Vraag & Antwoord

Trashcan

[juli/augustus] Helpdesk

Anoniem
sdk
11 antwoorden
 • Geef hier uw mening over de rubriek Helpdesk. Wat is er goed, hoe mag het anders?

  Links bij deze rubriek:

  [b:f66630eea4]TweakUI voor Windows XP:[/b:f66630eea4]
  http://www.microsoft.com/windowsxp/downloads/powertoys/xppowertoys.mspx

  [b:f66630eea4]TweakUI voor eerdere Windows-versies:[/b:f66630eea4]
  http://www.microsoft.com/ntworkstation/downloads/PowerToys/Networking/NTTweakUI.asp
 • Ik hoop dat de koelingsprijsvraag hierbij hoort.. anders: pech :p

  Ben ik de enige die het vreemd vindt dat iemand een prijs krijgt voor iets wat in ongeveer 300 howto's staat beschreven? Bovendien is het ook nog een _slechte_ methode, je kunt veel beter de pinnetjes van de molexstekker die aan de _fan_ vastzit omdraaien, dan krijg je ook geen problemen als je er later ipv de fan een HD in wilt zetten…
 • Tja, ik was eerst ook van plan die tip (met een aantal anderen) in te sturen, maar was het een beetje vergeten. Maar het is op zich erg handig voor mensen die het niet weten en het heeft nog nooit in de Computer!Totaal gestaan. Dus heel vreemd vind ik het niet…
  overigens, is die mark die gewonnen heeft niet toevallig Comp freak, of is dat weer een andere mark?
 • [quote:fa28e6b072="webspider"]Ben ik de enige die het vreemd vindt dat iemand een prijs krijgt voor iets wat in ongeveer 300 howto's staat beschreven?[/quote:fa28e6b072]

  Tja, blijkbaar is niet iedereen zo briljant als jij. Ik heb uit de betere tips een selectie gemaakt.
  Heb je zelf eigenlijk meegedaan aan de prijsvraag?

  Enne, als je het nog even goed doorleest, dan zie je ook dat Mark het over de molex heeft die aan de ventilator vastzit. Zijn waarschuwing in de laatste alinea gaat over ventilators met een dubbele (doorlus) molex-aansluiting…
 • Op blz 117 wordt een alternatief voor webmail beschreven.
  Deze methode is met remote desktop.

  Volgens mij is dit geen goede methode:
  - de pc moet continue aanstaan; ook als je 2 weken op vakantie gaat.
  - er moet een poort worden opengezet; dit lijkt mij beveiligingstechnisch ontoelaatbaar.
  - als er iemand anders op de pc zit, dan moet ie wachten totdat de ander klaar is.

  Het archiveren van mail wat wordt gezien als voordeel is via webmail ook gewoon mogelijk. U stuurt zichzelf via bcc een copie van de mail, die u later weer netjes binnenhaalt op uw eigen pc.

  Met vriendelijke groet,

  Peter de Jong
 • [quote:f4de4c8578="sitetree"]- er moet een poort worden opengezet; dit lijkt mij beveiligingstechnisch ontoelaatbaar.[/quote:f4de4c8578]
  Dat is in ieder geval onzin, ik heb meer dan één poort openstaan (o.a. van radmin, apache en een ftp server), en daarmee neem ik geen groot beveiligingsrisico…

  [quote:f4de4c8578]Het archiveren van mail wat wordt gezien als voordeel is via webmail ook gewoon mogelijk. U stuurt zichzelf via bcc een copie van de mail, die u later weer netjes binnenhaalt op uw eigen pc.[/quote:f4de4c8578]
  Deze bcc kopietjes staan dan wel in de inbox, dat is weer een nadeel.
  Eigenlijk zou je iets van Thunderbird Online moeten hebben, dat mbox'es kan genereren die je kunt inlezen/samenvoegen met je in- en outboxes :)

  @JdJ:
  Het blijft natuurlijk een goede tip, maar dit is IMO net zoiets als een prijs winnen bij een programmeerwedstrijd omdat je andermans programma opstuurt - zo kan je zelf ook nog wel wat voorbeelden bedenken.

  En jawel, ik wil wel weten wat voor tips je allemaal hebt gehad :p
  (hoe zit het eigenlijk, zou de winnaar van 3 jaar geleden met het tiewrappen van HD's in je kast (zwevend dus) ook iets gewonnen hebben hier?)

  [quote:f4de4c8578]Zijn waarschuwing in de laatste alinea gaat over ventilators met een dubbele (doorlus) molex-aansluiting…[/quote:f4de4c8578]
  Hm, iets te haastig gelezen dan :p
  Gewoon die pinnetjes óók omdraaien lijkt me? :)

  [offtopic][quote:f4de4c8578]Tja, blijkbaar is niet iedereen zo briljant als jij[/quote:f4de4c8578]
  lekker ad hominem…[/offtopic]
 • Tja, we kunnen hier heel lang over kletsen, maar de tips die ik heb afgedrukt zijn de beste die we hebben binnen gekregen. Moet ik dan maar de prijzen niet uitreiken omdat de tips niet goed genoeg zijn? Zo werkt dat niet.
  Daarnaast vind ik de tips prima bruikbaar en denk ik dat zat lezers er plezier van kunnen hebben.

  Blijft mijn vraag staan: heb je zelf meegedaan aan de prijsvraag? Die vraag stel ik niet voor niets. Kritisch zijn is uitstekend, maar als je zelf niet meedoet kun je (vind ik) deze kritiek niet echt geven. Je zou hooguit je verbazing uit kunnen spreken over het niveau, en je voornemen om volgende keer mee te doen. De kans is dan namelijk groot dat jou tip van betere kwaliteit komt bovendrijven, dus prijs.
  Het is min of meer hetzelfde als mensen die klagen over de politiek. Dan vraag ik ze meteen of ze de laatste keer hebben gestemd. Hebben ze dat niet, dan neem ik ze meteen niet meer serieus. Pas als je hebt gestemd mag je klagen over de politiek. Zo ook in dit geval.
 • Politiek <-> prijsvraag is nogal een slechte vergelijking, deze vergelijking zou juist zijn _als ik over de prijsvraag had mogen stemmen_ :p

  [quote:47c005c5e0]Tja, we kunnen hier heel lang over kletsen, maar de tips die ik heb afgedrukt zijn de beste die we hebben binnen gekregen. Moet ik dan maar de prijzen niet uitreiken omdat de tips niet goed genoeg zijn? Zo werkt dat niet.
  Daarnaast vind ik de tips prima bruikbaar en denk ik dat zat lezers er plezier van kunnen hebben.[/quote:47c005c5e0]
  Nee, dat is waar. Het verbaast me alleen dat er geen creatievere ideeen waren binnengekomen. Bij mij zou bijvoorbeeld juist de tip van Ludo van der Heijden hoger zijn geeindigd omdat hij op een 'out-of-the-box' methode zijn koelprobleem oplost. Los daarvan is de molex-tip welbeschouwd niet een tip om koelingsproblemen op te lossen maar om de herrie te verminderen.

  Maargoed, de C!T zal zijn eigen afweging waarschijnlijk blijven maken waar ik dan weer kritiek op kan hebben :p
 • [quote:6ff38c1800="Kaz'Duzar"]overigens, is die mark die gewonnen heeft niet toevallig Comp freak, of is dat weer een andere mark?[/quote:6ff38c1800]Nope, ik ben een andere Mark :wink: Ik had btw ook niks ingezonden omdat ik niks creatievers kon bedenken dan dat wat we allemaal al kennen.
 • Weet niet waar dit hoort maar kreeg net message via sin online met dit erin (kreeg het eerder maar had nog niet gekeken :lol: )

  [quote:487d8da6c9]From: Rob Kampman Message #17037
  Title: Onjuiste berichtgeving in Computer!Totaal 24-06-05 13:04

  In de Computer!Totaal van juli/augustus 2005 wordt in het artikel 'gluren met Google' nogal tendentieus geschreven over de manier waarop de Faculteit der Rechtsgeleerdheid in Rotterdam het intranet ingericht zou hebben. Er wordt geïnsinueerd dat afwijzingsbrieven aan sollicitanten open en bloot op straat zouden liggen.

  "Helaas komt u niet in aanmerking voor de functie, schrijft de Faculteit der Rechtsgeleerdheid in Rotterdam in een afwijzingsbrief- te downloaden via het web." valt te lezen in de eerste kolom van het artikel. Verderop wordt beweerd "Computer!Totaal stelde de in dit artikel genoemde websites ruim voor publicatie op de hoogte van de lekken."

  Wij kunnen constateren dat:
  1) niemand van Computer!Totaal contact heeft opgenomen en erger nog
  2) er helemaal geen vertrouwelijke informatie van het intranet van de faculteit gedownload is (inmiddels erkend door de schrijver zelf!).

  Het document waar in het artikel over wordt gesproken betreft een voorbeeldbrief die sollicitatiecommissies zouden kunnen gebruiken bij een afwijzing. Vanzelfsprekend staat er geen naam van welke sollicitant dan ook in zo'n voorbeeldbrief.

  De Faculteit der Rechtsgeleerdheid heeft inmiddels aangedrongen op rectificatie in het komende nummer.

  240605-150705 (visible)

  [/quote:487d8da6c9]foei C!T :wink:
 • Daar loopt allang een discussie over:

  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=145925
  Dat is btw ook de plek waar het bij hoort.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.