Vraag & Antwoord

Trashcan

December 2006: Ultiem Bestandsbeheer

Anoniem
Ton52
9 antwoorden
 • Dankzij deze workshop Total Commander wordt bestandsbeheer kinderspel en kan de Windows Verkenner definitief de deur uit.

  Total Commander 6.55
 • Hallo….

  Na de installatie van het OS is sinds 10 jaar Total Commander (WinCommander) het eerste wat ik op mijn computer installeer, het perfecte programma.

  Maar een aanvulling op het artikel over "Total Commander", er is ook sinds enige tijd, een Nederlandse ‘help’, en die is hier te downloaden:
  http://ghisler.fileburst.com/dutch/dutchhelp.zip

  Groeten,
 • Ik heb prachtige Total Commander ook al vanaf versie 3.51 toen het nog op 1 floppy paste. Het is zijn geld dubbel en dwars waard en alle upgrades zijn ook nog steeds gratis.

  Toch kwam ik er na al die jaren gebruik pas een paar maanden geleden per toeval achter dat er nog een mooie feature inzit. Ik wisselde wat tussen firefox en Total Commander en toetste per ongeluk ctrl-t in en kreeg een extra tab! Dus als 2 directories tegelijk open niet voldoende is kun je hiermee je lol op. Afsluiten gaat net als in firefox met ctrl-w.

  groeten,
  Lieuwe
 • :D In het DOS-tijperk was ik al gebruiker!
  Ik begrijp niet dat er nog mensen zijn die zonder kunnen.
  Ik installeer altijd bij een nieuwe PC of installatie TC als eerste; met die domme Windows Verkenner kan ik niet overweg.
  Ook help ik wel kennissen met PC-problemen en op mijn stickie staat uiteraard TC.
  Ik vindt dat Nelie Kroes Bill Gates moet verplichten om TC te integreren in elk operating system van Mr. Bill.

  Zegt het voort,
  J. Swart
 • Vroeger in het Dos-tijdperk gewerkt met Norton Commander. En nu al weer geruime tijd met TotalCommander ( wat vroeger WindowsCommander heette.)
 • Ik heb hem vroeger ook met plezier gebruikt, maar nu erger ik me aan het feit dat ik in de boomstructuur (zeg maar My Computer) niet de namen van mijn schijven/partities zie (totaal iets van 8 partities). Ik krijg die wel bij de pulldown. Eigenlijk is dat het enige breekpunt voor mij om hem altijd te gebruiken.
 • Hoi Rene

  Configuratie > Opties > Indeling > Toon schijfknoppen (beide opties)
 • dat levert niet op wat ik wil:
  Ik wil het zo zien:

  Dit lijstje zie ik wel, in 2 kolommen, in de pulldown op drivenummer, maar niet in boomstructuur (1 voor alle vensters).
  Kun je ook nog ergens aangeven dat hij in MB's of GB's de grootte van de schijf en de vrije ruimte aangeeft? Who cares about Kb's tegenwoordig.
  Bvd
  Rene
 • Nieuwe poging voor de plaatjes:
  http://www.laan-online.nl/TC01.bmp

  http://www.laan-online.nl/TC02.bmp

  In ieder geval een link naar de plaatjes. (Ik zie nu dat alleen jpg toegestaan is)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.