Vraag & Antwoord

Trashcan

Juni 2006: Twee videokaarten: zin of onzin?

Anoniem
mycroes
17 antwoorden
 • [b:d81b782bdc]Twee videokaarten: zin of onzin? [/b:d81b782bdc]

  Op het eerste gezicht lijken NVIDIA’s SLI en ATI’s Crossfire nagenoeg identiek. Beiden laten twee videokaarten samenwerken om de beste prestaties te geven. Maar heeft het wel zin heeft om twee grafische kaarten te gebruiken?
 • Een keer een videokaart-artikel dat niet door Michiel a.k.a. Red Dragon is geschreven… :P
 • Dan kan het niet veel wezen ;-)
 • laat egslim het maar niet horen :P
 • Te laat. :P
 • Ik heb dit artikel zelf niet gelezen… Zou iemand mij kunnen zeggen wat er dus beschreven staat. Heeft het nou zin of niet om SLI/Crosfire te draaien?
 • [quote:1b4e914fdc="energy drink"]Ik heb dit artikel zelf niet gelezen… Zou iemand mij kunnen zeggen wat er dus beschreven staat. Heeft het nou zin of niet om SLI/Crosfire te draaien?[/quote:1b4e914fdc]

  FF lid worden van het blad dan mis je nix meer :lol:
 • :oops: :lol:

  Ik haal hem meestal los bij de winkel…
 • [quote:a1eded87e2="energy drink"]:oops: :lol:

  Ik haal hem meestal los bij de winkel…[/quote:a1eded87e2]

  Aha, dat kan ook.
  Heeft ook voordelen trouwens, je kan eerst kijken of er nuttige dingen in staan voor je.
 • Als het je om pure snelheid en maximale beeldkwaliteit is te doen (financiele middelen zijn onuitputtelijk :wink: ) dan heeft het zeker zin. Ik doel dan op High-end SLI of CF. Wel moet je een ervaren gamer zijn. Dus weten hoe je games moet instellen, hoe je de driver optimaal kunt zetten. Regelmatige driver updates doorvoeren. Weet je dit allemaal niet dan kun je het beter achterwege laten.

  PS Egslim, ik ga je krabbeltje wel lezen hoor :lol:
 • [quote:fced67b59b="Slashhead"]PS Egslim, ik ga je krabbeltje wel lezen hoor :lol:[/quote:fced67b59b]
  Die zal bij club3d toch wel op kantoor liggen :P

  Of het nut heeft…. bij een 24 of 30 inch tft zeker wel :lol:
 • of het nut heeft in vergeljiking tot wat? tot 1 kaart met een externe monitor eraan? of gewoon totaal maar 1 beeldscherm?
 • Pas op (extreem) hoge resoluties laten de 2 GPU's hun echte kracht zien. De CPU hoeft steeds minder te doen naarmate de resolutie toeneemt, en moeten de GPU's meer doen. Op lage resoluties is de CPU al snel een bottleneck.
 • Leuk om te lezen Eildert.
  Had alleen de X1900XT op 1600x1200 getest.
  vind persoonlijk 1280x1024 een te lage resolutie voor twee van deze monsters in crossfire.
  Ik zelf test High end kaarten altijd op 1600x1200 of 1920x1200.

  voor de 7800GTX heb je ook 1280x1024 gebruikt maar dat kon wel aangezien je benchmarks erg zwaar waren.
  Je gebruikt andere benchmark titels als dat ik altijd doe, hoe heb je ze getest? met Fraps? of zit er een ingame benchmark in?

  Ik ben zelf niet zo weg van fraps omdat er een te hoge afwijking per test run in zit. tenzij je het 5x of zo doet en dan het gemiddelde neemt.
 • Natuurlijk heeft het zin om 2 grafische kaarten naast elkaar te zetten !! Als hardcore-gamer wil je toch het onderste uit de kan qua graphics ? De games worden tegenwoordig technisch zo knap in elkaar gezet dat je als rechtgeaarde gamer haast niet meer zonder kan. En daar zit hem net het addertje : moest je als doordeweekse computeraar die af en toe "een spelletje" speelt wel investeren in SLI if PCI-express ? Natuurlijk met Windows Vista en het beloofde 'eye-candy' in het vooruitzicht is een investering in nieuwe hardware gerechtvaardigd, maar of dat voor iedereen geldt ??
  Conclusie : hardcore gamers met een budget (en hey, een sociaal leven hebben die lui toch niet) : zeker weten. Voor de rest : regelmatig driver updaten en met iets minder genoegen nemen (speelt FEAR enkel vlot op 800x600, ok dan, speel het wel opnieuw als Micro$oft Vista uitbrengt). :wink: :wink:
 • SLI heeft geen nut als je vista wilt gaan draaien, want alle kaarten op dit moment zijn direct X 9, niet Direct X 10, wat vista dus wel is. Wie nu dus een goede kaart koopt om vooruit te lopen op de release van Vista gooit z'n geld dus gewoon weg…

  Als je SLI wilt voor spelletjes… dan heeft het alleen nut als je de allernieuwste spelletjes op de hoogste instellingen wilt spelen. Als je een half jaar wacht kan je voor de helft van het geld van een SLI opstelling een kaart kopen die even goed presteert…

  Hiermee hebben we de voordelen van SLI dus gehad en teniet gedaan, oftewel, bij wijze van deductie is SLI niet nuttig…
  Greetings,

  Michael
 • In mijn ogen heeft een dergelijke setup pas zin bij een resolutie van 1600x1200 of meer. Quad-SLI heeft volgens mij pas zin bij 2560x2048 of meer. Daar beneden is de prestatiewinst simpelweg marginaal voor het extra geld wat het kost.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.