Vraag & Antwoord

Trashcan

Oktober 2006: Providerwissel moeizaam

Anoniem
Drewster
15 antwoorden
 • [b:b8a85658b4]Providerwissel moeizaam [/b:b8a85658b4]

  Internetaanbieders doen alles in hun macht om u als klant binnen te halen. Uit onderzoek dat het Ministerie van Economische zaken liet uitvoeren, blijkt echter dat het veel moeite kost om van de oude provider af te komen.
 • Probeer maar eens de de zoekmachine van Orange en vul in "opzegtermijn"
  Resultaat 0
 • Dat ligt aan hun zoekmachine, via google staat het zo voor je neus:

  http://www.orange.nl/mijn_account/internet_vaste_telefonie/gegevens/opzeggen/ :wink:
 • Ben benieuwd waarom hun zoekmachine nou juist net die term niet herkent. Zoals het artikel al beschrijft; echt graag praten ze niet over dit soort info.
  Ik zit iig nog tot 30 Oktober aan die Kl*te provider vast.
  Als ik drie jaar geleden geweten had dat er telkens verlengd werd met één jaar………………..
  Maar goed na 30 oktober zijn ze mij kwijt als klant
 • [quote:8e4e9009bd="kompod"]
  Als ik drie jaar geleden geweten had dat er telkens verlengd werd met één jaar………………..
  [/quote:8e4e9009bd]

  Dit zijn dingen die in de algemene leveringsvoorwaarden van een provider staan en naar mijn mening is het je eigen verantwoordelijkheid om dit door te nemen (de beruchte kleine lettertjes).

  Je kan kritiek leveren op de geleverde diensten of als ze er administratief een zooitje van maken/afspraken niet nakomen, maar niet dat je hun voorwaarden (waar je met je volle verstand voor hebt getekend) achteraf niet goed vindt.
 • Dus je vind het Computertotaal artikel onzinnig?
  Je opmerking is een beetje in de trant van : "Iedere Nederlander wordt geacht de wet te kennen"
 • Ik heb nog geen gelegenheid gehad om het artikel te lezen, ik reageerde op jouw opmerking [i:6e832d8e96]"Als ik drie jaar geleden geweten had dat er telkens verlengd werd met een jaar".[/i:6e832d8e96]

  Dit heeft niks te maken met de wet kennen, maar alles met kijken naar wat je koopt. In mijn omgeving zie ik vaak genoeg mensen zonder de voorwaarden te lezen allerlei soorten overeenkomsten afsluiten (vanwege het cadeautje, kortingsprijs, aardige verkoper aan deur/telefoon, etc.). Als het vervolgens toch niet zo'n goede deal is en ze er vanaf willen, is de verkoper opeens de gebeten hond (want de voorwaarden zijn opeens belachelijk). Mijn inziens ligt hier een stukje eigen verantwoordelijkheid van de consument.

  Neemt overigens niet weg dat providers gewoon goed en snel horen mee te werken als iemand binnen de afgesproken voorwaarden opzegt, maar dat is vermoedt ik waar het artikel in C!T over gaat.
 • Als je die opmerking niet begrijpt heeft discussie verder weinig zin, me dunkt!

  Ik ben van mening dat er bij de providers een verantwoordelijkheid ligt bij het creeren van duidelijkheid (en dat is dus niet verwijzen naar de kleine lettertjes)

  Trouwens nog veel plezier met het lezen van alle UELA's van alle programma's die je gaat installeren. :lol:
  *al zal je deze opmerking ook wel weer niet kunnen plaatsen…..zucht*
 • Ik heb het artikel zojuist gelezen en daar staat letterlijk"Controleer de opzegtermijnen indien u bij een niet genoemde leverancier zit.". Komt volgens mij aardig overeen met mijn standpunt dat je zelf in de gaten houdt wat voor overeenkomst je aangaat, aangezien het aanbieden van dergelijke contractvoorwaarden niet verboden is.

  Overigens valt de informatievoorziening van Orange waar jij zo over klaagt mij in het geheel niet tegen. Zodra ik op hun website een abonnementssoort aanklik, krijg ik duidelijk in beeld een link naar de algemene voorwaarden(duidelijk leesbaar, dus niet zoals het in het artikel aangehaalde voorbeeld van Tele2).

  Wat betreft de ULA's, dat zijn gebruikersovereenkomsten en geen overeenkomsten waar een paar tientjes kosten per maand aanzitten. Dus daar laat ik het doorlezen maar achterwege. :wink:
 • Niet echt sterke weerleggingen.

  Je hebt me niet overtuigd.
 • Algemene voorwaarden zijn in het algemeen in het Nederlands en maximaal twee kantjes. Heel wat minder doorleeswerk dan een EULA. Dat jij te lui bent om ze door te lezen betekent niet dat je er niet mee akkoord gaat (voor zover ze niet tegen de wet ingaan)…

  "Als ik drie jaar geleden geweten had dat er telkens verlengd werd met één jaar" is net zoiets als zeggen dat het niet erg is dat je de wet hebt overtreden omdat je het niet wist… en inderdaad, daarom staat er in de wet dat iedereen geacht wordt de wet te kennen.
 • Geachte redactie,
  In uw artikel over overstappen naar een andere ADSL-provider gaat u te positief uit van ISP-ISP overstap. Op basis van voorgaande artikelen had ik vroegtijdig mijn abonnement bij Planet Internet opgezegd. Ik wilde overstappen op bellen+internetten bij HetNet. Je kunt daarvoor gebruikmaken van de ”overstapservice” à 30 euro. Er wordt dan een probleemloze overstap gegarandeerd. Ik dacht het niet nodig te hebben; tenslotte was het abonnement vroegtijdig (per 24 september) opgezegd en alleen nog een kwestie van abonnement afsluiten bij HetNet.
  Niet dus; Planet sloot me een maand eerder af dan ze schriftelijk hadden afgesproken en daardoor zit ik nu een maand zonder internet. Ik ben al wel ruim 20 euro aan telefoonkosten kwijt om alles duidelijk te krijgen.
  Gevoelsmatig signaleer ik kwade opzet: Planet die een maand te vroeg afsluit; KPN die een brief stuurt waarin staat dat per 4 september mijn ADSL-verbinding wordt afgebroken, maar dat ik tot 28 augustus tijd heb (brief komt op 29 augustus binnen !) om een ander abonnement af te sluiten. Omdat ik op 24 augustus eerst problemen aan mijn telefoonverbinding merkte en later niet meer internet op kon, heb ik met de helpdesk gebeld ter verificatie en vervolgens op 25 augustus een abonnement afgesloten bij HetNet. Vroeg genoeg dus volgens de brief, maar helaas; men kan er niets meer aan doen!!!
  Ook merkte ik dat ik eerst bel met de klantenservice van KPN voor 10 ct/min, later met de helpdesk van HetNet voor 45 ct/min, maar soms (voor 45 ct/min) dezelfde dame weer aan de lijn krijg, die eerst maar 10 ct/min kostte !
  Ook krijg je van helpdeskmedewerkers van HetNet te horen dat je de volgende ochtend maar even met die van Planet moet bellen, omdat die collega’s al aan het opruimen zijn en dus niet meer bereikbaar.
 • Das wel raar, aangezien Planet en Hetnet volgens mij enigzins bij elkaar horen.
 • Overstappen bij Het Net naar een sneller abonnement i.v.m. met de datalimiet (500Mb naar 1500MB) verloopt goed. Maar…..Het Net hanteert voor bestaande klanten nog steeds een datalimiet. Gevolg: rekeningen van € 40 tot € 70 vanwege overschrijding van de datalimiet. Toch adverteert Het Net met abonnementen ZONDER datalimiet. Maar….dat geldt (volgens de kleine regeltjes) alleen voor nieuwe klanten. Bestaande klanten blijven meer betalen!!!

  Ander voorbeeld: een ADSL verhuizing (Katwijk naar Rijnsburg) kon men niet verwerken. Duurde vijf maanden en toen nog geen ADSL! Schande: Klant is direct maar overgestapt naar de kabel.
 • Dan stap je toch over naar een andere KPN provider?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.