Vraag & Antwoord

Trashcan

[september 2005] 9 Digitale bijrijders

Anoniem
None
11 antwoorden
 • Draagbare navigatiesystemen. Voor elk budget is er nu een oplossing die de telefoon of pda omtovert in een geavanceerd navigatiesysteem. Maar hoe handig is zoiets eigenlijk? Wij testen deze maand de populairste systemen!

  Overigens hebben geregistreerde gebruikers van ANWB's Engin een brief thuis gekregen waarin een gratis upgrade naar Navigon Mobile Navigator 5 Benelux is toegezegd. De NAW-gegevens van geregistreerde gebruikers wordt aan Navigon overgedragen.
  Engin-gebruikers die Europees kaartmateriaal hebben krijgen voor 1 oktober van Navigon een aanbieding voor uitbreiding naaar Europees kaartmateriaal voor MN5.
 • Ik neem aan dat met 'populair' bedoeld wordt : verkrijgbaar bij Dixons & de kruidenier op de hoek …

  Als je motorrijders zou vragen naar de 'populairste' GPS-systemen dan zou je nooit bij TomTom zijn uitgekomen. ;)

  Leuk dat er vermeld word dat TomTom 'binnenkort' de TomTom Rider voor motors gaat leveren, maar vermeld er dan ook ff bij dat Garmin al 'eeuwen' een werkende variant heeft.

  Nog een handige link voor info over GPS :
  http://www.gps.nl
 • Jammer dat de Mio 269 ook niet is meegenomen in de test,vooral van een blad als Computer Totaal had ik dit wel verwacht.
  De Mio 269 is nl. als standalone goed te gebruiken (ben net terug uit Spanje en heb erg veel plezier aan het app.gehad),maar is door mensen die wat meer met computers doen erg leuk aan te passen.
  Er wordt in het artikel geschreven dat er geen ander systeem op te installeren is,dit is echter niet waar,het app. is te unlocken en dan kan de pret beginnen.
  Je kunt er ,op de ingebouwde harde schijf van 2.2 gb. van alles opzetten;andere navigatiesoftware (is niet nodig),videoplayer,radarcontrole ed.
  De prijs is ten op zichte van de Tomtom Go 700 zeker zeer scherp te noemen.
 • 4-5 uur gebruikstijd voor de Mio269 is anders vrij mager en het ding is niet eens waterdicht.

  Als je bedenkt dat een Garmin Quest 10-20 uur kan doen op een enkele lading en ook nog waterdicht is (IPX7 : 30 minuten in een halve meter diep water).

  Je hebt er dan wel geen 500Mb mp3-speler bij, maar een losse mp3-speler is net zo makkelijk ;)
 • De Garmin ben ik niet tegen gekomen,en mijn auto is redelijk waterdicht hoor.
  Maar alle gekheid,de Mio 269 hoort gewoon bij de app die getest zijn,er worden wel 3 types van de Tomtom go getest maar de mio met harde schijf en alle Europese wegen daarop (op huisnummerniveau) laten we er buiten.
  En iemand die wat met een pc kan weet ook wat te doen met een Mio 269.
  (zie de forums maar)
 • [quote:7e769e9309="H"]Jammer dat de Mio 269 ook niet is meegenomen in de test,vooral van een blad als Computer Totaal had ik dit wel verwacht.[/quote:7e769e9309]

  De Mio 269 is hetzelfde als de 268 die we hebben getest. Alleen zit er een harde schijf in waarop Europees kaartmateriaal staat. De rest van het apparaat is identiek. Daarom vonden we het weinig toevoegen om ook de 269 mee te nemen.
  Dat het apparaat geunlocked kan worden (kan net zo goed met de 268) is natuurlijk interessant, maar valt buiten de scope van het artikel. Daarnaast zijn de 'unlockers' bij mijn weten (nog) niet zover dat je de 268/269 kunt omtoveren in een reguliere PDA waarop je alles kunt draaien zonder omslachtige trucs uit te halen.
 • Jammer dat de schrijver zo negatief is over navigatie met de GSM. Vooral de opmerking over de kleine chaos door de voedingskabels, zwanenhalshouders, etc. Denkt de schrijver dat ik mijn GSM thuis laat wanneer ik ga navigeren met een alles-in-een navigatieoplossing? Dan heb ik toch ook een situatie waarbij ik EN de navigatie EN de GSM binnen handbereik moet hebben.

  Wat ik in mijn GSM nog mis is de echte intergratie, dus mijn agenda en contactpersonen in dezelfde database als mijn adressenbestand van de navigatie. Dan is meteen het argument van het moeilijke invoeren verdwenen en kan ik terwijl ik iemand aan de lijn heb, direct de route er naar toe laten berekenen. Maar in het algemeen weet ik al waar ik naar toe ga rijden voordat ik de auto start, ik hoef geen adressen in te voeren tijdens het rijden.

  Wat ik ook nog mis is het prijsverschil. Van de mensen die ik ken met een navigatie op de telefoon, heeft niemand de adviesprijs betaald. Bij sommige abonementen krijg je de gsm navigatie er gratis bij of in elk geval met een grote korting. Dat maakt wel een verschil uit in de keuze tussen stand alone en intergratie in de GSM.

  Gezien mijn werk als onderhouds- en klussenbedrijf vind ik het juist ideaal dat ik maar 1 ding bij me heb en niet 5 losse aparaten (GSM / routeplanner / agenda / Walkman / digitale camera).

  Maar goed, ieder zijn voorkeuren.

  Marvin Gallas
 • [quote:7fc3e228e2="Jeroen de Jager"][quote:7fc3e228e2="H"]Jammer dat de Mio 269 ook niet is meegenomen in de test,vooral van een blad als Computer Totaal had ik dit wel verwacht.[/quote:7fc3e228e2]

  De Mio 269 is hetzelfde als de 268 die we hebben getest. Alleen zit er een harde schijf in waarop Europees kaartmateriaal staat. De rest van het apparaat is identiek. Daarom vonden we het weinig toevoegen om ook de 269 mee te nemen.
  [/quote:7fc3e228e2]
  Het verschil tussen de drie TomTom Go's is anders ook niet echt groot te noemen. Desondanks worden ze wel genoemd.

  Ik blijf het een duur apparaat vinden. Om nog even op de Garmin terug te komen. Mijn Quest kostte 635 (officieele import), inclusief volledig kaartmateriaal van heel europa.
  Vergeleken met een 799 voor de TomTom Go 700 is dat een verdomd groot prijsverschil.

  IMHO zou het goed zijn geweest als ook (bij de computerconsument) minder bekende merken waren meegenomen.
 • Ik ben sinds een paar weken in bezit van een Acer n35. Voor € 319 gekocht in combinatie met Destinator 3 (Benelux), wat ik inmiddels voor 95 euro heb opgewaardeerd naar Destinator 5 met kaarten van heel Europa. Een prima combinatie en bovendien een volwaardige PDA. Jammer dat die niet in het artikel is meegenomen.
 • Leuk artikel om eens de mening van een ander te lezen.
  Ik vindt alleen de eindconclusie scherp in contrast met het begin.:(

  Zo wordt er geopperd dat het zo lastig is om die zuignap, PDA of GSM, GPS-muis, bekabeling etc. mee te nemen.
  Nou vindt ik persoonlijk de TomTom GO producten toch ook niet bepaald comfortabel.:-?

  Het is niet iets wat je even in je broekzak, de binnenzak van je jas of borstzakje van je shirt stopt.
  Dan lijkt het wel alsof je een metamorfose aan het ondergaan bent, of dat je maar aan één zijde een push-up BH draagt.:o

  Ikzelf heb een Medion MD9500 (gelijk aan MIO168/Yakumo Delta 300 GPS) en ben zeer tevreden ermee.
  Het is een allesvreter.:lol:

  Ook is het een apparaat wat je makkelijk wegstopt.
  En tegenwoordig hebben de auto's zoveel opbergmogelijkheden, dat ik het een beetje onzin vindt om echt alles uit de auto te halen.
  Gezien het feit dat er momenteel een ware run is op dit soort apparaten, demonteer ik de zuignap van de voorruit en leg deze uit het zicht.

  Verder natuurlijk een leuk artikel en ik zou het leuk vinden als er meer artikelen over PDA's in het blad komen.
  Het is toch een gadget wat langzaam zijn terrein begint in te winnen.

  Ga zo door!!!
 • Van Brodit is een fraaie waterdichte cradle te koop, waardoor je iPaq en diverse andere PDA's ook op de motor gebruikt kunnen worden.
  Dan is een PDA toch weer even wat goedkoper dan een Carmin.

  Overigens hebben we op mijn werk een aantal motoren met een Carmin uitgerust, waarbij er al een paar van de motor zij afgevallen door een wat knullig borgings mechanisme.
  Een post-elastiek bracht uitkomst, de importeur niet.
  Da's dan weer jammer van Carmin.

  Voordeel van de Carmin is wel dat de knoppen op met handschoenen aan redelijk te bedienen zijn, dat is voor een PDA wat lastiger.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.