Vraag & Antwoord

Trashcan

Mei 2006: Veel beeld voor weinig geld

Anoniem
None
4 antwoorden
 • Grafische kaarten

  [b:aa2f77f8fa]Acht betaalbare grafische kaarten op de testbank[/b:aa2f77f8fa]

  Lang niet iedereen is bereid om veel geld voor een grafische kaart neer te leggen. Een dure Radeon X1900XT of Geforce 7900GTX is in de meeste gevallen ook helemaal niet nodig. Als u een nieuwe pc samenstelt voor all-round gebruik of als mediacenter hebbt u al voldoende aan een grafische kaart die minder dan 100 euro kost. Wat zijn de mogelijkheden van deze goedkopere kaarten? Kunt u er fatsoenlijke games op spelen? Wij hebben het voor u onderzocht.

  [b:aa2f77f8fa]MSI NX6600-TD256EH[/b:aa2f77f8fa]
  www.msi-computer.nl

  [b:aa2f77f8fa]AOpen Aeolus PCX6600-DV256[/b:aa2f77f8fa]
  www.aopen.nl

  [b:aa2f77f8fa]Leadtek WinFast PX7300 GS TDH[/b:aa2f77f8fa]
  www.leadtek.nl

  [b:aa2f77f8fa]MSI NX7300-TD256E[/b:aa2f77f8fa]
  www.msi-computer.nl

  [b:aa2f77f8fa]Point of View GF7300GS 256MB[/b:aa2f77f8fa]
  www.pointofview-online.nl

  [b:aa2f77f8fa]Club-3d CGAX-HP136[/b:aa2f77f8fa]
  www.club-3d.nl
 • De prijs van 89 euro die bij de Club-3D CGAX-HP136 staat is te laag. We hebben deze prijs van Club-3D zelf doorgekregen dus vroegen we Raymond Koning van Club-3D om uitleg:

  "Door een sterkere markt positie van de Radeon X1300Pro series dan verwacht zijn de prijzen minder snel gezakt dan gebruikelijk voor splinternieuwe grafische kaarten. Dit heeft er toe geleid dat we met de prijs stelling ongeveer 25% mis zaten, onze excuses voor eventueel ongemak. In de meeste gevallen zijn de prognoses aardig juist en zijn we aan de voorzichtige kant, maar helaas is het dit keer verkeerd uitgevallen. Aan de andere kant geeft het aan dat de Radeon X1300Pro een sterk product is. Een gemiddelde prijs zou op dit moment rond de 110 euro moeten zijn voor de Radeon X1300 Pro Series.
  De grafische kaarten markt is een zeer snel ontwikkelend platform met veel concurrentie. Veel nieuwe modellen en steeds geavanceerdere technologie voor lagere prijzen om concurrentie te kunnen bieden. Deze ontwikkelingen veroorzaken veel prijs wijzigingen over de volledige breedte van het assortiment. De prijzen voor magazines worden meestal zo'n acht weken voordat het magazine uitkomt vastgesteld. Dit betekent dat in tussentijd al weer nieuwere modellen worden ingevoerd. Wij proberen hier zoveel mogelijk rekening mee te houden om u als lezer zo goed mogelijk te informeren."

  Erg vervelend voor onze lezers uiteraard, onze welgemeende excuses. Overigens blijven we bij het Onze Keuze keurmerk voor deze kaart.
 • Volgens mij is dit de eerste Club3D kaart in lange tijd die een dergelijke titel verwerft. Ik vind het een beetje een ongrijpbaar merk, is het nou top of flop? Een trendsetter of alleen een volger van kaartdesigns? Of zit ik er helemaal naast?

  groetjes Edmond
 • Dit is niet de eerste award die Club-3d van Computer!Totaal heeft ontvangen, in het verleden hebben ze er ook al een of twee ontvangen.

  Het gevoel wat jij hebt dat het merk "ongrijpbaar" is en of je niet weet of het top of flop is jou persoonlijke mening, ik deel deze absoluut niet.

  Ik heb erg veel Club-3d kaarten voor Computer!Totaal in mijn test pc gehad afgelopen jaren en er nooit echt problemen mee gehad.
  Ze zijn niets meer of minder dan welk ander A-merk dan ook (MSI, Gigabyte, Asus, Sapphire etc etc).
  Ik schaar hun dus ook gewoon onder de A-merken.

  Lees eens wat vaker grafische kaarten testen Ed :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.