Vraag & Antwoord

Trashcan

Januari 2007: IE7 versus Firefox 2

Anoniem
JaFO
2 antwoorden
 • In het duel der browsers gaat het tussen de jonge (Firefox) en de oude revolverheld (Internet Explorer). En terwijl deze twee rivalen elkaar naar de keel vliegen, bepalen wij vanuit veilige dekking wie de winnaar wordt.

  IE7
  Firefox 2.0
 • Ik was een gelukkige gebruiker van FF1.5

  Tot dat FF2 en IE7 uitkwam. Ik heb destijds zelf mijn "metingen" gedaan.

  Een paar opmerkingen over uw artikel:
  Allereerst heeft het weer een sublieme layout, petje af!

  Ik heb het met uw eens tot het gedeelte van "De snelste". Zelf heb ik op een aantal Windows XP computers (één zonder al te veel mallware, één met verse installatie en één die al een aantal jaar ingebruik is) en wat blijkt, FF2 doet er beduidend langer over om op te straten dan IE7. Ik wil absoluut niet zeggen dat uw meting fout is, maar ik vraag mij af waaraan het alleemaal we niet afhankelijk is hoe lang de verschillende brouwsers opstarten.

  Het het stukje "De beste worp" geeft u op het begin een voordeel van FF2 weer (de sessieherstel), maar op het eind weer een goed voordeel voor IE7 (RSS feeds). Toch geeft u FF2 het voordeel zonder argumentatie waarom sessieherstel zwaarder weegt dan RSS feeds. Van mijn part had dat stukje gelijk spel mogen zijn. Maar dan komt de conclusie wat vervelend, want dan wordt het daar ook gelijk spel, alhoewel dat mischien wel een goede weerspiegeling is hoe het er nu voorstaat.

  Eén aspect heeft u echter niet vermeld, wat ik toch wel heel erg belangrijk vind. De ernorme memory leakage van FF2. Probeer maar eens lekker te surfen, dus veel tabbladen openen, weer sluiten, weer openen. Dan valt mij op dat het geheugen gebruik erg hard toe meent, zelfs als er nog maar één tabblad over is. Dit gedrag verergerd als men Acrobat reader gebruikt in FF2. Dit doordat de adobe plugin en FF2 goede aanhangers zijn van memory leakage. Een verbetering voor FF2 is dus een oplossing bedenken voor dit probleem, zodat de tabbladen al hun geheugen vrijgeven. Door deze hoeveelheid memory leakage, ben ik voorlopig overgestapt naar IE7. Maar ook FF2 start ik regelmatig op, omdat deze brouwser weer andere voordelen heeft.

  Met vriendelijke groet,

  P. Bijleveld

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.