Vraag & Antwoord

Trashcan

Februari 2007: Slim rippen met CDex

Anoniem
JasperW
7 antwoorden
 • U wilt uw muziekcd’s overzetten naar uw pc, maar dat kost veel tijd. Het rippen van een hele cd neemt al snel tien minuten in beslag. Bij vijfhonderd cd’s bent u dus minstens tachtig uur bezig. Denk na en volg deze workshop CDex.

  MP3Gain
  CDex
  ID3-tags
  MP3 Tag Removeer
  MP3 Repair Tool
  TagScanner
  C!T Workshop TagScanner
 • En dan heb je al je CD's op je harde schijf staan en wat dan? Ik heb diverse manieren geprobeerd om muziek op mijn stereo af te spelen, maar niets werkt goed. (Bijvoorbeeld met Philips Streamium). Het probleem is steeds dat random play bij een grote collectie bijna niet mogelijk is. Een Streamium heeft als nadeel dat random play telkens dezelfde volgorde geeft of vast loopt, zowel met de Philips Media Manager of andere servers zoals Twonky Media of Windows Media Server.
  Het was misschien vollediger geweest om ook aandacht te besteden aan het afspelen van de geripte CD's!

  Herman van den Berg
 • Onder de tip in het blad Verzamel albums is het voor mij iets handiger om er
  Verzamel\%2\%7 %1 - %4 van te maken zodat er een map met de naam Verzamel wordt gemaakt met daar in de map van het album met daarin het track-nummer artiest-naam-track wordt aangemaakt ipv de tip in het blad ;-)

  Daarnaast was het misschien ook handig om te vermelden dat mocht je problemen hebben met ASPI (of het ontbreken hiervan)je dit kunt downloaden bij een van de links op de cdex site.
 • zo heb ik een vraag n.a.v. het invoeren van de taalmodule. Er staat: download het bestand en "plaats het in de CDex-submap lang". Maar waar zit die submap CDex languages? Ik kom er bij herhaling niet goed uit.
 • [quote:50966b8fab="H.v.d.Berg"]En dan heb je al je CD's op je harde schijf staan en wat dan? Ik heb diverse manieren geprobeerd om muziek op mijn stereo af te spelen, maar niets werkt goed. (Bijvoorbeeld met Philips Streamium). Het probleem is steeds dat random play bij een grote collectie bijna niet mogelijk is. Een Streamium heeft als nadeel dat random play telkens dezelfde volgorde geeft of vast loopt, zowel met de Philips Media Manager of andere servers zoals Twonky Media of Windows Media Server.
  Het was misschien vollediger geweest om ook aandacht te besteden aan het afspelen van de geripte CD's!

  Herman van den Berg[/quote:50966b8fab]
  Probeer TVersity eens ( http://www.tversity.com )
  Ik hoor op de forums daar heel veel positieve geluiden van Streamium-gebruikers.
  Ik gebruik het zelf in combinatie met mijn Philips SLA5500 (niet echt een 'Streamium' maar dezelfde *biep* Media Manager) en mijn Xbox 360.
  Belangrijkste voordeel is dat het ding automatisch transcodeert en dus ook 'vreemde' bestandsformaten toegankelijk maakt voor je apparaat.

  Ik heb iig nooit problemen gehad met het 'shuffle' in combinatie met TVersity.

  // —
 • van die 100 lezers tot nu toe van dit item is er toch vast wel iemand bij die een antwoord weet op mijn vraag hoé de Nederlandse taal in te voeren in Cdex?
 • Ik heb geen idee, want ik heb 1.51 gewoon op engels staan.
  En de optie 'check for language updates' die daar in zit wijst naar een dode site …

  Voor zover ik het snap moet een .cdex.lang-bestand in de lang-subdirectory geplaatst worden. Die map vind je op de locatie waar de executable is geinstalleerd ( C:\Program Files\CDex_150 bij mij ).
  Maar of dat voor nieuwere versie ook zo is en of er uberhaupt een werkende nederlandse vertaling is weet ik niet.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.