Vraag & Antwoord

Trashcan

Juni 2007: Hardware

Anoniem
Vandread
5 antwoorden
 • Vond u het leuke of interessante onderwerpen die we in dit nummer behandelden?
 • Ik vond het wel geinig ja, zeker die dell pc… :wink:
  Snap alleen niet dat het afbladeren van verf een pluspunt kan zijn!
  Of is dit een drukfout?? :-? (Logitech diNinovo Edge)
 • Helaas ben ik teleurgestelt over die "overklokbare moederborden" test van Juni. De resultaten stemmen niet overeen met de werkelijkheid; Beide moederborden van MSI en Gigabyte klokken hoger dan wordt gesuggereert. Wél is daar een update van het bios voor nodig. Maar dit is geen minpunt voor de geoefende overklokker. Het hoort er gewoon bij, nieuwere biossen zijn verder doorontwikkelt en getuned voor optimale prestaties en meer stabiliteit. Ik krijg nml. sterk de indruk dat in deze test niet bij elk moederbord het laatste bios is geflashed.

  Dat dit de resultaten en de conclusies ervan beinvloed, moge duidelijk zijn.
  Dat verder de prijs amper een invloed heeft, verbaasd mij ten zeerste. De drie tot "best" beoordeelde borden kosten tussen de €200,- tot wel € 290,-! Terwijl de MSI en Gigabyte zo rond de € 130,- zitten.

  Een ervaren overclocker zal dan ook niet onder de indruk zijn van deze review. Jammer dat de minder goeoefende overclocker cq. wannabee beginner dit soort reviews als zoete koek slikt. Daarom hoop ik dat in de toekomst CT wat zorgvuldiger en grondiger te werk gaat bij dit soort reviews.
 • Overklokken is altijd betrekkelijk, omdat je te maken hebt met exemplarische eigenschappen.
  Ik heb het artikel niet gelezen, maar ik kan me voorstellen dat je vooral kijkt naar de wijze waarop een overklok tot stand komt en de tools die daarvoor tot je beschikking staan. Zoals meervoudige BIOS instellingen die je op kunt slaan en laden wanneer gewenst, zelf tweakende BIOS die zelfs on the fly zijn werk doet… Leuke software gadgets die je kunt gebruiken onder windows of dat je telkens in de BIOS moet duiken van je moederbord. Kortom, snelheid alleen is niet zaligmakend IMHO, wanneer je op basis van 1 exemplaar een waardering moet geven voor de tienduizenden moederborden van dat model die in de handel zijn.
 • Als aanvulling op het AppleTV artikel:
  - De AppleTV is nu ook leverbaar met een grote harde schijf tegen een meerprijs zodat zelf upgraden niet meer nodig is
  - Met de update van vannacht is de mogelijkheid toegevoegd om YouTube filmpjes te bekijken. In eerste instantie leek het weinig spectaculair, maar het werkt prachtig. De menu-indeling werkt lekker en je bent niet eindeloos bezig om een film te vinden. Ik heb me er in ieder geval flink mee vermaakt vanavond. Nadeel is wel dat lang niet alle content ook beschikbaar is voor AppleTV. YouTube werkt op de achtergrond aan de omzetting van de filmpjes naar een ander formaat.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.