Vraag & Antwoord

Trashcan

September 2007: Computermythen

Anoniem
M.V. Wesstein
2 antwoorden
 • Mythen en misvattingen in IT-land
  12 bekende (on)waarheden over technologie

  Sommige beweringen over computers en het internet kloppen gewoon van geen kant. Of zou het echt waar zijn dat je met een Mac compleet virusvrij bent, en Google werkelijk álles over ons weet? Hoog tijd om waarheid van waan te onderscheiden.
 • [quote:de2e53d42b="Jeroen de Jager"]Mythen en misvattingen in IT-land
  12 bekende (on)waarheden over technologie

  Sommige beweringen over computers en het internet kloppen gewoon van geen kant. Of zou het echt waar zijn dat je met een Mac compleet virusvrij bent, en Google werkelijk álles over ons weet? Hoog tijd om waarheid van waan te onderscheiden.[/quote:de2e53d42b]

  Op het gebied van security zijn er twee belangrijke mythen die er feitelijk voor zorden dat
  security niet fundamenteel wordt aangepakt.

  MS geeft met hun 10 Immutable Laws of Security denk ik aan wat voor mythen er zijn m.b.t. IT security, het probleem is dat IT security niet het zelfde is als windows OS security.
  De eerste 'Immutable law' is volslagen onzin is, en geeft direct aan
  waarom MS de plank misslaat met security. MS stelt dat: 'If a bad guy can persuade you to run his program on your computer, it's not your computer anymore'.

  Deze mythe sluit nouw aan op de mythe dat 'usable security' onmogelijk is. HP-Labs heeft met hun Polaris experiment laten zien dat de 1e immutable law van microsoft onzin is, en dat
  usable security haalbaar is.
  Als MS, Apple, Suse, Redhat etc eens naar de ideen achter HP-Labs Polaris zouden kijken,
  en de twee mythes zouden zien voor wat ze zijn, dan zou de IT er een heel stuk veiliger op worden, en de boven genoemde Mac/Virus mythe niet alleen voor Mac maar ook voor MS en Linux de waarheid kunnen worden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.