Vraag & Antwoord

Trashcan

Februari 2006: Processor overklokken (workshop)

Anoniem
tinus89
5 antwoorden
 • Uw processor overklokken: hoe werkt het en wat levert het op? In dit artikel leest u waarom u het (niet) zou moeten doen.
 • In het artikel staan wel reacties van mensen die wel overklokken, maar reacties van mensen die er bewust voor hebben gekozen dit niet te doen zijn niet te vinden. Slechts een paar algemene verwijzingen naar schade, garantie, etc. Da's jammer, want vooral onervaren overklokkers (doelgroep van dit artikel) zullen eerder hun dure systeem om zeep helpen dan de ervaren klokkers. Overklokken is een gevaarlijke hobby (voor Uw hardware!) maar uit het artikel valt dat niet (duidelijk) op te maken :-? Gemiste kans, minpuntje voor de redactie :P

  Groet, M.V. Wesstein
 • klopt inderdaad!!

  aan de andere kant vond ik het wel heel leuk om opeens mijn naam te zien staan!! Mijn reactie was dus geplaatst in het blad!!

  Verder vond ik het wel een soort van informatief artikel, maar ik heb er niets van geleerd. Er werd vond ik, inderdaad niet genoeg ingegaan op de gevaren en er werd te weinig informatie verstrekt om te gaan overklokken. Leken die er niks van weten kunnen zo inderdaad vrij eenvoudig hun machine slopen.
  Het is dus belangrijk dat lezers het artikel zien als informatief, en niet(!!) als guideline. Ik vond het daarentegen wel een leuke manier om wat meer te weten te komen over het onderwerp(naja ik wist alles al, maar voor diegenen die nog niets wisten).

  Er waren dus pluspunten en minpunten. Het was geen workshop, zoals het dacht ik bedoeld was, maar dat is ook erg lastig om in zo'n kort artikel te maken(lees: niet te doen)
 • Ook ik was verbaasd mijn reacktie tegen te komen.
  Maar dat is wel leuk.

  Een stukje tekst vond ik een beetje verkeerde indruk geven:
  Puur logisch gezien is overklokken een vrij zinloze bezigheid.
  Men bedoelde hier mee dat als je verwilt overklokken je ook moet investeren in betere koeling etc etc.

  Dat klopt wel maar de snelste pc die er is is niet te koop dus wil je sneller dan overklokken.
  Ook kun je met standaard geheugen en boxed koeler b.v een 3000+ @ 1.8 zo op 2.2 laten lopen. Dit met dus geen kosten en dit merk je echt wel.
  Het blijft uiteraad geluk hebben maar ook met de standaard onderdelen zit er vaak best aardig nog wat rek in.

  Bespaar je toch zo even 80€.
 • Mijn AMD XP2500 heb ik dus bewust [u:d65f690791]niet[/u:d65f690791] overgeklokt. Omdat ik het een processor vind die op zich al een goede prijs prestatie verhouding heeft, en dat beetje extra dat er nog uit te peuren is voor mijn dagelijkse realiteit niets uitmaakt. Ik fetish ook niet op benchmarks.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.