Vraag & Antwoord

Trashcan

Februari 2006: Xbox 360

Anoniem
Jeroen de Jager
9 antwoorden
 • De Xbox 360 kan films afspelen, muziek weergeven en fotopresentaties op het scherm toveren. Is de 360 naast de krachtigste spelcomputer ook het ideale mediacenter voor in de woonkamer?
 • Xbox 360 mag dan de bij HDTV horende resoluties ondersteunen (althans in theorie) de bij HDTV behorende connector (HDMI met HDCP) wordt echter nog steeds niet geleverd. Dat betekent dat tenzij de aangekondigde HD-DVD-uitbreiding beperkt zal zijn in de weer te geven resolutie (de standaard staat niet toe dat over een verbinding zonder DRM hoge resolutie wordt weergegeven).

  Ook onvermeld blijft het feit dat andere UPnP-compatibele media-hubs wel in staat zijn om video's af te spelen die met behulp van Windows Mediaconnect worden gedeeld, terwijl de Xbox 360 dit niet doet omdat Microsoft dit feature niet wil ondersteunen ! Dit geld zowel voor het Microsoft-eigen product (Windows MediaConnect) als voor alle andere 3rd party UPnP-compatibele servers.

  Als laatste : je kunt wel mp3-spelers e.d. aan je Xbox 360 koppelen, maar de bestanden die op zulke externe harddisks staan kun je niet overzetten op de interne harde schijf. De 360 heeft namelijk alleen leesrechten voor externe media …
 • Ik heb me vrij gestoord aan een uitspraak in jullie artikel over de Xbox 360, om eerlijk te zijn: In een van de laatste zinnen zeggen jullie, dat de Xbox echter niet stil is, maar wel stiller dan een Media Center PC. Ik vindt deze uitspraak nergens op gebaseerd: elke Media Center PC verschilt immers van de andere wat betreft onderdelen, en ik zou mijn PC net zo goed vol met superstille Zalman koelers of beter nog waterkoeling. Dan is de Xbox ineens niet meer de stillere!
 • De gemiddelde mediacenterpc die op de redactie voorbij is gekomen maakt anders een beste bult lawaai…
 • Voor het geld dat je aan een 360 uitgeeft koop je iig nooit een stillere pc ;)
 • Het duurde ongeveer een jaar voor de beveiliging van de oorspronkelijke Xbox, aangeprezen door Redmond als 'onkraakbaar', door de Open Source gemeenschap omzeild kon worden, zal mij benieuwen hoe lang het nu duurt ;-)
 • De vorige Xbox was ook niks meer dan een 'gewone' pc met wat beveiligde features.
  Deze is niet meer te vergelijken met een pc, daarnaast schijnt de 'beveiliging' voor een deel in de cpu zelf te zitten. Het is daardoor weliswaar een stuk moeilijker, maar gezien de naam van MS zijn er meer dan genoeg 'vrijwilligers' die zich met dit 'probleem' bezighouden. Men schijnt al aardig op weg te zijn. Alleen loopt men tegen het probleem aan dat zeker in de VS het doorbreken van de beveiliging al per definitie illegaal is en MS hier zeker de middelen zal hebben om ze hard aan te pakken.

  Overigens schijnt het zo te zijn dat bepaalde titels voor de 360 'regiovrij' zijn, waardoor je niet meteen tot illegale mods veroordeelt bent als je import-spellen wilt spelen.
 • Als jullie toch op de mediacenter-op-een-console-toer zijn, waarom dan niet ook informatie over mediacenters op oudere consoles? Er bestaat zowel voor de PS2 als de oude xbox mediacentersoftware- en die consoles zijn stiller én goedkoper ;)
 • misschien omdat dat te illegaal is om in een blad als dit te plaatsen …

  (aan de andere kant wordt p2p-software en alle andere semi-legale praktijken ook gewoon behandeld … )

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.