Vraag & Antwoord

Trashcan

April 2007: Autoradio's met usb

Anoniem
None
9 antwoorden
 • Autoradio’s met een usb-aansluiting bestaan al langer, maar zijn de laatste tijd flink aantrekkelijker geworden door de sterk gedaalde prijzen van flashgeheugen. Een usbstick met 1 GB geheugen kost u slechts een tientje, maar met een capaciteit van ongeveer 300 liedjes kunt u wel naar Zuid Spanje rijden zonder één keer hetzelfde nummer te horen. Weg met die cd-wisselaar waar u toch bijna nooit nieuwe cd’s in doet en verwelkom de usb-autoradio waar luisteren naar nieuwe nummers niet veel meer voorbereiding vereist dan een kopieeractie op uw computer. Wij hebben negen exemplaren getest met een maximale prijs van 200 euro.
 • Toen ik pas lid was van Computer Totaal kon ik me rustig een week in de avonduurtjes vermaken met dit blad.
  Deze week kreeg ik de nieuwe Computer Totaal onder ogen en ik na een half uur heb ik weggelegd: [b:53aec95be0]uit[/b:53aec95be0]. Er stonden echt een aantal waardeloze artikelen in. Autoradio's met USB sticks. Behalve dat een USB stick ook in een PC past zie ik geen enkel verband waarom autoradio's in een computerblad thuis horen. Wanneer ik info wil hebben van autoradio's met USB sticks dan koop ik wel een autoradio blaadje of zoek het even op internet op.
  Is de inspiratie op bij computertotaal? Waar zijn de diep gaande artikelen gebleven die je vroeger zag in de computerbladen? Wanneer ik pulp wil lezen dan ga ik wel op internet. Wanneer ik meer achtergronden wil hebben dan hoop ik die in gerenormeerde bladen terug te vinden.
  Computertotaal is een blad voor hobbyisten die met computers aan de slag willen. In een computerblad hoeft wat dat betreft geen portable DVD's autoradio's met USB sticks of andere troep in.
  Tips:
  Maak eens een reeks workshops met: programmeren voor beginners. Of "Slim documenten maken in Word of andere tekstverwerkes." Daar hebben mensen wat aan, want zeg nou zelf, wie haalt het onderste uit de kan van een tekstverwerker (of niet eens, hoeveel mensen kunnen uberhaupt een beetje tekstverwerken) . Ook voor mensen die af en toe een mail of brief schrijven kan dit handige info zijn. Schrijf eens goede artikelen over databases, hoeveel mensen zijn er niet die een collectie van dit hebben of een ledenbestand van dat moeten bijhouden. Dat zijn pas diepgaande artikelen waarmee je je kan onderscheiden. De oudere journalisten onder julie zullen vast nog het gevoel kennen van het overtikken van code waarna je een spelletje of een programmatje had gemaakt. Leerzaam.. en vooral dat gevoel wanneer het werkte…
  Er zijn zat "computerbladen" die zich richten op het puk en muk niveau, de slappe hap, het snelle scoren en het zijn vooral blaadjes die allemaal op elkaar lijken. En ook hoop niet dat Computer Totaal ook die kant op gaat..

  Probeer het op een andere boeg te gooien. Maak eens een langere reeks diepgaande artikelen over 1 bepaald onderwerp. Iedere maand een vervolg waarmee je dieper op bepaalde software ingaat, zoals bijv het maken van films, website (programmeren?) enz. Goed leren zoeken op internet (hoe stel ik slimme vragen aan een zoekmachine). Waar staat geschreven dat een artikel/onderwerp alleen een maar in 1 maand op een x aantal pagina's moet worden gepropt? Buiten zo'n "vervolg verhaal" is er ruimte genoeg om populistische onderwerpen te beschrijven.
  Dit soort langere artikelen zijn voor mensen die ermee aan de gang gaan een rede om dit forum te bezoeken want er zullen vast en zeker vragen komen. Leuk, dan wordt het hier weer ouderwets druk, hobbyisten onder elkaar die met elkaar in discussie gaan over het een en ander.

  Een lezer die hoopt op veel meer diepgang…
 • Ook ik heb de CT zelden zo snel uitgelezen. Ik bevestig de verandering in CT over de tijd die jij ook opmerkt. Naar mijn mening teveel product reviews. Deze keer weer monitoren en printers. Als ik zo'n ding nodig heb zijn er tal van vergelijkings sites etc om tot een juiste aankoop beslissing te komen. Daar heb ik CT echt niet voor nodig.

  Maar ik snap het wel. Al die fabrikanten laten hun producten maar al te graag beoordelen, betalen er missschien wel voor en is dan commercieël interresanter dan een diepgaande 'howto' of i.d. te schrijven.

  Hoop dat er verandering in komt.
 • Workshops en cursussen vormen een van de belangrijkste speerpunten van Computer!Totaal, en in de toekomst zullen we dat ook duidelijker gaan uitdragen. Maar Computer!Totaal is vooral ook een blad voor mensen die lol hebben in computers en alles wat daar omheen gebeurt. Steeds meer mensen gebruiken hun pc om hun muziek te beluisteren, en wie eenmaal zijn collectie op harde schijf heeft staan, zou willen dat hij die muziek ook in de auto ter beschikking had. In plaats van weer een reeks cd's te branden, is een autoradio met USB-aansluiting wat dat betreft een uitkomst. Dergelijke artikelen zijn tevens veel aantrekkelijker op te maken, dus het klopt dat die het meest in het oog springen. Maar dat Computer!Totaal alleen nog maar dat soort artikelen publiceert, bestrijd ik.
  Het is jammer dat dit specifieke artikel niet naar uw smaak is, maar we zijn er zeker van dat vele anderen het juist prettig vinden om niet steeds iets te moeten [i:26e1d8c0ee]doen[/i:26e1d8c0ee]. Soms is het ook gewoon prettig een artikel te lezen waar een mens blij van wordt, dat inspireert of enthousiasme uitstraalt. Daarnaast blijft er meer dan genoeg praktische informatie over om mee aan de slag te gaan.

  Overigens vind ik de opmerking over de product reviews onterecht. Sowieso vind ik het aanstootgevend dat gesuggereerd wordt dat fabrikanten ons zouden betalen voor reviews; daar wordt vaak genoeg om gevraagd, maar wij weigeren dat categorisch - we zijn een onafhankelijk blad en maken keuzes gebaseerd op onze eigen afwegingen. Maar daarnaast is het ook een opmerking die niet strookt met de werkelijkheid: wie gaat turven, kan zien dat juist product reviews ruimte hebben moeten inleveren ten opzichte van met name de workshops en cursussen.
 • [quote:f38b6d24da="Volkert Deen"]Maar daarnaast is het ook een opmerking die niet strookt met de werkelijkheid: wie gaat turven, kan zien dat juist product reviews ruimte hebben moeten inleveren ten opzichte van met name de workshops en cursussen.[/quote:f38b6d24da]
  En daarom heb ik een paar maand terug mijn abonement opgezegd :(
 • [quote:9e1d566d48]Steeds meer mensen gebruiken hun pc om hun muziek te beluisteren, en wie eenmaal zijn collectie op harde schijf heeft staan, zou willen dat hij die muziek ook in de auto ter beschikking had. In plaats van weer een reeks cd's te branden, is een autoradio met USB-aansluiting wat dat betreft een uitkomst. Dergelijke artikelen zijn tevens veel aantrekkelijker op te maken, dus het klopt dat die het meest in het oog springen. Maar dat Computer!Totaal alleen nog maar dat soort artikelen publiceert, bestrijd ik.[/quote:9e1d566d48]

  Ik wil toch even nog wat toevoegen aan mijn eerdere post. Ikwas eerlijk gezegd erg teleurgesteld in de laatste Computer Totaal omdat ik het blad gewoon graag lees. Het is mijn schrikbeeld dat Computer Totaal (te) plat wordt. Ik baalde er dan ook echt van de hoofdonderwerpen. Niet dat alles slecht was, ik was erg blij met het artikel over breedbeeld software. Wel vind ik de hoeveelheid product reviews aan de erg hoge kant, zonder dat ik hierbij de objectiviteit van CT in twijfel wil brengen en ik zie daar ook geen enkele aanleiding toe! Ik ben blij om te lezen dat Workshops en cursussen een van de belangrijkste speerpunten vormen. Ik hoop dat Computer Totaal het aandurft of het op zijn minst eens willen testen hoe het is om een lang lopende cursus over een bepaald onderwerp te publiceren. Dat dan gebruikte software met eventuele extra documentatie dan via het blad tegen gereduceert tarief worden aangeboden, waaruit CT al dan niet extra inkomsten kan generen hoeft de objectiviteit van een blad niet in gevaar te brengen mits dit zeer duidelijk in het artikel naar voren komt. Wel dient te dan gekozen te kunnen worden tussen meerdere aanbieders van software de gebruikte software.
  Mijn kritiek komt er op neer dat ik te weinig computerbladen zie die nog diepgang durven te bieden. Juist door diepgang te bieden kan je je als blad onderscheiden t.o.v. internet en de populistische blaadjes. Wanneer een blad diepgang heeft is het zinvol om deze bewaren.
 • idem hier :cry:
  Ik vind het heel jammer dat dit mooie en interessante blad de laatste
  paar maanden serieus achteruit gegaan is :cry:
 • Daarintegen ben ik als nieuwe lezer aangenaam verrast door het blad en heb mij dan ook na het lezen van het laatste blad geabonneerd. De onderwerpen spraken mij juist wel aan en heb er veel aan gehad. Zo zijn de meningen en interesses van een ieder (gelukkig) allemaal weer anders.
 • In het artikel over "Autoradio's met USB" wordt voor alternatieven gewezen op zogenaamde FM-zenders. Terecht wordt aangegeven dat deze clandestien zijn en daarnaast blijkbaar van matige kwaliteit.
  Des te meer verbaasde het mij dat Computer!Totaal blijkbaar geen moeite heeft een financiële bijdrage te ontvangen, in dezelfde uitgave, voor een paginagrootte advertentie van de firma Kensington waar dergelijke illegale apparaten in worden aangeprezen voor de verkoop.
  Op z'n minst erg hypocriet!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.