Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Trashcan

oktober 2005: Digitaal entertainment in de huiskamer

Anoniem
leonbong
10 antwoorden
 • [b:c76157b146]Wifi Mediareceivers [/b:c76157b146]

  Zeven mediareceivers getest

  Mediareceivers bregen uw verzameling muziek, foto's en films van uw computer naar het thuistheater in uw huiskamer. Wij hebben er zeven voor u getest.
 • Er wordt nauwelijks een woord gerept over alternatieve server-software.
  De Streamiums voldoen in ieder geval ook aan de 'UPnP'-standaard en zijn daardoor (gelukkig ;)) niet afhankelijk van de software die de fabrikant levert.

  [b:1112ce3898]Je hebt geen XP nodig om UPnP te gebruiken.[/b:1112ce3898] UPnP is een (redelijk) open standaard ( http://www.upnp.org/ ) die ook door Linux en Macintosh software ondersteund wordt.

  Mijn favoriet is TVersity ( http://www.tversity.com ) omdat die het mogelijk maakt ieder bestandsformaat dat door de Windowsmedia-player ondersteund wordt af te spelen. Tversity converteert indien nodig bestanden naar door de spelers gewenste formaten, waardoor het afspelen van .vob-bestanden zeker mogelijk is (mits de server voldoende snel is ;)).

  Andere alternatieven zijn Cidero ( http://www.cidero.com/ ) en TwonkyVision (de audio-only versie is gratis).

  // —
  Aangezien Microsoft beweert dat de Xbox 360 ook een multimedia-receiver is zou een aanvulling/vergelijking tzt gepast zijn.
 • Goede tips! Dank je wel.
 • Zo te lezen is het vergelijkend onderzoek naar de mediareceivers alleen uitgevoerd obv het vergelijken van de papieren specificaties en is er niets getest!

  Zo bevat de Streamium SL400i wel degelijk de mogelijkheid om ondertiteling te tonen (je kunt ze zelfs verplaatsen op het scherm) alleen moet je wel even in de setup aangeven of je ondertitels aan of uit wilt hebben.
  De Streamium kan veel meer (video-)formaten afspelen dan aangegeven; dus ook XviD, windows media formaten ed.

  De kracht van dit apparaat is dat je bestanden als een stream afspeelt. Zo kun je dus alle radiostations in de wereld ontvangen als een live-stream. Dat heeft dus niets te maken met het downloaden van een MP3 via MP3.com!

  Zoals door JaFo al aangeven is het een compleet UPnP apparaat, zodat je zonder problemen de software matige Philips Media Manager kunt vervangen door een andere stukje software. Sterker nog: je kunt meerdere media managers naast elkaar laten draaien en bij het aanzetten van het apparaat in de huiskamer een keuze maken.

  Ik zal niet verder uitweiden over de vele voordelen van dit apparaat, maar het mag duidelijk zijn dat ik al heel wat maanden een zeer tevreden gebruiker ben.

  Groet,

  Marcel
 • [quote:f2889e710b]Mediareceivers bregen uw verzameling muziek, foto's en films van uw computer naar het thuistheater in uw huiskamer. Wij hebben er zeven voor u getest.[/quote:f2889e710b] En dan lees ik, bij Pinnacle Showcenter 200, "Tv-beelden opnemen en afspelen is mogelijk als uw pc is uitgevoerd met een Pinnacle tv-kaart". Dit is volstrekt onduidelijk: wat moet er nou eigenlijk aan wat worden aangesloten? Moet de Showcenter 200 nou via het lan worden aangesloten, rechtstreeks op de kabel, op de insteekkaart in de pc? Hier had ik graag meer informatie over gelezen - maar misschien past dat niet in de context van een vergelijkende test?: dan graag een artikel waarin dit wordt beschreven!
 • De showcenter wordt gewoon via (wireless) lan aangesloten. Via de software is het dan mogelijk om met een pinnacle tv kaart in de pc dingen op te nemen, aangestuurd door de showcenter.

  [Edit] Correct me if wrong :wink: Maar ik dacht dat het zo ging.
 • De alternatieve serversoftware is inderdaad een goede tip. Het was misschien handig geweest om die mogelijkheid te noemen in een apart kader. Echter, voor een bespreking van alternatieve software was in dit artikel geen plaats. Dat is al een heel nieuw stuk op zich.
 • Het bestaan van alternatieve software lijkt mij *de* reden om voor een van de voorgestelde media-receivers
  enderers te kiezen. Dan heb je namelijk nog kans op verbeteringen als de fabrikant van de hardware besluit te stoppen. Gezien de geschiedenis van enkele in een eerder review voorgestelde audio/media-receivers lijkt me dat meer dan wenselijk …

  En zoals de Streamium-forums laten zien is de alternatieve server-software van betere kwaliteit dan de officieele Philips Media Manager.
 • [b:a65c2fd140]D-link DSM320[/b:a65c2fd140]
  Weet iemand of dit apparaat wel ondertitels van VOB bestanden kan afspelen?
 • Je zou met de laatste firmware gecombineerd met TVersity iig de ondersteuning voor ondertitels hebben.
  Zie TVersity-forum

  Beter gezegd : als de windows media player het bestand + ondertitel kan afspelen, dan kan de DSM-320 dat ook zolang je TVersity-server software gebruikt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.