Vraag & Antwoord

Trashcan

Oktober 2006: Netwerkstereo’s

Anoniem
None
5 antwoorden
 • [b:a127045c95]Netwerkstereo’s[/b:a127045c95]

  Muziek downloaden is tegenwoordig een van de normaalste zaken van de wereld. Helaas is het nog steeds een hele klus om de muziek van uw pc naar uw stereo-installatie te krijgen. Daar brengen deze netwerkmuziekspelers verandering in.
 • De Soundbridge kan ook werken met de Slimserver-software van de Squeezebox, maar daarbij moet je wel bedenken dat je geen/weinig ondersteuning hebt als er problemen zijn.

  Een alternatief voor de Soundbridge zijn de diverse UPnP-combatibele servers. Voorbeelden hiervan zijn :
  - WindowsMediaconnect (al genoemd in het artikel, zeer primitief vergeleken met de rest)

  - Twonkyvision (niet gratis, maar wel desnoods op een NAS te installeren waardoor je zonder pc kunt werken )
  Link : http://www.twonkyvision.de/
  Deze site laat ook zien welke gelijkwaardige hardware op dit gebied door dit pakket wordt ondersteund.

  - TVersity
  Dit programma is gratis en mijn favoriet vanwege het gebruiksgemak en de features. Zo kun je alle media die je hebt (van FLAC via Divx tot .ogg Vorbis) afspelen, mits je dat bestand op je eigen pc via Windows Mediaplayer kunt afspelen.

  Link : http://www.tversity.com/

  Overigens :
  Alleen Apple's eigen Airport Express en iPod kunnen overweg met muziek die vervuild is door Apple's DRM. Dit komt doordat Apple in tegenstelling tot MS geen licenties voor deze toepassing verstrekt.

  Er zijn op het internet genoeg tools te vinden waarmee je deze beveiligingen kunt verwijderen, maar nog beter is het gewoon niet dit soort bestanden te kopen en je die ellende te besparen.
 • Binnenkort zullen we een groot aantal van deze alternatieve serversoftware (zoals Twonkyvision en TVersity) bespreken in een artikel. Dus, mocht iemand nog tips hebben (ken je nog andere serversoftware of zou je graag bepaalde zaken in het stuk besproken zien), dan hoor ik dat graag.
 • TVersity is tof, niet alleen vertaalt het alles naar het formaat dat je mediaspeler ondersteunt (waardoor je .ogg vorbis op je Xbox360 kunt beluisteren) maar vooral omdat je daardoor je complete media-library als rss-feeds kunt publiceren over je eigen netwerk (en daarbuiten als je dat wilt). Ook leuk aan die server is de ondersteuning voor de PSP en Nokia 770 Internettablet …
 • Ik heb een FSG3 en daar staat standaard twonkyvision op. Vind dat moeilijk te begrijpen… misschien wat mooie uitleg in het artikel en je hebt mij weer een stukje vrolijker…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.