Vraag & Antwoord

Trashcan

november 2005: Voorwoord

Anoniem
eenmalig
3 antwoorden
 • Mag niet
 • Huh? Wat mag niet? Oww, je bedoelt de titel van het stukje! Zeg dat dan meteen ;)

  Inhoudelijk: jep, Stichting Brein heeft wel degelijk uit te leggen wat ze met _mijn_ geld doen! En anders moet men niet hypocriet gaan huilebalken als Nederland massaal bij onze buren (Duitsland, België) z'n schijfjes gaat scoren… Zullen ze niet leuk vinden, maar aangezien Europa tegenwoordig een vrij (!!) verkeer van personen en goederen (!!) propageerd mág je gewoon in Duitsland voor weinig geld blanco CD- en DVD-tjes gaan hamsteren. Je mag ze alleen niet doorverkopen in Nederland, maar ja: wat gebeurd er in de huiskamer/buurthuis/clubgebouw? Dat weet niemand en aangezien de Wet óók aan Stichting Brein oplegd dat iedereen [u:fcf704e103]on[/u:fcf704e103]schuldig is tot het tegendeel is bewezen (door de Rechter, niet Stichting Brein :P) kán Brein daar niks tegen doen :P

  Groet, M.V. Wesstein
 • [quote:2cfba85fb9="M.V. Wesstein"]Zullen ze niet leuk vinden, maar aangezien Europa tegenwoordig een vrij (!!) verkeer van personen en goederen (!!) propageerd mág je gewoon in Duitsland voor weinig geld blanco CD- en DVD-tjes gaan hamsteren. [/quote:2cfba85fb9]

  Dit is nog maar de vraag, bij het uit bijv. Duitsland laten opsturen van blanco dvd's moet er gewoon door de importeur rechten worden betaald. Een bekende webwinkel zoals Opus heeft zelfs het volgende in zijn voorwaarden staan:

  [quote:2cfba85fb9]Prijzen zijn exclusief Levy, Auvibel, Thuiskopie, GEMA en andere heffingen. Transport van de goederen wordt in opdracht van de klant via TPG Post of DHL Express verzonden en is ten alle tijden in naam van de klant. Hierdoor kan het zijn dat u in uw land als importeur wordt gezien.
  [/quote:2cfba85fb9]

  De aansprakelijkheid voor thuiskopie-rechten wordt dus bij de klant gelegd door deze als importeur te bestempelen. Vergelijkbare constructies zijn al verschillende keren (met succes) aangevochten door stichting thuiskopie (zie ook: http://www.webwereld.nl/articles/36762).

  Overigens wordt de vergoeding geheven door stichting Thuiskopie en niet door Brein !

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.