Vraag & Antwoord

Trashcan

Februari 2006: Preview: OSX86

Anoniem
Comp-Freak
3 antwoorden
 • Apple is aardig gevorderd met het geschikt maken van het Apple-besturingssysteem OS-X voor de pc.
  Computer!Totaal onderzocht in hoeverre het systeem nu al kan draaien op een Intel-machine.
 • Geachte redactie,

  Toen ik de kop "Mac OSX op uw PC" op de voorkant van de C!T zag staan heb ik meteen het tijdschrift gekocht en het artikel gelezen. Toen ik het blad opendeed zag ik, gelukkig, geen xp thema wijziging maar een artikel over osx86. Gelijk ben ik beginnen te lezen, maar helaas: Na een paar regels gelezen te hebben zag ik dat u eerst 10.4.1 heeft geinstalleerd en die geupdate heeft naar 10.4.3, helaas is dit niet mogelijk… De "patch" om 10.4.1 te updaten udate wel veel naar 10.4.3, maar niet alles. Mensen die een update naar 10.4.3 zoeken na het lezen van dit artikel zullen hem dus nooit vinden.

  Ook wordt nergens verteld dat het illegaal is om OSX op andere hardware dan Apple hardware te installeren, iets wat toch zeker vermeld zou moeten worden bij zo'n artikel.

  Misschien dat ik iets te veel van dit onderwerp af weet, maar de volgende keer hoop ik dat u echt alles wat u verteld ook heeft uitgetest (ik las ook een keer een artikel over Windows Vista dat niet echt klopte, maar ik weet niet meer of dat in de C!T was)

  Tot slot nog een kleine tip:
  Misschien kunt u de volgende keer mijn site ergens in uw blad vermelden. Op mijn site staat namelijk een complete handleiding over het installeren van osx86: http://profit42.com/guides.php?id=1
 • Inmiddels heb ik samen met enkele collega's op mijn werk OS X geinstalleerd op een Intel computer en een AMD computer. Op beide systemen draaide het uitstekend (ook op de AMD PC!), echter ben ik ook op enkele grafische probleempjes gestuit. Zo vertoonde de GUI soms kleine foutjes waarbij er vierkantjes verkeerd op het scherm kwamen. Het is vrij lastig goede software voor OS X 86 te vinden, maar meer dan genoeg om een tijdje mac-plezier op een normale PC van te hebben.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.