Vraag & Antwoord

Trashcan

Februari 2006: ATI CrossFire vs. NVidia SLI

Anoniem
None
7 antwoorden
 • De wedloop om de snelste videokaart is weer in alle hevigheid opgebloeid. Wij legden de snelste kaarten van dit moment op de testbank en onderzochten of het Crossfire-systeem van kaartenfabrikant ATI de concurrentie aankan met SLI van NVIDIA.
 • ik lig al voor de brievenbus te wachten jongens!

  klein tipje van de sluier? Wie was het snelst? 7800GTX 512 of de 1800xt?
 • De 7800GTX 512MB komt sneller uit de test, zij het ook dat deze duurder is dan een X1800XT MB :lol:
 • ik heb het gelezen ja! Ik zal gaan kiezen voor een GT 256 MB. het sli gebeuren lijkt uit de tabel inderdaad beter te werken dan crossfire. Gezien de huidige games denk ik dat zo'n GT de prijs/ kwaliteit verhouding heeft. Gezien ook het door hardware.info gegeven game systeem advies. Over een jaar kan ik er dan nog evt. altijd een extra GT bijprikken en kun je prima uit de voeten.

  http://www.hardware.info/pcadvies.php?type=h

  Zo'n GTX 512MB is natuurlijk ook smullen. Maar ik vraag me af of ik die ca. 350 euro meerprijs zo duidelijk op mijn scherm ga terugzien. Had dat ook graag teruggezien in de test, maar goed uiteindelijk gaat het in die test om het allersnelste te testen. Wellicht zelfs dat zo'n kaart over een jaar een stuk in prijs gedaald zal zijn zodat ik er evt. zo een kaart bij kan doen.

  even een klein vraagje off topic: ik begrijp dat je voor optimale prestaties met een athlon 64 ook een xp professional 64 bit nodig hebt. Die zie ik alleen in een engelse versie. Is die er niet in het nederlands? weet iemand dat?
 • Zo'n GTX 512 MB is dus echt not done. Er zijn er 500 gemaakt en ongeveer driekwart is in handen van reviewers. Het is dus een collectors item geworden.
 • krankzinnige prijzen voor een videokaart die misschien een handvol van de lezers van het blad zich kunnen en willen veroorloven. Ik denk dat die pagina's beter ingevuld hadden kunnen worden.
 • Dat denk ik niet, juist de wat ongrijpbaardere hardware is heel interessant om over te lezen voor veel mensen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.