Vraag & Antwoord

Trashcan

Augustus 2007: Test: Kant-en-klare gps-systemen

Anoniem
None
4 antwoorden
 • Rij onbezorgd door Europa

  Het is weer tijd voor vakantie, oftewel de tijd van de lange autoritten. Waar het verkeersbeeld op de internationale snelweg vroeger werd gekenmerkt door een grote landkaart in de bijrijdersstoel, zijn tegenwoordig massaal navigatiesystemen tegen de voorruit geplakt. Tijd om eens te testen hoe vakantieproof deze systemen zijn.
 • Bij het lezen van de test van het JVC navigatiesysteem, moest ik toch wel even wat glimlachen.

  Op het fotootje van dit navigatiesysteem herkende ik namelijk twee bijzonderheden:

  de software die op dit systeem draait, lijkt verdacht veel op de Gopal-software waarmee de nieuwe Medion-systemen zijn uitgerust. De getoonde versie is waarschijnlijk gelijk aan de Medion Gopal 2.0AE. De PE variant is in april 2007 door C!T getest via de Medion PNA470. Als je de beide testen vergelijkt, valt op dat de gesproken straataanduidingen bij de test in april 2007 als minpunt worden gewaardeerd en in die van augustus juist als pluspunt!?

  Wat mij verder opvalt in de JVC-versie is dat deze is uitgerust met het programma POIWarner getuige het groene en rode vierkantje rechtsonder op het scherm. Dat zou wel eens de reden van die rare niet te achterhalen piepjes kunnen zijn waarover in de test werd gerept. Is POIWarner wel op de gewenste wijze geconfigureerd geweest?

  Zomaar wat gedachtes.

  Groet,

  Egbert, Houten
 • Krijgen we straks ook nog eens een gps-test voor motorrijders, wandelaars, zweefvliegers, pleziervaart en (lig)fietsers ?

  Oh … en dan vergeet ik nog de gps-modules voor de kids waarmee de ouders de kroost kunnen vinden. Da's beslist ook nog een paar pagina's waard.
  :roll:

  Eerlijk gezegd had ik liever een doe-het-zelf project voor een auto-pc gezien dan dit. Of is dat te hobbyistisch in deze tijd van kant-en-klaar kopen zonder te moeten nadenken ?
 • [quote:eb7493a7dd="JaFO"]Krijgen we straks ook nog eens een gps-test voor motorrijders, wandelaars, zweefvliegers, pleziervaart en (lig)fietsers ?

  Oh … en dan vergeet ik nog de gps-modules voor de kids waarmee de ouders de kroost kunnen vinden. Da's beslist ook nog een paar pagina's waard.
  :roll:

  Eerlijk gezegd had ik liever een doe-het-zelf project voor een auto-pc gezien dan dit. Of is dat te hobbyistisch in deze tijd van kant-en-klaar kopen zonder te moeten nadenken ?[/quote:eb7493a7dd]

  Je vergeet er een: een test van GPS-systemen voor beroepsmopperaars. Dat zijn systemen die nooit de weg terug meer weten te vinden :lol:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.