Vraag & Antwoord

Trashcan

Juli-Augustus 2006: Simpel downloaden van Usenet

Anoniem
None
42 antwoorden
 • [b:9f33b4ffa5]Simpel downloaden van Usenet[/b:9f33b4ffa5]

  Via Usenet kunt u legaal films en muziek downloaden, omdat u alleen bestanden binnenslurpt en zelf niets hoeft te delen. Doorgaans is het geen eenvoudige methode, maar met het programma SABnzbd is het een kwestie van kiezen en kijken.
 • Jullie weten dat de computertotaal gescanned wordt en vervolgens te downloaden is op usenet? Toch fijn dat jullie je leden een gratis alternatief aanbieden voor een C!T abbonement :lol:. Had misschien leuk geweest voor zo'n zij tekst? "Wilt u computertotaal digitaal, typ in ftd computertotaal in en u vind het mei en juni nummer binnen een seconde, wilt u oudere nummers? Plaats dan simpelweg een request op het ftd forum.".
  Inhoudelijk: waarom moeilijk doen en niet gewoon newsbin of newsleecher of nog makkelijker grabit gebruiken, voor usenet hoef je niks in te stellen op usenetserver adres en eventueel een gebruikersnaam na…
 • Grapjas. Wij bieden dat alternatief natuurlijk niet zelf aan.

  Inhoudelijk: Met grabit e.d. moet je nog steeds met quickpar en unrar aan de slag. Dit 'servertje' regelt het allemaal automatisch voor je.
 • Is sabnzbd ook zo slim om precies genoeg <s>nzb</s>par's te downloaden of worden ze standaard allemaal gedownload?
 • [quote:a9aa586575="Jeroen de Jager"]Grapjas. Wij bieden dat alternatief natuurlijk niet zelf aan.

  Inhoudelijk: Met grabit e.d. moet je nog steeds met quickpar en unrar aan de slag. Dit 'servertje' regelt het allemaal automatisch voor je.[/quote:a9aa586575]
  hmm zijn wel eerder dit soort programma's gemaakt maar ben toch liever voor taken als uitpakken die gebeuren op het moment dat ik dat wil:). Zoveel moeite is het niet even te dubbel klikken op een par2 bestand (automatisch repareren aanvinken) en paar minuten later even uitpakken met winrar. Als je tijd wil besparen kun je beter denken aan programma's die zich in ftd integreren en automatisch nzb's genereren van de post of gebruikmaken van grabit/newsleecher met de (super)search functies waardoor je geen nzb hoeft te maken en meteen iets aan de download lijst kunt toevoegen.

  @webspider, je hebt maar 1 nzb nodig, weet je zeker dat je weet wat een nzb precies is?
 • d'oh, ik zit te slapen. Pars ;)
 • [quote:f9b2e6263a="sdk"]maar ben toch liever voor taken als uitpakken die gebeuren op het moment dat ik dat wil:)[/quote:f9b2e6263a]
  Dat is natuurlijk je eigen keuze. Ik vind het wel makkelijk om vanaf mijn pc, notebook of zelfs via internet nzb's in een dir op mijn server te zetten. Die regelt dan zelf het downloaden, parren en unrarren en als ik er tijd/zin in heb meteen met de spullen aan de slag te gaan. Waarom iets zelf doen als het automatisch kan? Ik kan mijn tijd wel beter besteden.
 • [quote:fb35ecda62="Jeroen de Jager"][quote:fb35ecda62="sdk"]maar ben toch liever voor taken als uitpakken die gebeuren op het moment dat ik dat wil:)[/quote:fb35ecda62]
  Dat is natuurlijk je eigen keuze. Ik vind het wel makkelijk om vanaf mijn pc, notebook of zelfs via internet nzb's in een dir op mijn server te zetten. Die regelt dan zelf het downloaden, parren en unrarren en als ik er tijd/zin in heb meteen met de spullen aan de slag te gaan. Waarom iets zelf doen als het automatisch kan? Ik kan mijn tijd wel beter besteden.[/quote:fb35ecda62]als je een dedicated server hebt is het inderdaad wel makkelijk waarschijnlijk (alhoewel als je 10 gb per dag moet overzetten over een 100mbit netwerk wordt je volgens mij ook niet echt vrolijk) maar volgens mij overschat jij de tijd die nodig is om dit zelf te doen… zeg ik, dubbel klikken, weglopen, terugkomen 1e part openen uitpakken klikken, weglopen, terugkomen en rar's deleten.
  Is programma btw getest op wat er gebeurd als er foute par2 set's zijn gepost???
 • 1Gbit thuisnetwerk roels..:-) Ik gebruik het programma nu ongeveer 2 maanden en heb zelden een misser. De keren dat het is misgegaan kwam dat door teveel incompletes. Daar kon ik handmatig ook geen verbetering in krijgen. Met een goede newsserver en retentie hoef je niets handmatigs meer te doen.
 • hee hallo,

  met veel interesse dit artikel gelezen. Aangezien e.e.a. met usenet nogal nieuwe voor mij is blijf ik echter met 3 vragen zitten. Hoop dat iemand die voor mij kan beantwoorden?

  1. Ik heb al die stappen gevolgd. Echter als ik nu naar bv. yabse ga en een .nzb aanklik (gevonden met FTDv3) dan vraag die of ik hem wil opslaan. Ik kies dan die locatie die ik volgens het artikel moest instellen.
  Vervolgens ga ik naar de sabnzb pagina in mijn browser. Er wordt niets gedownload. Bij history zie ik onder loaded "false" staan en er staat ook achter par info "no par2 sets"

  Houdt dat in dat het betreffende bestand gewoon niet meer beschikbaar is? Als ik de folder check dan zie ik die .nzb daar ook niet opgeslagen.

  2. Als je zo'n link volgt vanuit FTDv3 naar bijv. yabse dan krijg ik meerdere .nzb links te zien. Moet je die dan allemaal aanvinken en op create nzb klikken? Zijn namelijk allemaal verschillende bestands groottes.

  3. lees in die forums ook veel over par's. Wat bedoelen ze daarmee?

  hoop dat iemand me hier verder kan helpen. Zoals gezegd ben (nog) een noob op dit gebied.
 • www.binaries4all.nl, Als het artikel in de C!T enig idee bij de volledigheid en duidelijkheid kwam van die website dan waren je vragen niet nodig geweest:). Overige vragen spam de auteur:P van het artikel in C!T.
 • [quote:0f5435c6a8="rev"]1. Ik heb al die stappen gevolgd. Echter als ik nu naar bv. yabse ga en een .nzb aanklik (gevonden met FTDv3) dan vraag die of ik hem wil opslaan. Ik kies dan die locatie die ik volgens het artikel moest instellen.
  Vervolgens ga ik naar de sabnzb pagina in mijn browser. Er wordt niets gedownload. Bij history zie ik onder loaded "false" staan en er staat ook achter par info "no par2 sets"
  [/quote:0f5435c6a8]
  Vreemd, kun je het eens proberen en dan voor de optie "none" kiezen als een nzb bestand wordt toegevoegd? Ik vermoed dat het ontbreken van par bestanden bij een dergelijke post ervoor zorgt dat SABnzbd de gevraagde acties niet uit kan voeren en daarom ook niet gaat downloaden.

  [quote:0f5435c6a8]2. Als je zo'n link volgt vanuit FTDv3 naar bijv. yabse dan krijg ik meerdere .nzb links te zien. Moet je die dan allemaal aanvinken en op create nzb klikken? Zijn namelijk allemaal verschillende bestands groottes.[/quote:0f5435c6a8]

  De grootte van de post staat voor het woord NZB. Pak de grootste, daar zitten meestal alle bestanden in. de andere zijn meestal extra reparatiebestanden die later zijn toegevoegd

  [quote:0f5435c6a8]
  3. lees in die forums ook veel over par's. Wat bedoelen ze daarmee?
  [/quote:0f5435c6a8]
  pars zijn reparatiebestanden. Als een bestand corrupt is, kun je het daarmee repareren

  [quote:0f5435c6a8="sdk"]Als het artikel in de C!T enig idee bij de volledigheid en duidelijkheid kwam van die website dan waren je vragen niet nodig geweest:). Overige vragen spam de auteur:P van het artikel in C!T.[/quote:0f5435c6a8] Kritiek is prima, maar ik kan hier niet veel mee. Dat een artikel van vier pagina's niet zo informatief is als een volledige website die specifiek over usenet gaat, is niet zo verwonderlijk. Wat wil je duidelijk maken en waarom zou er gespamd moeten worden?
 • [quote:372082f7da="Frank de Graaf"]

  [quote:372082f7da="sdk"]Als het artikel in de C!T enig idee bij de volledigheid en duidelijkheid kwam van die website dan waren je vragen niet nodig geweest:). Overige vragen spam de auteur:P van het artikel in C!T.[/quote:372082f7da] Kritiek is prima, maar ik kan hier niet veel mee. Dat een artikel van vier pagina's niet zo informatief is als een volledige website die specifiek over usenet gaat, is niet zo verwonderlijk. Wat wil je duidelijk maken en waarom zou er gespamd moeten worden?[/quote:372082f7da]
  Omdat dat is wat er in de communities (gaat) gebeuren. Dit artikel had ook op 2 blz gekund en dan een stuk informatiever dus dat is niet echt een argument om te verzuimen wat duidelijkheid te creeren over par2 en belangrijker, wat nu precies in die nzb's moet.

  Algemene tip: welke nzb: als je heel veel opties krijgt op binsearch.net en je bent er nog niet zo aan gewend, zoek op FTD(/a/n) nummer dan krijg je maar 1 result, als het een spot betreft of een "luie" poster die niet op nummer post, ga dan naar advanced en stel in welke groep de post staat. Zo zal je nog maar een paar opties overhouden waaruit altijd wel af te leiden is welke je nodig hebt (bij onderscheuden op posternaam of uit hoeveel files de nzb bestaat).
 • [quote:c807f3fc4b="sdk"][quote:c807f3fc4b="Frank de Graaf"]
  Kritiek is prima, maar ik kan hier niet veel mee. Dat een artikel van vier pagina's niet zo informatief is als een volledige website die specifiek over usenet gaat, is niet zo verwonderlijk. Wat wil je duidelijk maken en waarom zou er gespamd moeten worden?[/quote:c807f3fc4b]
  Omdat dat is wat er in de communities (gaat) gebeuren.[/quote:c807f3fc4b]

  Dat begrijp ik niet. Wat gaat er gebeuren?

  [quote:c807f3fc4b] Dit artikel had ook op 2 blz gekund en dan een stuk informatiever dus dat is niet echt een argument om te verzuimen wat duidelijkheid te creeren over par2 en belangrijker, wat nu precies in die nzb's moet.
  [/quote:c807f3fc4b] Je hebt gelijk als het artikel alleen over nzb-tjes maken gaat. De scope is echter wat breder. Het aardige van SABnzbd is juist dat je je nauwelijks nog druk hoeft te maken over repareren en uitpakken. Binsearch en Yabse geven soms meerdere resultaten en dat zijn de uitzonderingen. Bij een normale post gaat het vrijwel altijd goed.
 • [quote:5493742c58="Redactie Computer!Totaal"][b:5493742c58]Simpel downloaden van Usenet[/b:5493742c58]

  Via Usenet kunt u legaal films en muziek downloaden, omdat u alleen bestanden binnenslurpt en zelf niets hoeft te delen. Doorgaans is het geen eenvoudige methode, maar met het programma SABnzbd is het een kwestie van kiezen en kijken.[/quote:5493742c58]

  Het wil bij maar maar niet lukken, Ik krijg deze foutmelding als ik http://127.0.0.1:8080/sabnzbd/ intik:
 • [quote:830b4b62c5="ronnyboy"]
  Het wil bij maar maar niet lukken, Ik krijg deze foutmelding als ik http://127.0.0.1:8080/sabnzbd/ intik: 500 Internal error
  The server encountered an unexpected condition which prevented it from fulfilling the request.
  Powered by CherryPy 2.2.1 " Enig idee wat hier vereerd gaat?[/quote:830b4b62c5]

  Hmm, de webserver van SABnzbd draait dus wel, maar levert alleen foutmeldingen. Op het forum van SABnzbd staan meer van deze fouten. Hier wordt gesuggereerd dat het aanpassen van de template directory een oplossing is. De mappen staan er nu unix-style in, maar dat zou niets moeten uitmaken.

  Bij mij ziet het er zo uit. Komt dat ongeveer overeen?

  [img:830b4b62c5]http://www.ifrank.nl/idg/sabnzbd.jpg[/img:830b4b62c5]
 • Als je echt simpelwilt downloaden van usenet vergeet dat programma en download gewoon newsbin of newsleecher of grabit.
 • [quote:776aacf7ae="Frank de Graaf"][quote:776aacf7ae="ronnyboy"]
  Het wil bij maar maar niet lukken, Ik krijg deze foutmelding als ik http://127.0.0.1:8080/sabnzbd/ intik: 500 Internal error
  The server encountered an unexpected condition which prevented it from fulfilling the request.
  Powered by CherryPy 2.2.1 " Enig idee wat hier vereerd gaat?[/quote:776aacf7ae]

  Hmm, de webserver van SABnzbd draait dus wel, maar levert alleen foutmeldingen. Op het forum van SABnzbd staan meer van deze fouten. Hier wordt gesuggereerd dat het aanpassen van de template directory een oplossing is. De mappen staan er nu unix-style in, maar dat zou niets moeten uitmaken.

  Bij mij ziet het er zo uit. Komt dat ongeveer overeen?

  [img:776aacf7ae]http://www.ifrank.nl/idg/sabnzbd.jpg[/img:776aacf7ae][/quote:776aacf7ae]

  Ik zou willen dat ik dit scherm kon zien. Ik krijg alleen maar een foutmelding van de server.
  Gisteren heb ik dit scherm wel gehad en ik heb ook de instellingen gewijzigd. Als test heb ik ook een download gestart, en na wat zoekwerk m.b.t. de newsserver begon hij te downloaden. Inmiddels was het al wat laat geworden dus PC uitgezet. Nu doet het dus niets meer.
 • In de SABnzbd map staat het bestand sabnzbd.ini dat met het kladblok te bewerken is. Daar zijn de wijzigingen ook direct in door te voeren. Na het wijzigen moet sabnzbd wel opnieuw gestart worden (killen via de taskmanager of de computer herstarten). Het gaat vooral om de templates map, maar de andere controleren kan geen kwaad.
  Bij mij ziet het er zo uit:
  [img:18071f8a33]http://www.ifrank.nl/idg/sabnzbdini.jpg[/img:18071f8a33]

  Even terzijde: hebt u SABnzbd via de stop optie in het hoofdscherm gestopt voor het uitzetten van de computer? Anders zou het opnieuw installeren van SABnzbd ook een oplosing kunnen zijn. Ik kan het me nauwelijks voorstellen, maar wellicht is er ergens iets kapot gegaan. Door de huidige sabnzbd.ini veilig te stellen hoeft u niet opnieuw alles te installeren als u deze daarna weer terugplaatst.
 • [quote:95fa8882c6="Frank de Graaf"]In de SABnzbd map staat het bestand sabnzbd.ini dat met het kladblok te bewerken is. Daar zijn de wijzigingen ook direct in door te voeren. Na het wijzigen moet sabnzbd wel opnieuw gestart worden (killen via de taskmanager of de computer herstarten). Het gaat vooral om de templates map, maar de andere controleren kan geen kwaad.
  Bij mij ziet het er zo uit:
  [img:95fa8882c6]http://www.ifrank.nl/idg/sabnzbdini.jpg[/img:95fa8882c6][/quote:95fa8882c6]

  Ik weet niet hoe je hier schermprints in moet maken, mar de tekst bij mij is:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.