Vraag & Antwoord

Trashcan

Juni 2007: Tablet-pc's

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Windows XP was de eerste Windows waarvan een speciale Windows Tablet PC Edition verscheen. Hoewel Microsoft hoog opgaf over de bruikbaarheid en haar medewerkers bij productdemonstraties trouw hun tablet-pc’s uit de tas haalden, raakte niemand echt overtuigd. De toepassing van tablet-pc’s bleef dan ook minimaal. Komt met Vista de herkansing?
 • Aanvulling. Dell introduceert nog dit jaar eigen Tablet PC

  Zie http://www.webwereld.nl/articles/46475/

  groetjes Edmond
 • Het is en blijft een niche markt. Mensen die veel en vaak checklists afwerken, zullen er bijvoorbeeld best baat bij hebben. Voor wat meer serieuze toepassingen heb je toch al gauw een echt keyboard nodig. Verder zijn ze nog steeds duurder dan een laptop, terwijl je er minder mee kunt. Of je moet een combi-apparaat kopen, wat dan nog weer duurder is. Nee mister Gates, je voorspelling zal niet uitkomen, ook niet met de komst van Vista.
 • Wel eens mee gewerkt? Het werkt onder Vista echt als een speer. Ik werd er echt enthousiast van en zal als ik een nieuwe notebook nodig heb eens, zeker heel serieus kijken naar een TabletPC.

  Kinderen, mijn eega, iedereen werkt er zo mee weg. Het is heel intuitief zeker bij de invoer. Bediening zou nog beter kunnen, denk ik, maar dat is ook een beetje de bevestiging. In de zin dat de personen die het lastig vonden om met een pen te manoevreren en een pc te bedienen, dat met muis en toetsenbord ook wel wat hebben.

  Overigens heb je op zich geen tabletpc nodig, een Wacom invoertablet is ook prima. Daar wil ik nog iets over op de site zetten maar nog even geen tijd.

  groetjes Edmond
 • Het grote nadeel van tablet-pc's vind ik de beeldschermen. Doordat er extra lagen op zitten voor de pen en de touchscreen-functionaliteit ziet het beeld er een stuk beroerder (waziger, viezer) uit dan van een notebook zonder scherminvoermogelijkheid. Dat is voor mij de reden om geen tablet-pc te willen. Als ze dat oplossen ben ik om.
 • Als je een HP TX1020 neemt heb je een tablet voor maar 1200 euro…

  wordt het in ieder geval financieel wat interessanter :)
 • Ik zou direct een tablet pc kopen ware het niet dat ik voor dat extra aanraakscherm minstens 600 dure euro's meer moet betalen tov van een vergelijkbare gewone laptop.
  Ze zijn gewoon schreeuwend duur en ik begrijp niet waarom dat zo moet zijn.
  Als ze onder de 1000 euro zouden zijn zou ik er waarschijnlijk een kopen.
  Maar ze beginnen meestal vanaf 1500 eurotjes.
  Griezelig duur gewoon.
 • Laten we hopen op een geneeskrachtige werking van de Dell intrede op de tabletpc markt, later dit jaar :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.