Vraag & Antwoord

Trashcan

Juni 2007: Spam

Anoniem
Peter Vooges
14 antwoorden
 • Als er één ding is waar u zich waarschijnlijk kapot aan ergert, is het wel spam. Tot voor kort was het niet meer dan dat: irritant. De laatste maanden overspoelt een reusachtige golf ongewenste mail het internet. Ditmaal zelfs zo groot dat zelfs de pijpleidingen van het web erdoor verstopt kunnen raken. En misschien bent u er zelf onbewust schuldig aan.
 • Zelf gebruik ik de gratis versie van: spamfighter
  http://www.spamfighter.com/Product_Info.asp

  Werkt goed, gratis en nl versie.

  Jammer dat die er niet in de test zit.
 • Zo te zien is er een back-up terug gezet, mijn berichten in dit topic is tenminste weg.. Mijn vraag ging over hetzelfde, waarom is SpamFighter niet meegenomen in de test?
 • Zelf gebruik ik de gratis versie van: spamfighter
  http://www.spamfighter.com/Product_Info.asp

  Werkt goed, gratis en nl versie.

  Jammer dat die er niet in de test zit.
 • Gisteren had ik gereageerd, maar bericht was ook weg. Ook me inlog was niet bekend, maar goed foutje kan gebeuren :)

  Maar wat ik van die test vond??
  Bagger en meer kan ik er niet van zeggen. De meeste programma's die men getest heeft haalt wel de zooi binnen, maar zet het in een aparte map. Vraag ik me af wat daar het nut van is.
  Wil je het probleem echt goed aanpakken dan moet zo'n programma het van de server bij je provider afgooien nog voordat jij je emailprogramma activeerd. Waarom bv mailwasher pro niet getest is???
  Vind het een perfect programma en je kan daar zeer veel accounts mee beheren. En dan haal je alleen maar die mailtjes binnen die jij wil hebben. De rest wordt verwijderd bij je provider.
 • mailwasher pro (en waarschijnlijk ook de onbetaalde versie, maar ik weet niet of die er nog is?)vind ik ook een absolute aanrader. Voor de aardigheid keek ik ook eens naar "K9" op keir.net etc, maar had moeite het weer te verwijderen!
 • Ik heb de test gelezen en zag dat Caretaker Antispam daar als winnaar uit de bus kwam, ik doe zelf mee aan een closed beta test van Caretaker Antispam en ik moet eerlijk bekennen dat de filter erg goed werkt en beter dan mijn ervaringen met Spamfighter qua resultaten. Persoonlijk vind ik het prettig dat er niets ingesteld hoeft te worden en dat je er verder geen last van hebt.

  Wat ook wel handig is, is Hashcash. Je mail wordt voorzien van een onzichtbare postzegel waardoor andere spamfilters zoals SpamAssassin (bij veel providers in gebruik) kunnen zien dat jouw e-mail door een mens is verstuurd, zodat het niet per abuis wordt geblokkeerd.

  Het scheelt in ieder geval een hoop spam tussen de gewone mail :) .

  http://www.surfright.nl/antispam.htm
 • Spamfighter wordt toch wel genant als je uitgaande mail vermeldt dat er meer dan 4000 spams zijn verwijderd. Bovendien wordt SF traag als je 50-100 spams per dag krijgt;

  De oplossing vond ik door een Gmail adres te nemen gratis van Google). Werkt goed met Outlook Express. Bijkomend voordeel: daarna geen nieuw email-adres nodig als je een andere provider wilt nemen;

  Onlangs ook de HCC!Help geupgrade naar "HCC!help totaal veilig". Daarin zit onder andere Kasperky Anti-virus, dus géén anti-spam en géén Phishing-filter. Hoezo "totaal veilig", waarom niet Kasperky Internet Security? Te duur?

  Overigens lijkt mij de combinatie van Kasperky AV met Caretaker (los verkrigbaar) helemaal ideaal. Dat zal wel niet samengaan. Misschien kan Mark Loman daar eens naar kijken.
 • jammer dat jullie in het artikel over spam geen aandacht hebben geschonken aan Mailwasher pro. Ik gebruik het al jaren. Het kijkt voordat je de mail gaat binnehalen op de mailserver en laat daarvan alle mails zien. Geeft dan al aan welke mail spam is. Maakt gebruik van diverse databases (op servers). Je kunt daarnaast ook nog een abonnement nemen op "first alert" (slechst een paar euro per jaar).
  je kunt een vriendenlijst aanmaken en een eigen "black list". Bijna alle spam wordt in "learning" modus herkend. Een formidabel pakket. Een echte aanrader. Na het verwijderen van alle spam (een druk op de knop) kun je de mail met je mailprogramma binnen halen….
 • Ik gebruik al een half jaar het filter SpamExperts,Home Versie, gemaakt door drie studenten van de universiteit van Maastricht en het bevalt mij uitstekend. 't Is een Nederlands product én gratis. Eerst vijf spam- en vijf niet-spamberichten naar de juiste map slepen en je hebt er geen omkijken meer naar. Dertig tot veertig ergernissen per dag blijven mij zo bespaard.

  Aat.
 • Ik ben toch niet de enigste die nooit last van spam heeft? :-?
 • Laat je mailadres eens achter op een aantal willekeurige websites en je behoort binnenkort tot de club. Maar beter: blijf onbekend bij de spamvandalen

  Aat
 • mailwasher pro (en waarschijnlijk ook de onbetaalde versie, maar ik weet niet of die er nog is?)vind ik ook een absolute aanrader. quote]

  http://www.majorgeeks.com/MailWasher_d2054.html
 • mailwasher free: wellicht deze

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.