële servicepack, maar ook de java-engine van sun heeft 98se als minimum-vereiste.
  Overigens mis ik wel een opsomming van wat er verbeterd wordt door die service-pack. Immers: als iets niet kapot is, hoef je het ook niet te repareren.
  Is er trouwens een goedkope, legale upgrade om win98se te komen als je de originele versie hebt?
 • De upgrade (op mijn 2e pc) met succes opgehaald en geïnstalleerd. Op één of andere manier deed de internetverbinding hetdaarna niet meer. Dit m.h.v. de helpdesk weer ok, maar e-mail blijft ten enen male onmogelijk, en men (Inter.nl.net)kan mij niet helpen…
 • Wat is het probleem dan met die e-mail?

  gr @
 • na openen van O.E.(v 6.0) en ophalen post de melding met gele driehoek en 2 meldingen: "kan host smtp5.inter.nl.net niet vinden etc"en "kan host pop5.inter.nl.net niet vinden, en (o.a.) foutnr 0x800CCC0D"
  Ik heb met de helpdesk de instellingen via extra/accounts/eigenschappen doorgenomen, daar was alles goed mee.Ik hoop dat ik volledig genoeg ben.
 • Ik heb bijna hetzelfde probleem na het installeren van de upgrade. Ik kan nl. wel via outlook express e-mail versturng;en en ontvangen. Andere programma's (internet explorer, teletekst browser geven de melding; "de pagina kan niet worden weergegeven".
  Ik werk met een multi pc modem op adsl. Met mijn laptop kan ik wel gewoon op internet. Hoop dat iemand een oplossing weet, heb de firewall al verwijderd (na eerst diverse configuraties getest te hebben)
 • [quote:d2cd6dbe78="f.j.stols"]na openen van O.E.(v 6.0) en ophalen post de melding met gele driehoek en 2 meldingen: "kan host smtp5.inter.nl.net niet vinden etc"en "kan host pop5.inter.nl.net niet vinden, en (o.a.) foutnr 0x800CCC0D"[/quote:d2cd6dbe78]Doet internet het wel gewoon? Outlook mag ook door een eventuele firewall heen?

  [quote:d2cd6dbe78="bourgo"]Ik heb bijna hetzelfde probleem na het installeren van de upgrade. Ik kan nl. wel via outlook express e-mail versturng;en en ontvangen. Andere programma's (internet explorer, teletekst browser geven de melding; "de pagina kan niet worden weergegeven".[/quote:d2cd6dbe78]Je werkt met een multi pc modem, dus ik neem aan dat je een netwerk hebt. Kan je wel met die pc bestanden van een andere pc halen? Controleer misschien eens de netwerkinstellingen en configureer ip adres, standaard gateway en dns misschien eens met de hand.
 • heb hetzelftde probleem op twee oude kasten met 98se die bij mij op zolder staan, valt niks meer mee te beginnen op gebied van modem, netwerk, internet, email. En formateren en alles opnieuw doen heb ik ff geen zin in. Ben veel te ongeduldig geworden door gebruik van nieuwe pc's. Met als gevolg dat die twee oude beestjes nu een beetje staan te verstoffen en verder gebeurd er niks meer mee.
 • Het is wel appart dat zoveel mensen opeens problemen krijgen met internet enzo. Na wat installeren is dat zo gekomen? Zelf draai ik hier ook wel eens up to date windows 98 installaties, maar daar werkt alles perfect.

  [Edit] Ik heb zelf nooit dat servicepack geinstalleerd, maar gewoon alle officiele updates van ms. Misschien dat dat de oorzaak is?
 • Open eens een DOS-prompt.

  Doe eens: nslookup <mailservernaam> [ENTER]

  dus bijvoorbeeld: nslookup smtp.xs4all.nl En dan dus de mailservernaam van jouw mailserver gebruiken.

  Wat levert dat op?

  groetjes Ed
 • [quote:38a8351fa4="f.j.stols"]2 meldingen: "kan host smtp5.inter.nl.net niet vinden etc"en "kan host pop5.inter.nl.net niet vinden, en (o.a.) foutnr 0x800CCC0D"[/quote:38a8351fa4]

  Open eens een DOS-prompt aub en doe:

  ping 217.149.192.16 [ENTER]

  Krijg je antwoord van die server?

  Even ter info:

  Non-authoritative answer:
  Name: pop10.nijmegen.internl.net
  Address: 217.149.192.16
  Aliases: pop5.inter.nl.net

  mvrgroet Edmond
 • ik lees:
  "timeout bij opdracht (dit gebeurt 4x)
  pingstatistiek:
  verzonden 4, ontvangen 0 verloren 4 100% verlies
  c:|Documents and settings\f.j.stols>
 • Ik krijg bij de ping opdracht ook;
  timeout bij opdracht
  timeout bij opdracht
  timeout bij opdracht
  timeout bij opdracht
  Pingstatistieken voor 217.149.192.16
  packets: verzonden= 4 ontvangen=0 kwijtgeraakt=4 (100% verlies)
  Retourtijd bij benadering in milliseconde:
  minimum=0ms maximum=0ms gemiddeld=0ms
  voor alle duidelijkheid;
  Ik kan nog steeds e-mail verzenden en ontvangen via outlook express, kom alleen niet mer op internet met IE 6.0
 • bij mij (W98SE) bleek de oplossing te zijn: de upgrade verwijderen via configuratie en software.Daarbij werd merkwaardigerwijs gevraagd om de installatie-cd van W98SE(!).Daarna werden er kennelijk weer wat zaken door de cd hersteld.Inmiddels moest er wel weer Norton (2002,prima voor W98) defragm. etc gedaan worden.Uiteindelijk bleek alleen de pop5 van de email niet goed te zijn.Nu loopt alles weer.
 • Windows 98 van een familielid was zodanig vervuild dat een nieuwe installatie nodig was.
  Met het artikel erbij heb ik alle stappen doorlopen, inclusief het aanbevolen servicepack. In eerste instantie leek alles goed te gaan, todat een dag later een HP printerdriver werd geïnstalleerd en acrobat reader.

  Ineens werkte geen enkele browser meer (IE en FF). Merkwaardigerwijs ging e-mailen nog wel. Pingen naar een andere host lukte ook, maar dnslookup weer niet. Kennelijk een dns-probleem.
  PC mee naar andere lokatie, geen resultaat.

  Nadat ik het gewraakte servicepack had verwijderd werkte de browsers weer, maar de taakbalk was verminkt en het startmenu verdwenen.

  Ten lange leste windows98 SE er keihard overheen geïnstalleerd (eerst het bestand c:\windows\win.com verwijderd). Microsoft patches erover: klaar is kees.

  Conclusie: het servicepack deugt van geen kanten !!! klaar.

  Een leuke poging van CT, maar voordat zo'n servicepack wordt aanbevolen verwacht ik toch wat meer testwerk.

  Peter Berghs
  Baexem
 • [quote:42612d6267="peter k"]
  Jammer dat het artikel alleen over win98se gaat. Niet alleen het onofficiële servicepack, maar ook de java-engine van sun heeft 98se als minimum-vereiste.
  Overigens mis ik wel een opsomming van wat er verbeterd wordt door die service-pack. Immers: als iets niet kapot is, hoef je het ook niet te repareren.
  Is er trouwens een goedkope, legale upgrade om win98se te komen als je de originele versie hebt?[/quote:42612d6267]

  De Tweede Editie van Windows 98 geldt inderdaad als minimum vereiste. Jammer, omdat er ook veel mensen de eerste release van Windows 98 gebruiken. Helaas bevat de Tweede Editie van Win98 een groot aantal fundamentele verbeteringen/veranderingen, waar programma's rekening mee moeten houden. Dat is ook de voornaamste reden dat er vaak Tweede Editie als minimum wordt gesteld. Naar mijn weten bestaat er geen 'upgrade' voor Windows 98 om naar de Tweede Editie bij te werken. Wat betreft de inhoud van het onofficiele servicepack: het werkt kernbestanden van Windows 98SE bij, zowel onder de motorkap als visueel. Zo kunnen pictogrammen een Windows 2000-look krijgen, zijn bepaalde drivers vernieuwd (waaronder die voor USB) en bevat het individuele hotfixes die door Microsoft zijn uitgebracht en nu gebundeld zijn.
 • [quote:6354d20fb9="f.j.stols"]bij mij (W98SE) bleek de oplossing te zijn: de upgrade verwijderen via configuratie en software.Daarbij werd merkwaardigerwijs gevraagd om de installatie-cd van W98SE(!).Daarna werden er kennelijk weer wat zaken door de cd hersteld.Inmiddels moest er wel weer Norton (2002,prima voor W98) defragm. etc gedaan worden.Uiteindelijk bleek alleen de pop5 van de email niet goed te zijn.Nu loopt alles weer.[/quote:6354d20fb9]

  Helaas hebben sommige gebruikers na installatie van het onofficiele servicepack problemen met de internetverbinding. Op de website van de makers (http://members.chello.nl/h.nekeman1/98spnl/) wordt melding gemaakt van dit probleem bij versie 2.0.1 beta, en dat er naar een oplossing wordt gezocht. Alternatief is om de eerdere versie te gebruiken (versie 1.6.2, waarop het artikel uit Computer!Totaal is gebaseerd). Deze download is beschikbaar op dezelfde website als hierboven.

  Verder wil ik aanraden om ook een blik te werpen op het forum van het onofficiele servicepack, waar de maker en andere kenners actief zijn en antwoorden geven. Het forum vind je op http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/962236. Zoals daar te lezen valt, is men bezig met het zoeken naar een oplossing.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.