Vraag & Antwoord

Trashcan

April 2006: Haal meer uit uw Xbox

Anoniem
JaFO
10 antwoorden
 • Oude spelcomputer als mediacenter

  De eerste Xbox ziet er apart genoeg uit om niet bij ieder gezinslid in de smaak te vallen als tv-accessoire. Maar de acceptatie wordt meestal groter als het apparaat is voorzien van de juiste mediacenter-software. In dit artikel laten we zien welke verborgen krachten in de Xbox schuilen; krachten die de Xbox een interessant alternatief kunnen maken voor een grote en dure mediacenter-pc.
 • Prima artikel over de Xbox. Ik ben reeds enige tijd enthousiast gebruiker van Xbox Media Center en er zijn verschillende versies beschikbaar zoals T3CH, EKB, BlingBling en Pimped. Met name de versie van T3CH wordt bijna elke week ge-updated met bug fixes en nieuwe features. Wat u vertelt in het artikel over het maken van playlists is inmiddels al lange tijd achterhaald. Ik ben zelf gebruiker van de T3CH versie en hier is het zeker mogelijk zelf playlists te maken en op te slaan.

  Marcus Bitterling
 • Heb ik het nu over het hoofd gezien, of wordt er niet uitgelegd hoe je het moet doen?
 • Nee hoor, maar ik leg het graag uit :wink:

  Ga naar Mijn Muziek en kies een album. Gebruik dan met je gamepad de witte knop of met je remote de 'title' knop.
  Je krijgt nu een context menu met de optie 'toevoegen aan playlist'.
  Druk op (A) of 'select' op de remote.
  Doe daarna hetzelfde met de witte knop of 'title' en je krijgt de optie afspeellijst weergeven in het context menu. Dit kan ook direct met de zwarte knop op je gamepad of 'back' op remote.
  Druk op (A) of select en je krijgt de afspeellijst te zien, waarbij je links de optie 'opslaan' ziet staan.

  Een en ander is ook te lezen in het bestand keymap.txt, bij de T3CH versie van XBMC.

  Dit is volledig aan te passen overigens, door het bestand keymap.xml naar believen te wijzigen.

  Greetz, Marcus.
 • Ik doelde eigenlijk op het omtoveren van je XBox in een mediacenter. In het artikel worden alleen een aantal mogelijkheden gegeven, maar kennelijk moet je zelf nog uitzoeken (handleidingen) hoe je het op je XBox krijgt. Ik had juist een tutorial verwacht. Niet voor mezelf, ik kom er wel uit en ik heb niet eens een XBox, maar voor de mensen die wat minder handig zijn, leek me een stap voor stap uitleg juist wel handig.

  Ik zie dit een klein beetje als "kijk wat er allemaal mee kan, maar zoek zelf maar uit hoe". Nu moet ik toegeven dat ik niet gekeken heb naar de documentatie van de software, maar daar wordt niet eens naar getipt als ik het goed heb.
 • :D O sorry, voelde me aangesproken…

  Klopt inderdaad.
  Het artikel is erg summier en het is allemaal wel te vinden op internet maar je moet wel goed je best doen.
  Maar misschien heeft het iets te maken met het juridische aspect :-?
 • [quote:8b378a9ed1="MarcusB"]:D O sorry, voelde me aangesproken…

  Klopt inderdaad.
  Het artikel is erg summier en het is allemaal wel te vinden op internet maar je moet wel goed je best doen.
  Maar misschien heeft het iets te maken met het juridische aspect :-?[/quote:8b378a9ed1]Maakt niet uit :wink: Als het ze idd om het juridische aspect gaat, hadden ze niet eens aan het artikel moeten beginnen.
 • Tja … het staat wel bijna letterlijk in het artikel dat dat de reden is waarom ze het ombouwen zelf niet beschrijven.

  Letterlijk staat er dat er geen jurisprudentie is (in nederland) over het modden van consoles. De enige uitspraak tot nu toe betrof een handelaar die tevens gekopieerde illegale spellen meeleverde. Niemand weet dus of het modden ook bij een rechtzaak als illegaal wordt gezien. En er waren schijnbaar geen vrijwilligers die dat hier wilden uitproberen.
 • Iets waar je voor betaald wordt jouw eigendom, of het nou een fiets, brood of computer is maakt niet uit. Met jou eigendommen mag je doen en laten wat je wilt, niemand zal/kan/mag je dat verbieden zolang je anderen daarmee niet in gevaar brengt. Casemodden mag toch ook? Dat daarmee de garantie vervalt is logisch, maar op zich is het gewoon toegestaan (zegt mijn gezond verstand en rechters (dat ben ik niet) hebben daar meestal een boel van ;))

  Software is helaas de uitzondering: bij veel licensies staat uitdrukkelijk dat je de software "in bruikleen" krijgt en het mag gebruiken voor de doeleinden waar het voor geschreven is. Vlgs de Wet mag dat (die voorwaarden dus). Gelukkig zijn er ook genoeg licenties die veel vrijer zijn, de GPL (General Public Licence) is daarvan toch wel de bekenste.

  Kortom: je Xbox modden mag, maar daar vervolgens illegale spelletjes op spelen mag niet.

 • Vind ik ook, maar gezond verstand en juridisch ok zijn niet altijd in samenspraak. Voor de zekerheid hebben we geen stappenplan/handleiding hoe je Xbox te modden in het artikel opgenomen. Dit vooral op verzoek van de juridische afdeling/uitgever. Het grootste probleem is de Europese wetgeving die het doorbreken van beveiligingen verbied. Om een Xbox te modden moet je zo'n beveiliging doorbreken. Het is alleen niet helemaal duidelijk hoe het zit met het doorbreken van een beveiliging om er daarna freeware op te draaien. Je doorbreekt dan een beveiliging zonder dat je het doel hebt illegale zaken ermee te doen dus berokken je niemand schade. Alleen blijft het zo dat je een beveiliging moet doorbreken. Het is dus niet zeker dat een rechter dit ok vindt. Daar moet eerst jurisprudentie voor komen, het kan beide kanten uit. Daarnaast zijn we als Computer!Totaal natuurlijk interessanter (en draagkrachtiger) dan een consument om aan te klagen. Dat kan bij een negatief oordeel van de rechter aardig in de papieren lopen…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.