Vraag & Antwoord

Trashcan

januari 2006: Het Systeem

Anoniem
M.V. Wesstein
12 antwoorden
 • Instapnotebooks, budget gamespc, dtp-systeem
 • Op zich een goed artikel altijd.

  Je kunt lekker vergelijken, maar de limieten zijn niet zo nauw gesteld.
  Een notebook die 99 euro over de limiet heen gaat en een DTP systeem die zelfs ruim 400 euro boven de gestelde limiet zit, vind ik niet erg handig.

  Die "ikbenstil" PC is een prachtige configuratie voor DTP, maar waarom die limiet niet wat hoger gesteld?
 • Die IKBENSTIL systemen slaan gewoon nergens op, 400 euro meer dan de vastgestelde prijs, 100 euro is 100 euro, niet 150 euro, beetje stom van ze om eerst een pc te maken en daarna nog wat geld erbij gooien omdat tie dan stiller zou zijn, ik vind dat dat bij het budget inbegrepen moet zijn en als voordeel zou moeten weergeven, anders zou je bij budget gamesystemen ook wel DUAL 7800GTX 512MB kunnen doen met een FX-57 en 4x500GB HDD en als je dan toch bezig bent 4GB geheugen waardoor het systeem zon 2000 euro over het budget zal gaan, de leverancier geeft dan het volgende excuus "jah het presteert beter in games"
  C!T-style commentaar op zo'n actie zou vervolgens ook nog zijn: "En daar staan wij volledig achter, het is een verstandige keuze"

  Kom op zeg, hoe kan dat nou, 400 euro is niet niks, je stelt een budget vast, en daar moeten ze zich aan houden. Het zelfde systeem won geloof ik ook nog, ondanks forse prijsoverschreiding… voorheen werden prijsoverschreiders altijd gediskwalificeert, tegenwoordig niet meer begrijp ik?
 • We laten juist af en toe wat extremen zien. Het is een offertevergelijking en dit komen lezers ook tegen in de praktijk. Het is aan jezelf of je je vasthoudt aan je budget, of dat je je (met goede redenen) laat overtuigen om toch je budget wat hoger te stellen. Vind je die redenen niet overtuigend genoeg, dan doe je het niet. Zo werkt dat toch?
 • Dan moet je geen prijslimiet stellen in je test Jeroen. De limiet is een van de voorwaarden, die je zelf stelt in dit artikel.

  Natuurlijk val ik niet over een paar euro overschrijding, maar ik sluit me bij Sander aan.
  Zo'n grote overschrijding is niet relevant voor je test. Dat neemt niet weg, dat de IKBENSTIL configuratie een fantastisch systeem is.
  Als je gewoon de limiet 500 euro hoger had gesteld, dan was het een goede vergelijkbare test geworden.

  Er worden ook eisen gesteld aan de technische inrichting van zo'n configuratie en die worden wel gerespecteerd.
 • Mijn inziens moet je zo'n systeem van IKBENSTIL als je dit zo bijzonder vindt apart bespreken in de hardware-rubriek. Dat is ook gedaan met het SLI-systeem van Alternate, die inclusief scherm ook veel te duur zou zijn voor Het Systeem.

  Het argument dat je zelf moet bepalen of je je budget wil verhogen voor de geboden extra's vindt ik een beetje slap. Het budget is voor veel mensen ook wel zo'n beetje de bovengrens van wat ze kunnen/willen uitgeven en ff 400 euro bijleggen is niet voor iedereen weggelegd.
 • Ondanks de prijslimiet geven we de leveranciers de ruimte om wat over de prijs heen te gaan, mits goed onderbouwd. De budgetoverstijging van Ikbenstil.nl is fors, dat melden we ook zeer duidelijk lijkt me. Evenals de conclusie dat het potentiële kopers kan afschrikken.

  [quote:e3b2fc85be="PS"]Het argument dat je zelf moet bepalen of je je budget wil verhogen voor de geboden extra's vindt ik een beetje slap. Het budget is voor veel mensen ook wel zo'n beetje de bovengrens van wat ze kunnen/willen uitgeven en ff 400 euro bijleggen is niet voor iedereen weggelegd.[/quote:e3b2fc85be]
  Tja, een systeem van 3000 euro is ook niet voor iedereen weggelegd, moeten we er daarom maar niet over schrijven? Mogen autobladen dan ook niet meer over Ferrari's en Bentley's schrijven? Nogmaals, als je het geld er voor over hebt, dan doe je het en anders niet.
 • [quote:71ed585f55="Jeroen de Jager"]Mogen autobladen dan ook niet meer over Ferrari's en Bentley's schrijven? Nogmaals, als je het geld er voor over hebt, dan doe je het en anders niet.[/quote:71ed585f55]
  Natuurlijk mag je daarover schrijven, maar wel als je een impressie geeft van een Ferrari en niet bezig bent een Suzuki Alto (sorry Suzuki) te testen. 8)
  Zoals de vorige spreker al aangaf. Je gaat over het budget heen, die je zelf stelt.
  Van mij mag je computers van 10.000 euro testen, als je er maar niet bijzet, dat ze maximaal 3.000 euro mogen kosten :wink:
 • [quote:a8552956b8="Jeroen de Jager"]
  Tja, een systeem van 3000 euro is ook niet voor iedereen weggelegd, moeten we er daarom maar niet over schrijven? Mogen autobladen dan ook niet meer over Ferrari's en Bentley's schrijven? Nogmaals, als je het geld er voor over hebt, dan doe je het en anders niet.[/quote:a8552956b8]

  Zoals ik in m'n vorige reactie al schreef, mag je er best over schrijven (graag zelfs) maar past een dergelijk artikel beter als aparte test in de hardware-rubriek dan in Het Systeem (offertevergelijking obv vooraf opgegeven wensen/budget).

  Het argument om deze PC op te nemen zit hem denk ik met name in het feit dat het syteem zeer stil wordt gemaakt (overschrijding door snellere/betere onderdelen lijkt me geen argument, dit zou immers oneerlijk zijn tegenover PC-boeren die wel binnen budget blijven). Juist deze claim van een stille PC lijkt me iets om te testen, want op basis van offertevergelijking lijkt me dit moeilijk vast te stellen.
 • Waar is het alternate budget games systeem et bestellen?

  Groeten,,,
 • Nou, wáár zou je denken :roll: Alleen bij Alternate dus :roll:
 • Check de site maar, zie nergens ene verwijzing staan en kan het systeem daar nergens vinden…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.