Vraag & Antwoord

Trashcan

Februari 2007: Flight Simulator X

Anoniem
None
11 antwoorden
 • Flight Simulator is al lang geen game meer – het is een wereld op zich. Wat biedt de nieuwe Flight Simulator X en wat hebt u nodig om ook het luchtruim te kiezen?

  Proefversie Flight Simulator X
  Logitech
  Aviation Megastore
  Smartbytes.nl
  Just Flight VFR Real Scenery London
  Aerosoft MyTraffic X
  FS Earth
  Matrox TripleHead2Go
 • Leuk dat CT behoorlijk wat aandacht besteed aan deze Sim die ik ook graag speel. :D
  Waar ik wel van opkeek is van het feit dat de activatie van FSX gekoppeld is aan het moederboard.
  Ik heb spijt dat ik voor 69 euro FSX veel te vroeg heb gekocht en ik dus zeker niet uit FSX kan halen wat erin zit(had er gerust nog mee kunnen wachten tot mijn volgende systeem, al is mijn huidige PC met 3.4GHZ pentiumD, 2ghzDDRII en 7900GTX ook niet de sloomste)
  Maar als ik dan lees dat de kans groot is dat als ik dan over een tijdje eindelijk het systeem heb wat 'FSXready' is , het spel niet meer geactiveerd wordt omdat het gekoppeld is aan mijn oude Systeem, dan breekt mijn klomp.
  Wat bezielt Microsoft; eerst een spel maken dat voor 80% van de spelers'PC's te zwaar is om mooi te laten werken en dan er een activering opzetten die ervoor zorgt dat als je dan eindelijk die noodzakelijk upgrade van je PC hebt gedaan het spel niet geactiveerd kan worden. :evil:
  Moet je verplicht dit zware spel spelen op je oude PC straks en niet op je snelle nieuwe HAHA

  Ik heb het spel trouwens al vier keer geactiveerd op dezelfde PC (in het artikel stond dat dat maar twee keer kon)?
  Wie weet valt het allemaal wel mee; zoniet dan zal ik er wel een crack voor moeten opzoeken: Doe je alles eerlijk moet je toch nog die shit gebruiken
 • De koppeling wil niet zeggen dat je het straks niet op een andere pc kunt installeren en activeren. Dat staat er ook niet. Wat alleen geldt is dat op dezelfde pc msar 3 maal automatisch (via internet) geactiveerd kan worden, daarna is de telefoon nodig. En als je het op een andere pc wilt activeren, is eveneens de telefoon nodig. Hierin verschilt het niet van de stndaard activatie van bijvoorbeeld WIndows XP.

  Kortom, heb je straks een Vista/FSX ready pc, dan kun je daar prima je huidige FSX op gaan gebruiken hoor!

  groetjes Edmond
 • ok dat wordt dan bellen, net als bij een Windows installatie die te vaak is uitgevoerd(ben ik het trouwens niet mee eens , maar goed)
  Op dit moment is FSX meegenomen in een back-up (Acronis True Image) van mijn systeem. Deze back-up (01-01-07) gaat nog wel een tijdje mee. maar op een gegeven moment is ie natuurlijk aan vervanging toe.
  Kan ik die activatie zelf niet back-uppen; geen back-up dus van het gehele systeem/ Cpartitie, maar alleen van het gedeelte waarin FSX is geactiveerd?
  Of zit die diep in windows zelf en zo nee waar zou die dan zitten?
  /logica van de koude grond :lol:
 • Volgens Microsoft wordt het installatie-record van een productsleutel na 3 maanden gecleared. Je zou dan weer automatisch moeten kunnen activeren. Echter, zoals jij ook al laat weten, bij WIndows zie je dat behalve het directe record men ook een history bijhoudt en die staat uberhaupt maar een maximaal aantal installaties toe, waarna altijd telefonisch activeren nodig is. En die history wordt niet na 3 maanden gecleared.

  Dit werkt erg fnuikend uit als je vaak je systeem opnieuw inricht enzo. Imaging is daninderdaad een oplossing, maar niet perfect. Ook images moeten soms geupdate. Je kunt dit wel beperken door met verschillende images te werken. Veel mensen maken maar 1 image maar ik heb er van iedere computer meerdere. Direct na installatie Windows zonder enige verdere drivers, maak ik de eerste. Dan een met drivers. Dan een met de grote applicaties die niet zo vaak in nieuwe versies verschijnen en dan pas images met de kleinere rommel. Zo probeer ik te bereiken dat ik minder vaak helemaal opnieuw moet beginnen. Omdat er van FlightSim gemiddeld maar eens per 3, 4 jaar een nieuwe versie verschijnt, zou je kunnen overwegen die in het 2e of 3e image te stoppen. Samen met (in mijn geval) zaken als Office, WordPerfect, et cetera.

  Van Windows en Office weten we inmiddels ook wel hoe je inderdaad alleen de activatie kunt backuppen. Gewoon 2 bestandjes. Van FSX weet ik het niet. Zal het eens proberen te achterhalen.

  groetjes Edmond
 • Ik richt redelijk vaak mijn systeem opnieuw in en ben er inderdaad zo een die maar één back-up file heeft: windowsXP (geupdated), alle drivers + alle programma's en spellen die ik als basis beschouw.
  Ik heb op :C Windows staan + alle programma's en op D alle games. Ik back dan alleen C up (laat D ongemoeid) en dat gaat tot nu toe prima.
  Toch zal ik inderdaad een dezer dagen meerdere back-up's maken zoals jij hierboven beschreven hebt: één windows met drivers, één met drivers + FSX en natuurlijk degene die ik al heb: met basisprogramma's en een aantal geliefde games.
  Kost ff wat tijd ; maar kijkend naar de toekomst is dat een kleine investering die veel voordeel op zou kunnen leveren inderdaad.
  thnx voor het antwoord en mocht je er nog achter komen hoe de activatie zelf kan back-uppen dan hoor ik dat graag natuurlijk :wink:

  grt kompod
 • Oh leuk … zo sluipt die idiote activatie van het OS ook nog de software-wereld binnen.
  Als MS straks geen 'gratis' telefoonnummer meer heeft hebben ze meteen een extra inkomsten-bron erbij.

  Ik ben al lang blij dat het onder het 'Games for Windows'-logo valt en het dus alleen voor Vista en XP geschikt is.
 • JaFo, mark your words als je aan fsx komt ja… :)

  Voor afwijkende meningen zoals jij :) is er trouwens een prima open source flight sim (waar we binnenkort ook maar eens uitgebreid naar moeten kijken), op http://www.flightgear.org.

  groetjes Ed

  PS Activatie kennen we na Microsoft ook bij Adobe en ik kwam het zelfs afgelopen week in een vorm tegen bij de software van www.kidcoach.eu… Bij games is het koppelen van de PID aan een service, veelal online gameserver, toch ook al heel standaard.
 • Laat ik het zo zeggen : als het gebruik van activatie-codes je aktief gaat hinderen bij het maken van backups en uitbreiden van je hardware dan is er echt iets mis.

  // —
  Ik moet ff wachten totdat C!T bij mij in de bus valt om het artikel te lezen.
  Eens zien of er ook zinnige veranderingen in zitten die het de moeite waard maken om over te stappen op de 'nieuwste' versie, maar ik vermoed van niet. Bovendien zou ik dan op XP/Vista moeten overgaan en daar heb ik echt geen zin in.

  Dat FlightGear-project ziet er erg indrukwekkend uit.
  Ik vraag me af of ze ook van echte topo-grafiedata (zoals geleverd door Google Earth) kunnen verwerken.
 • [quote:2830a595cb="JaFO"]als het gebruik van activatie-codes je aktief gaat hinderen bij het maken van backups en uitbreiden van je hardware dan is er echt iets mis.[/quote:2830a595cb]

  Mee eens. Zie de comment bij het artikel, zie de comments in de OEM artikelen (waarvan deel 2 blijkbaar nog een maand is uitgesteld).

  mvrgroet Edmond
 • De in het artikel beloofde review van de Matrox TripleHead2Go staat nu ook online.

  mvrgroet Edmond Varwijk

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.