Vraag & Antwoord

Trashcan

Oktober 2007: Gratis muziek via het web

Anoniem
Luc Everse
8 antwoorden
 • Mp3'tjes downloaden in een handomdraai

  U hebt inmiddels al uw muziek-cd’s geript, alle podcasts gedownload die u maar kon vinden en af en toe eens een album aangeschaft in de Apple’s iTunes Store. De harde schijf van uw muziekspeler bevat echter nog steeds zeeën van ruimte. In dit artikel laten we u zien hoe u eenvoudig muziek downloadt, zonder dat u allerlei p2p-programma’s hoeft te installeren of de hijgende adem van Stichting Brein in uw nek voelt - downloaden is immers legaal in Nederland. Hoog tijd om uw mp3-speler eens tot de nok toe te vullen!
 • Downloaden is legaal ?
  Mooi … wanneer krijgen we dan een artikel om Vista of Office 2007 te downloaden ?

  En de FreeRecord-shop kan natuurlijk meteen sluiten, want waarom zouden we nog cd's of dvd's kopen. Downloaden mag … het staat nu officieel in C!T

  :roll:

  Nu breekt echt mijn klomp … en die van mijn buurman.

  Zijn jullie wel helemaal lekker daar ?
  Of is het tegenwoordig zo dat zo lang er geen uitdrukkelijk waarschuwingslabel verschijnt dat het dus zo maar mag ?

  Ja … downloaden mag, maar dan wel met het idee dat je het origineel in je bezit hebt.
  Downloaden mag … de bestanden op een server zetten en ze ter download aanbieden mag niet.
  Hoe hypocriet kan IDG/HCC nu nog wezen als we links naar downloads verbieden op het forum, maar dit wel uitgebreid inclusief alle smerige details ('installeer een pop-upblokker, want de servers zouden wel eens geld kunnen verdienen') in het officieele tijdschrift beschrijven.

  Geen wonder dat de HCC bijna failliet is.

  Enne … nee … ik ben geen 'vriend van stichting Brein', maar vind dat jullie nu echt een paar kilometer te ver zijn gegaan.

  Ik ga mijn abbonnement meteen opzeggen, want de C!T download ik in vervolg gewoon vanuit usenet.
  tja … waarom betalen als het toch gratis mag ?
  Met dank aan C!T van oktober …
 • Dat downloaden legaal is (uploaden niet!) klopt inderdaad volgens de verouderde auteurswetgeving die we in NL hebben. Downloaden geldt als het maken van een kopie voor eigen gebruik. Het downloaden van Vista is niet legaal aangezien er inmiddels wetgeving is die het downloaden van commerciele software verbiedt.

  zie ook http://www.auteursrecht.nl/auteursrecht/pagina.asp?pagkey=22265

  Het enigszins dubbele beleid van C!T op dit gebied is volgens mij in het verleden al een paar keer hier ter discussie geweest. Wel uitleggen hoe je films via usenet download terwijl je zelf een uitgeverij bent die z'n brood verdient met auteursrechtelijk beschermd materiaal. Ben benieuwd hoe blij de redactie is met de C!T via usenet? :wink:
 • Computer!Totaal is niet verantwoordelijk voor de Nederlandse wetgeving. Het is niet onze taak om morele of ethische afwegingen te maken. Dat is aan de lezer zelf. Dat links naar illegale software of ander auteursrechterlijk beschermd materiaal worden geweerd, is simpel: het is verboden volgens de wet.
 • [quote:8d7738c4eb="JaFO"]Downloaden is legaal ?

  <knip>

  Nu breekt echt mijn klomp … en die van mijn buurman.

  Zijn jullie wel helemaal lekker daar ?

  <knip>

  [/quote:8d7738c4eb]

  Heer JaFO,

  Ik ben niet snel geneigd om iemand aan te spreken op onwetendheid maar zo'n beetje elke redelijk ervaren internet gebruiker weet dit, dit is altijd al zo geweest. Gezien uw aantal posts hier kan ik er vanuit gaan dat dit niet de eerste keer is dat u hier bent. Ook op dit forum zijn genoeg discussies over wat wel en niet mag. Ook is het niet de eerste keer dat C!T hier over schrijft.

  Beetje vreemd om hier nu ineens op te duiken
 • downloaden van muziek is idd legaal en ik gebruik het ook vaak om bijvoorbeeld mp3-versies van mijn CD's te verkrijgen. Dit scheelt me een hoop werk!!!

  *hee wat zie ik daar op FTD; de laatste 'Tips en Trucs'…….. LOL*
 • ik download met limewire omdat dat makkelijk werkt, maar je download snel virussen :( .
  laatst is er usenet bij gekomen, maar ik gebruik dat niet vaak…
 • Interessant artikel.

  Heeft er trouwens al wel vaker ingestaan zoiets inderdaad.
  Er staat ook in dat er hele communities zijn waar je kan downloaden.
  www.bedrockplace.net stond er niet bij. Denk dat dit een van de grootste van Nederland is met meer dan 30.000 gebruikers. Lid worden kan alleen op uitnodiging van iemand die al lid is. Elk lid krijgt eenmaal, per half jaar geloof ik, de mogelijkheid iemand uit te nodigen.

  Overigens vind ik het ook wel een beetje dubbel zo'n artikel, maar stoor me er verder niet aan.
  De tijden dat muziekmaatschappijen de alleenheerschappij hadden en de prijzen van geluidsdragers kunstmatig hoog hielden zijn voorbij.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.