Vraag & Antwoord

Trashcan

September 2007: Workshop Bouw zelf een stille pc

Anoniem
Ruben Jorksveld
7 antwoorden
 • Eindelijk rust!

  Gespannen stilte in de thuisbioscoop: de misdadiger sluipt steeds dichter bij de jonge vrouw en heft zijn mes. Vlak voor de angstschreeuw van het slachtoffer begint ineens de ventilator van de computer te loeien. Resultaat: een koele computer, maar het bioscoopgevoel is direct verdwenen. Dat moet anders kunnen. We laten in dit artikel zien hoe u een fluisterstille computer maakt of uw huidige pc voor een paar tientjes het zwijgen oplegt.
 • Jammer dat er in een artikel over een stille PC bouwen niet gekozen is voor een stille PC kast. De argumenten die gebruikt worden voor de keuze van de MS-Tech kast vind ik weinig overtuigend: een open zijkant is leuk voor case-modders, maar heeft met stilte niks te maken en ik begrijp niet dat iemand dit kitch-design serieus "strak" durft te noemen (maarja, dat is een kwestie van smaak).

  Op zich is deze kast best goedkoop, maar met de Revoltec voeding die jullie er ingestopt hebben komt hij zelfs €10,- duurder dan bijvoorbeeld de Antec Sonata III (even uitgaand van de huidige prijs bij Azerty)! De Sonata II is nog eens ruim €10,- goedkoper en als je ècht voor een redelijke prijs een nette kast + voeding zoekt dan lijkt mij bijvoorbeeld de Antec NSK 4480 een prima keus: kost nog geen €75,- en wordt standaard geleverd met een goede 80+ gecertificeerde voeding van 380W.
 • De gekozen onderdelen zijn maar een voorbeeld. Het staat iedereen vrij om andere onderdelen te kiezen..:-)
 • Okee, daar heb je wel gelijk in. Maar misschien is het een idee om in zo'n geval ook mogelijke alternatieven in de lijst te zetten, zodat het voor mensen die de workshop volgen wat eenvoudiger wordt zich te orienteren.

  Verder een nuttig artikel, overigens!
 • ''Natuurlijk blijven de voeding, de processorkoeler en de grafische kaart potentiele lawaaimakers.U kunt weliswaar proberen de koelers te vervangen, maar het is voordeliger om het hele component te vervangen voor een stillere variant.''

  Er word in de test een 8800 gebruikt, je gaat niet een andere 8800 kopen voor 280 euro omdat die wat stiller is.
 • Ja maar wie zegt dan je een 8800 móet kopen? Er zijn echt wel andere stile kaarten hoor.
 • Ik moet Mora hier toch gelijk in geven. Ook al is het maar een voorbeeld. Je wilt natuurlijk wel gelijk een [u:2c8a7f4986]goed[/u:2c8a7f4986] voorbeeld geven.

  Uiteindelijk ben je met een Antec Sonata II kast (die ik overigens heb) niet veel meer kwijt dan met een low budget MS-Tech kastje, welke volledig aangepast dient te worden met ventilatoren en rubbertjes. Aangezien de Sonata al is voorzien van meerdere handige features zoals; uitneembare hdd-brackets met rubbertjes, 120mm ultrastille ventilator met fancontroller, stoffilters, fanduct voor een betere afvoer van warme lucht (waardoor er minder gekoeld hoeft te worden = stilte) en niet te vergeten de kwaliteit van de kast zelf! Zeg nu zelf, of een degelijke high quality kast met veel features a €110,- of een low budget kast waar de features nog ingebouwd dienen te worden en die op bijna €100,- duurder uitkomt (mede door de apart te kopen voeding).
  Dus ik vind dat vooral voor de beginnende tweakers (waar dit artikel ook voor bedoeld is, lijkt mij) wel een beter voorbeeld gegeven kon worden.

  Verder vind ik het artikel erg duidelijk! Laten we dat wel voorop stellen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.