Vraag & Antwoord

Trashcan

April 2006: Bling Bling voor oog en oor

Anoniem
Jeffrey Weller
7 antwoorden
 • De fraaiste mp3-spelers

  MP3-spelers zijn allang niet meer bedoeld om alleen maar uw favoriete muziek mee af te spelen. Steeds vaker zien we extra functies terug, als video afspelen, foto's bekijken, radio luisteren, noem maar op. En minstens net zo belangrijk is het uiterlijk van het apparaat. Daar richten we ons op in dit artikel. Wij willen bling bling!
 • Ik bezit nog geen mp3 speler zolang mijn discman het nog steeds doet, maar ben zeker geinteresseerd in de gadgets die ondertussen het marktbeeld vullen. Alleen lijkt het erop dat de vragen die ik heb over een mp3-speler niet altijd door jullie beantwoord worden. Wellicht dat een artikel in de Consumentengids mij voor ogen staat, wat bepaalde zaken betreft, maar ik ben ook geinteresseerd in de volgende:

  - werkt het apparaat op batterijen of een accu?
  - kan de accu er zomaar uitgehaald worden, zodat ik meerdere accu's mee kan nemen ( op vakantie bijvoorbeeld)
  - wat kost een accu en kan die net als de speler overal worden aangeschaft?
  - vervangen bij schade, wat kost dat? kan dat overal of alleen in de fabriek? (wat een week of wat duren zal)
  - hoe lang is de fabrieksgarantie?
  - welke audioformaten worden er ondersteund?
  - is het uberhaupt mogelijk om bestanden op de speler te plaatsen zonder de bijgeleverde software?
  - kunnen de bestanden gekopieerd worden naar een pc zonder deze software?
  - kunnen spelers aan elkaar gekoppeld worden, voor dataoverdracht?
  - is er sprake van kwaliteitsverlies bij het gebruikte audioformaat?
  (ja natuurlijk, maar het verschilt aangezien ze niet allemaal .mp3 afspelen)

  Verder heb ik gehoord dat een ipod geen gebruik maakt van folders en daardoor alle audiobestanden in 1 grote lijst gooit. Persoonlijk lijkt mij dat erg vervelend. Helemaal als dat ook gebeurt bij afbeeldingen die allemaal beginnen met IMG000…
 • Kijk, nu beginnen de leukere apparaatjes te komen.
  http://www.themp3players.com/archives/2006/01/iwod-g10-pmp-with-nes-emulator/

  Nu gaat het mij trouwens niet om de Nintendo spelletjes, dat is voor Aziaten mischien belangrijk. Nee, de flac afspeel mogelijkheid samen met een SD slot zorgen er wat mij betreft voor dat het met de interoperabiliteit van de speler snor zit.
  (Flac bestanden zijn vaak gigantisch in vergelijking met .mp3 maar dan heb je ook wat.)
  De video afspeel mogelijkheid van zo'n speler interesseert mij erg weinig momenteel, maar voor 150 amerikaanse dollars wordt ik daar wel vrolijk van.
 • Leuk dat dat ding flac aankan, maar geloof me: dat ding kan niet de kwaliteitheadsets aan die je nodig hebt om het verschil te horen; Zeker met goede oordopjes (mx400) is het vrijwel onmogelijk het verschil tussen 128kbps en 192kbps te horen, laat staan hogere bitrates. Het enige waar flac goed voor is is het transcoden naar mp3…
 • Daar heb je gelijk in. Echter, de flac optie blijft leuk, dankzij de SD mogelijkheid. Flac blijft wel zo groot dat het echt iets is voor geheugen buiten die in de speler zelf, wat handig is als je iets aan iemand anders wilt laten horen die thuis beschikt over een superbe geluidsinstallatie.
  Persoonlijk hoor ik bijna geen verschil tussen een Ogg(5) en een Flac(8 ) al is de eerste vaak een zesde qua grootte.

  De speler waarnaar ik linkte valt trouwens alweer af. Hij kan alleen Flac 1&2 afspelen. Dan kan ik er net zo goed .WAV opzetten.
  Aangezien Nintendo spellen en DivX mij niet echt interesseren blijft alleen het SD slot nog over. Dat is toch wel iets wat ik in mijn speler hebben wil. Een beetje het cassetebandje of de CD idee van 'vroeger'. Gewoon de media vervangen in de speler. Ideaal.
 • Ik heb mij zeer verbaasd over het magere oordeel waar de iAudio X5 het moet doen in dit artikel. Ik had niet verwacht dat CT ook maar gewoon met de massa meepraat en elke mp3 speler waar geen clickwheel op zit gewoon niet de moeite waard vindt. Begrijp me niet verkeerd; de iPod is zeker een goed apparaat, maar de X5 is toch echt op z'n minst net zo goed. Ik krijg niet het idee dat er een goed vergelijkend onderzoek is gedaan. De X5 beschikt namelijk over een hoop aantal functies waarover niets te lezen valt. Denk bijvoorbeeld aan de Line-In, de USB-host, de mogelijkheid om OGG bestanden af te spelen, en eh… ja dat was het. Verder wordt er vermeld dat je de software JetAudio nodig hebt om de bestanden op het apparaat te zetten. Kijk, dat is nou het mooie, dat is namelijk niet nodig! Als je gewoon bijvoorbeeld netjes een mappen struktuur op je harde schijf hebt met al je CDtjes, dan kun je die gewoon 1 op 1 naar je mp3 speler spelen en hoppa, navigeren en afspelen maar! Geen oeverloos gekloot met iTunes en playlisten en zo, dus in elk geval geen gedoe met dat soort vervloekte software!!! Plug & Play in de reinste zin van het woord. Je hebt wel JetAudio nodig om je film bestandjes te converteren naar een afspeelbaar formaat, maar wat dat betreft moet ik de recensie wel gelijk geven: daarvoor is de resolutie van het schermpje volgens mij ook wel wat te laag.

  Er zijn overigens 5 verschillende versies: 20, 30 en 60Gb, en van de eerste twee bestaat een X5L versie, met een accu die het meer dan 30 uur uithoudt. iPod?

  Andere nadelen van de X5:
  - digitale foto's met hoge resolute ( > 3 Mp) worden onscherp en niet beeldvullend weergegeven.
  - aankoppelstukje dat nodig is om de accu op te laden (werd ook als nadeel in artikel genoemd)
  - er worden geen extra's meegeleverd (geen tasje of zo)
  - de oordopjes zijn inderdaad lelijk, maar goed, iemand die een beetje kwaliteit verlangt gaat sowieso niet met oordopjes lopen maar kiest bijvoorbeeld voor gesloten systemen zoals de enigzins modieus verantwoorde Sony MDR-V 300 of de Sennheiser PMX 100. Echt perfect geluid icm de X5.

  Al met al, zeker gezien de extra functionaliteiten en de gelijke zo niet superieure geluidskwaliteit van dit apparaat, de veel langere batterijduur en de perfecte plug & play zijn toch zeker reden genoeg om dit apparaat op z'n minst een gelijke waardering als de iPod te geven. Een 6 is echt veel te min.

  De reden dat ik zelf uiteindelijk toch maar weer voor een Flash playertje ben gegaan (de iAudio G2 was in de aanbieding bij de RAF) was omdat ik de X5L 30 Gb die ik wilde gewoon veel te duur vind (ik geloof op dit moment 379 euro!!!).
 • Ik ben het volledig eens met wat Buur schrijft. Ik vind het artikel over de mp3spelers erg eenzijdig; met name het aspect video/beeld wordt belicht terwijl een mp3 speler voor meeste mensen nog altijd in eerste instantie bedoeld is voor het afspelen van mp3's. De Iaudio heeft een betere geluidskwaliteit dan de Ipod, meer mogelijkheden, en bij de L versies is de tijd dat de accu mee kan gaan veel langer dan bij de Ipod. Ik heb bewust een Iaudio X5 gekocht omdat deze gewoon voor het afspelen van mp3's veel beter is.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.