Vraag & Antwoord

Trashcan

April 2006: Kleine krachtpatsers

Anoniem
egslim
2 antwoorden
 • De zin en onzin van 64 bits budgetprocessors

  Nog niet zo lang geleden verklaarde Intel dat '64 bits' overbodig was voor consumenten. Maar de tijden zijn veranderd. De introductie van AMD's Athlon 64 zette druk op de ketel en Intel lanceerde al snel daarna een serie 64 bits Pentium 4 processors. Tegenwoordig bestaan zelfs de budgetlijnen van beide fabrikanten uit dit type processor.
 • Waarom is in dit "testje" in hemelsnaam een cpu van €135 vergeleken met een cpu van €85 ?
  Het trekt miz de verhoudingen scheef.
  Ik begrijp wel dat het idee achter de test is om te kijken of 64 bits zin heeft bij een budget cpu maar doe dat dan iig met 2 cpu's die even duur zijn, een criterium wat juist bij budget cpu miz steek houd.
  Het prijsverschil bedraagt maar liefst €50 en juist bij een budget cpu is dat toch wel veel geld, dit soort cpu's worden denk ik toch door mensen gekocht die op een tientje kijken en dan is 50 eu meer voor een cpu toch veel geld.
  Ook erg merkwaardig is dat de celeron wel als min "tegenvallende prestaties" meekrijgt maar de AMD krijgt geen "erg hoge prijs" als min meekrijgt terwijl dit toch wel degelijk het geval is….

  Nog meer tegenstrijdigheden vermeld het verhaal: met blobby dancer doet de celeron het eigenlijk beter omdat deze lager geklokt is, toch zijn de minpunten "tegenvallende prestaties"
  Met de Primordia test doet de cely het beter dan de sempi en als je met de molecular dynamics de score van de cely omrekend naar een hogere kloksnelheid dan is het verschil niet zo hoog meer als dat in eerste instantie de test laat zien.
  Hoezo levert die celeron "tegenvallende prestaties"?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.