Vraag & Antwoord

Trashcan

Mei 2006: Gratis films en muziek

Anoniem
fabstar81
24 antwoorden
 • Downloaden van internet

  Wij wijzen u op de beste plekjes op internet

  In het verleden heeft Computer!Totaal veel aandacht besteed aan downloadmethodes zoals Usenet, Bittorrent en eMule. Maar wist u dat u ook veel films en muziek van het web kunt downloaden? Naast de functie als informatiebron bieden talloze websites bedoeld of onbedoeld bestanden aan die u binnen kunt slurpen. In dit artikel laten we zien hoe u de leukste bestanden kunt downloaden van een van de bekende onderdelen van het internet.
 • Ik vond het een zeer leerzaam artikel!

  Een vraagje alleen.. de Universal Sharde Downloader die wordt beschreven, werkt niet bij mij. Is dat omdat rapidshare gebruik maakt van een anti-script controle met van die cijfertjes of doe ik nou iets fout? Jammer :p
 • [quote:83e362533e="maardiweb"]Ik vond het een zeer leerzaam artikel!

  Een vraagje alleen.. de Universal Sharde Downloader die wordt beschreven, werkt niet bij mij. Is dat omdat rapidshare gebruik maakt van een anti-script controle met van die cijfertjes of doe ik nou iets fout? Jammer :p[/quote:83e362533e]

  Dat is leuk om te lezen! USD werkt bij mij helaas ook niet meer. Ik denk dat u gelijk hebt met de veronderstelling dat het door de codes komt. Die beveiliging is na het schrijven van het artikel toegevoegd.
 • // (persoonlijke mening … )
  Het zoveelste artikel dat hip probeert te doen door aan de ene kant de lezer aan illegale downloads te helpen (de screenshots laten weer eens zien dat men van alles binnenhaalt behalve legale media) en aan de andere kant zich er uit probeert te lullen door te zeggen 'maar geen stoute dingen doen'.

  Wat mij betreft is de maat vol met dit soort huichelaarij van de redactie.
  Wees eens eerlijk en geef gewoon toe dat jullie de lezers wegwijs willen maken in het illegale circuit.

  Ik heb iig genoeg redenen om na te denken of ik me uberhaupt nog met een organisatie als de HCC, dit forum en het bijbehorende clubblad gezien wil worden. Het gaat wat mij betreft hard de foute kant op …
 • [quote:66bed5107b="JaFO"]// (persoonlijke mening … )
  Het zoveelste artikel dat hip probeert te doen door aan de ene kant de lezer aan illegale downloads te helpen (de screenshots laten weer eens zien dat men van alles binnenhaalt behalve legale media) en aan de andere kant zich er uit probeert te lullen door te zeggen 'maar geen stoute dingen doen'.[/quote:66bed5107b]
  Onzin. Voordat je zulke uitspraken doet, is het wellicht verstandig om je eens te verdiepen in de auteurswet. Daar kun je, onder andere, in lezen dat downloaden van muziek en films volledig legaal is. Voor software geldt dat niet - zoals ook meerdere keren te lezen is in het artikel + waarschuwingen over de mogelijke gevolgen.
 • Dat was niet het punt. Het gaat hier om de hypocritie van de computer!totaal-redactie: wél lekker verkopen met dit soort artikelen maar ondertussen het heilige boontje spelen met 'eigenlijk is dit heel stout hoor!'…

  [size=9:73b9cfb7e0]/me hugs JaFO.. eindelijk iemand die de term 'persoonlijke mening' op het goede moment gebruikt \o/[/size:73b9cfb7e0]
 • Consequent zou zijn als IDG een filmversie van C!T maakte.
 • Met het feit dat downloaden van muziek & films wel mag heb je wettelijk gezien gelijk. Maar zeker van een uitgeverij verwacht je toch dat ze een voorstander zijn van de gedachte dat de rechthebbende een passende beloning krijgen voor zijn werk.

  Het is ook vrij eenvoudig om pdf's van de nieuwste computertijdschriften waaronder C!T voor nop te downloaden (idee voor een artikel? :wink: ). In feite heb je dus geen abonnement nodig en het tegen betaling downloaden van een los artikel is al helemaal onzin. Het is dat een papieren tijdschrift gewoon met afstand het lekkerst leest en je dus niet zoveel last hebt van downloaden als bijvoorbeeld een filmmaatschappij.
 • Het blijft een lastig onderwerp. Downloaden mag, maar of het moreel te verantwoorden is, blijft een andere vraag. Ik kan zo 123 geen links vinden, maar er zijn voldoende onderzoeken die aantonen dat de grootste downloaders ook de grootste kopers zijn van films en muziek.

  Het mag, maar of je het doet is een tweede. Dat is een individueel vraagstuk. De wet steunt de downloaders in ieder geval. Dat is het belangrijkste houvast. Of je zelf vindt dat je het moet doen, hangt af van je eigen normen en waarden. Termen als " hypocriet" horen daar niet in thuis.
 • Misschien is het interessant om een oude opinie van mij nog eens door te lezen: http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=154203. Dat geeft wat meer inzicht in de materie.
  Ik denk dat de auteurswet aan een grondige herziening toe is. Het auteursrechtensysteem van vroeger is nu niet meer houdbaar. Dat is duidelijk te zien aan het aanbod van muziek en film in p2p-netwerken, ftp- en opendirs en de nieuwsgroepen. Hierdoor, maar vooral doordat er domweg veel meer aanbod is (veel meer zenders op radio, tv en internet) is het gebruik van muziek en film gestegen en dus de waarde ervan gedaald.

  JaFo, ik vind je persoonlijke mening behoorlijk anders dan je in eerdere topics liet zien (waaronder de opinie die ik net aanhaalde). Dat kan, maar ik ben oprecht verbaasd.
 • Hoezo anders ?
  Ik vind DRM grote troep die een rechtmatig eigenaar van media onnodig hindert in het gebruik ervan.

  Dat heeft niks te maken met een artikel dat het aanmoedigt om ook 'bestanden te vinden die mensen eigenlijk niet ter download willen aanbieden'.

  Zo zie ik niet in dat wij als abbonnee allerlei omwegen moeten bewandelen om aan de pdf-versie van het blad te komen waarvoor je al betaald hebt, terwijl aan de andere kant doodleuk wordt beweerd dat de auteurswet niet van deze tijd is en dat downloaden eigenlijk erg stout is als je spullen ophaalt waar je geen auteursrechten zou hebben betaald …

  Het heeft niks te maken met het feit dat ik vind dat C!T/HCC een serieuze discussie/rechtzaak moet aandurven ipv dit soort hypocriete artikelen te printen die voorzien zijn van de juiste hoeveelheid vrijwaringen (ie : vage plaatjes van duidelijk illegale activiteiten, ) om net buiten schot te blijven.

  Het is wel degelijk hypocriet als je enerzijds de lezers de middelen biedt om illegaal bezig te zijn en anderszijds wel de moderators op dit forum verbiedt om links naar dit soort media te laten staan.

  Volgens het artikel zou het de keus van het individu zijn om wel/niet het juiste morele pad te bewandelen. Dus dan zeg ik … laat dan zien dat je het ook meent en plaats hier gewoon de directe links naar de pdf-bestanden op de officieele site. En laat de goedwillenden onder ons beslissen of ze alsnog willen betalen …

  Ik durf te wedden dat C!T/IDG/HCC ineens niet meer zo happig zijn op een vervolg-artikel over de volgende hippe semi-legale download-programmatuur …
 • [quote:dcaadefe7f]laat dan zien dat je het ook meent en plaats hier gewoon de directe links naar de pdf-bestanden op de officieele site. En laat de goedwillenden onder ons beslissen of ze alsnog willen betalen .[/quote:dcaadefe7f]
  Die vergelijking klopt niet. Als het gaat om muziek heb je bijvoorbeeld een keuze tussen gratis downloaden, maar tijd kwijt zijn aan zoeken, geen kwaliteitsgarantie en verhoogde kans op virussen en andere malware óf een bedrag betalen voor een gegarandeerd goede kwaliteit mp3 met snelle download. De afweging is dus tussen ongemak en betaling.
  Het lijkt me dat de mensen met veel geld vaak de tweede optie zullen kiezen en die met weinig geld de eerste.

  Met jouw voorstel valt die afweging weg, dus het is niet equivalent.
 • Ik heb even getwijfeld of ik nog zou reageren. Het is lastig om een discussie te voeren met iemand die bij hoog en laag blijft volhouden dat door een groen stoplicht rijden illegaal is. Ik heb onderbouwd dat je uitlatingen als "illegaal downloaden", "vage waarschuwingen" en "aanmoedigen van stout gedrag" kant noch wal raken.

  Je blijft daar, tegen beter weten in, toch in volharden. Dat doet mij vermoeden dat er andere zaken spelen. Heb je software gemaakt die gehacked is of iets dergelijks?

  Wat voor discussie of rechtszaak wil je? JaFO tegen de staat omdat je het niet eens bent met de auteurswet? Wellicht is het verstandig om met betere argumenten te komen dan "vage plaatjes van illegale activiteiten". Aantoonbaar onjuist; de plaatjes zijn niet vaag en geven geen illegale activiteiten weer. De wet doet ertoe, niet jouw mening of interpretatie.

  edit: wat niet relevante dingen weggehaald
 • Wat JaFO naw bedoeld is dat C!T/HCC/IDG boter bij de vis moet doen en bv laten zien [i:e026ce60bd]hoe[/i:e026ce60bd] je een X-box moet modden, compleet met boodschappenlijstje en duidelijk aangegeven waar welk draadje moet komen. Of dat illegaal is (zoals MS beweert) valt nog maar te bezien, zoals ik al eerder betoogd heb.

  Wat dat betreft ben ik het wel met JaFO eens: C!T publiceert een artikel wat door juristen op de veilig legale kant v/d streep is gehouden, terwijl de strekking van het artikel juist suggereert verder te (kunnen) gaan. Ik snap wel dat men bij IDG niet zit te wachten op een serie rechtszaken, maar dan moet je niet beginnen aan zo'n (controversieel) artikel…
 • Ik begrijp jullie probleem niet helemaal. We hebben ons te houden aan de wet, anders zijn we strafbaar. Dus laten we onze artikelen toetsen door een jurist en leggen we bepaalde zaken niet uit. We hebben geen oneindige oorlogskas dus moeten we uitkijken dat we niet in teveel juridische perikelen verzeilt raken. Lijkt me een normaal streven voor een bedrijf.

  Deze materie is erg lastig omdat er op veel vlakken nog geen duidelijke jurisprudentie is. Het is niet voor niets dat Brein ondanks veel blaffen nog nooit iemand echt heeft laten veroordelen door midden van een proefproces o.i.d. (ik weet de juiste juridische term niet) om echte jurisprudentie te krijgen. Dan zijn ze helemaal klaar. Blijkbaar durven ze het niet aan om de rechter om een oordeel te vragen of P2P en Bitorrent-trackers nu echt strafbaar zijn en laten ze het bij het dreigen met een proces. Ze weten dat een privépersoon het niet op een rechtzaak zal laten aankomen omdat die de nodige financieën voor zo'n rechtzaak niet hebben, ook al zou die privépersoon winnen.
  Waarom worden de makers van de Lamabox niet aangepakt? Die hebben aangegeven over voldoende financiële reserve te beschikken voor eventuele rechtzaken…

  Downloaden van films en muziek mag en is niet illegaal. Er bestaan simpelweg geen illegale downloads van films en muziek. De aanbieders zijn strafbaar. Simpel en helder. Waarom zouden we onze lezers daar niet over mogen informeren?
 • Ik vind dat er een beetje teveel met modder gegooit wordt. Als redactielid van een dusdanig groot blad als C!T moet je de lezer tevreden houden door alledaagse artikelen te plaatsen, ook al vind men deze moreel verantwoordt of niet.

  Ik kom ook regelmatig artikelen tegen die ik óf niet interessant óf onverantwoord vind, maar daarvoor is een tijdschrift. Iedereen heeft zijn eigen interessegebied en als je iets moreel niet verantwoordt vind, moet je daar niet over gaan zeiken.

  Mocht het nou zo zijn dat de praktijken die in C!T vermeld worden als illegaal beschouwd kunnen worden, dan is dat een heel ander verhaal, maar dit is slechts een BREIN verhaaltje over wat moreel wel en niet kan, en wat wel en niet illegaal is. Zolang er geen wet is die dit soort praktijken verbiedt, vind ik het volkomen terecht dat dit soort artikelen gewoon gepubliceerd kunnen worden.
 • Het was een bijzonder nuttig artikel. Inmiddels download ik zeer regelmatig van Usenet.
  Ik gebruik het gratis GrabIt i.p.v. NewsLeecher en dat werkt prima; m.i. ook zeer gebruikersvriendelijk.
  Alleen jammer dat FTN werd aanbevolen. Dat is zeker geen slecht forum, maar de communities rond FTR en FTA zijn veel groter, dus vind je daar veel meer posts en spots. Je moet dan alleen wel even leren zelf nzb-files te leten genereren door binsearch en/of yabse.
  Keep up the good work!!
 • Als je hier niet zelf nieuwe topics kunt openen… is dit gehele forum van NUL en GENERLEI waarde ! Moderators zeker niet highskilled enough to create possebillities for it ?! Tsja, ook hier blijkt maar weer eens dat de Nijenrode crackin' and very, very highskilled Flipper opnieuw weer ver boven een ieder uit stijgt… En dàt nog wel op een forum als dit ?! Hoe is het eigenlijk mogelijk ???!
  Flipper
 • Nyenrode, dat is toch die veredelde managers-HBO?

  Misschien had 'very, very highskilled flipper' er nog niet aan gedacht dat er misschien een reden was dat je geen nieuwe topics kan openen: overzichtelijkheid bijvoorbeeld. Nu wordt in een beperkt aantal topics al het commentaar gebundeld. Dat maakt het lezen van alle comments een stuk makkelijker.

  Ik zie trouwens dat je er trots op bent dat je op een drietal sites gebanned bent? Wil je dat hier ook veroorzaken? Zo nee, gedraag je dan een beetje normaal.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.