Vraag & Antwoord

Trashcan

december 2005: Dvdspelers met netwerkaansluiting

Anoniem
Jeroen de Jager
7 antwoorden
 • Uitgebreide mediaspelers voor in de huiskamer.

  Het is gedaan met de gewone dvd-spelers. Nu ze voor een prikkie in de winkel liggen, zoeken producenten naar nieuwe mogelijkheden om deze apparaten weer aantrekkelijk te maken. Is het niet veel leuker om een dvd-speler te hebben waarmee u films, muziek en foto's uw pc draadloos naar de tv in uw huiskamer stuurt. Wij testtten zes netwerk dvd-spelers en vertellen u of ze de aankoop waard zijn.
 • Kopje van dit topic klopt niet ;)
  Het zijn gewone dvd-spelers met netwerk-aansluiting …

  // —

  Leuk dat er op het einde naar alternatieve media-servers wordt verwezen, maar het artikel zelf wekt de indruk dat alle spelers hun eigen (closed source) server-software gebruiken. De KiSS-speler lijkt de enige uitzondering door de verwijzing naar een open-source alternatief.

  Het verbaast me met hoeveel gemak hier over fouten in de apparatuur wordt gesprongen die in normale consumenten-testen nooit geaccepteerd zouden worden. Het feit dat het uberhaupt tijdens de test naar voren kwam gecombineerd met de vele meldingen over die speler geeft mij de indruk dat het een serieus minpunt van de speler in kwestie is.

  Het was leuk geweest indien men aangaf welke firmware-versie in de test gebruikt was zodat de (potentieele) koper iig zich bij de koop van de nieuwste versie kan verzekeren ipv zelf te moeten knutselen … zoiets is leuk voor hobbyisten, maar de risico van een firmware-upgrade zijn IMHO nog steeds te groot om dat aan de consument zelf over te laten. Om maar te zwijgen over het feit dat het fabrikanten zich daardoor kunnen veroorloven om fouten te laten zitten in het productiemodel …
 • Zag dat de titel inderdaad niet klopte maar heeft mij wel aan het denken gezet.

  Ik vraag mij namelijk af of er inderdaad [b:7aa2a75d77]recorders[/b:7aa2a75d77] zijn met met dezelfde functionaliteit als bijvoorbeeld de [i:7aa2a75d77]SnaZio SZ1350[/i:7aa2a75d77].

  Een zoektocht op het internet en sites van de fabrikanten heeft nog niks opgeleverd.

  Iemand ervaring?
 • Titel aangepast, dank voor het melden.

  Aangezien het relatief nieuwe apparaten zijn waarbij de ontwikkeling nog erg hard gaat zijn we iets milder over diverse fouten. Elk apparaat heeft nog foutjes of eigenaardigheden, je kunt helaas nog geen foutloos apparaat met deze functionaliteit kopen.
 • Dan had daar wat meer nadruk op mogen worden gelegd.
  Nu lijkt het alsof de apparaten gewoon te gebruiken zijn en wordt ff tussen de regels door vermeld dat er hier en daar wat 'foutjes' in zitten.

  En zo bijzonder/nieuw zijn de functies nu ook weer niet. Toegegeven … het is 'nieuw' dat ze in een dvd-speler zitten, maar verder ?
  Wat mij betreft is het feit dat ze er geen stand-alone apparaat van maken *het* bewijs dat de techniek volwassen is …

  En laten we wel wezen. Het zijn geen apparaten voor een paar euro uit de uitverkoop, maar items van een paar honderd euro (of ruim 500 in het geval van de Kiss). Ik vind dat nogal wat geld om zo maar over foutjes heen te stappen. Nieuwe techniek of niet.
 • We vermelden de fouten, iemand die de fouten te erg vindt, koopt dat apparaat niet. Op dit moment zijn de dvd-spelers met netwerkfunctionalteit beduidend beter dan de standalone netwerkmediaspelers die we in het oktobernummer testten. Vandaar dat ze behoorlijke cijfers krijgen, het is op dit moment het beste wat je kunt kopen.
 • [quote:83c476d489="Jeroen de Jager"]We vermelden de fouten, iemand die de fouten te erg vindt, koopt dat apparaat niet. Op dit moment zijn de dvd-spelers met netwerkfunctionalteit beduidend beter dan de standalone netwerkmediaspelers die we in het oktobernummer testten. Vandaar dat ze behoorlijke cijfers krijgen, het is op dit moment het beste wat je kunt kopen.[/quote:83c476d489]

  Volgens mij is de prijs van Snazio 1350 293 euro excl btw. De prijs hoort incl btw te zijn.

  Catr

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.