Vraag & Antwoord

Trashcan

September 2007: Workshop Extern Bureaublad

Anoniem
Broosha
4 antwoorden
 • Altijd en overal toegang tot uw computer

  Windows XP en Windows Vista beschikken over de optie Verbinding met extern bureaublad, waarmee u uw computer op afstand kunt benaderen. Meer dan een netwerk- of internetverbinding en de juiste software hebt u niet nodig. In deze workshop leest u hoe u Verbinding met extern bureaublad – ook wel bekend als Remote Desktop – optimaal configureert en alle mogelijkheden benut.
 • Ongelofelijk fijn artikel welke ik met interesse heb gelezen….. en uitgeprobeerd. Helaas: ik wilde bij mijn vader dat eens samen uitproberen, maar de hele optie Extern Buroblad op het tabblad Verbindingen van buitenaf komt niet voor. Wel een vakje Hulp op afstand. Maar die zocht ik niet.
  Ik heb eens naar zijn Windows versie gekeken: Versie 5.1_SP2

  We konden dus nergens de optie "gebruikers mogen een externe verbinding met deze computer maken" aanvinken.

  RDP zit er wel op aangezien deze optie wel terug te vinden is in de lijst communicatie bij bureua accesoires. Als client dus.

  Geen id wat nu te doen.
 • Heeft je vader wel Windows XP [b:c135ba0b69]Pro[/b:c135ba0b69]? In de home editie is het server deel niet beschikbaar. Je kunt met RDP dus enkel verbinding maken met een Windows XP Pro editie (of een server versie zoals Windows 2003).

  Wil je iets vergelijkbaars onder Windows XP Home, zal je eens moeten kijken naar VNC (Bijvoorbeeld UltraVNC)
 • meer info:
  http://www.microsoft.com/netherlands/ondernemers/techniek_techniek/extern_bureaublad.aspx

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.