Vraag & Antwoord

Trashcan

[september 2005] MP3-spelers voor 1000 songs en meer

Anoniem
webspider
3 antwoorden
 • De iPod mini heeft al snel concurrentie gekregen van giganten als Creative, Olympus en Samsung. Zo’n aanbod schreeuwt om een test. Wij testten 7 mp3-spelers met een schijf van rond de 5GB!
 • Goed artikel!
  En kwam precies op tijd!
  Ga half september op vakantie en wil daarvoor nog een mp3speler aanschaffen.

  Ik denk dat ik voor een Creative ga maar welke weet ik nog niet.
  Ik vind 5GB (Zen Micro) te weinig..
  Dan krijg je de Zen Touch. Hier zit alleen geen FM-radio op en dat vind ik nou net wel handig/leuk. Met een uitbreiding/afstandsbediening kan het dan wel (60 eurie ofzo).. maar kan je dan ook met deze uitbreiding FM-radio opnemen?
  Nu zag ook (de nieuwe??) Creative Sleek… 20GB + ingebouwde FM-radio. Kent iemand deze al? Volgens mij is deze aardig nieuw.. zie nog weinig recensies over dit apparaat…
 • Ik zelf heb een Creative Zen Micro met extra accu gekocht voor €199,00.

  Ik vind het artikel zeker niet objectief en daarom zou je het dan ook niet moeten gebruiken als leidraad voor de aankoop van een van deze MP3-spelers. Er worden bij de ene beschrijving dingen als pluspunten genoemd, waarbij in de beschrijving van de andere deze kenmerken helemaal niet genoemd worden.

  Om een paar voorbeelden te geven:
  - voor de Rio Carbon zou je niet beslist extra software te hoeven installeren om bestanden van je computer naar je MP3-speler over te zetten en vice versa; dit is met de Creative Zen Micro ook het geval. Deze wordt meteen door XP herkend als je hem inplugt en is ook meteen te gebruiken.
  - bij de Apple iPod wordt gesproken over de functie van een klok, adressenbestand (te koppelen aan Outlook), en een agendafunctie. Exact over deze mogelijkheden beschikt de Creative Zen Micro ook.
  - Als ik het artikel goed begrijp moet er voor de Apple iPod een adapter extra gekocht worden. Deze wordt keurig netjes bij de Creative Zen Micro meegeleverd en ook de koptelefoon, de USB-kabel en riemclip zitten in het pakket van Creative.
  - wel is er uit het artikel goed op te maken dat de iPod nog altijd niet beschikt over een opnamefunctie via microfoon en van de radio. Dit heeft zoals je kunt lezen de Zen wel, zeker ook een pluspunt.

  Ik krijg duidelijk een wrange smaak in de mond als ik kijk naar de objectiviteit van dit artikel. Kijk naar de prijs, de mogelijkheden en de omschrijvingen in dit artikel (en dan kan ik alleen maar een vergelijk maken tussen de omschrijving in het artikel over de iPod en de Creative Zen Micro die ik zelf heb), dan heb ik het idee dat HCC door Apple flink in de watten is gelegd.

  Daarnaast lijkt het artikel sterk op de artikelen die vaak in de Consumentengids staan, en waar veelal het predikaat "onze keuze" gegeven wordt aan het "goedkoopste" product, maar er niet wordt gekeken naar kwaliteit.

  Verder is het sterk aan te raden (en dat geldt zelfs voor de Creative Zen Micro) om een goede koptelefoon te kopen, want de meegeleverde koptelefoons doen vaak ver onder voor een los gekochte koptelefoon, en kies dan natuurlijk niet voor de goedkoopste.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.