Vraag & Antwoord

Trashcan

November 2007: Start uw programma's sneller op

Anoniem
None
4 antwoorden
  • De handigste snelstarttools

    Het startmenu wordt iedere Windows-versie weer wat beter en gebruiksvriendelijker. Zo biedt Windows Vista de handige optie Zoekopdracht starten, waarbij het typen van een woord volstaat om een programma te starten. Toch lijkt één probleem maar niet het veld te willen ruimen: telkens raakt het startmenu weer vol met programma’s, documenten en andere bestanden, waardoor het dikwijls lastig is om er snel uw weg in te vinden. De snelstarttools die we in dit artikel pakken dit probleem aan. De meeste weten er bovendien ook op andere manieren voor te zorgen dat u sneller kunt werken met Windows.
  • Een tijdje geleden stond er in C!T in de rubriek software een artikel over het progamma Fast Command. Dat is een programma dat volgens mij ook in de categorie snelstarttools valt. Toen ik naar aanleiding van dat artikel het programma gedownload had (op www.fastcommand.nl) bleek dat dit programma nog tientallen meer mogelijkheden had dan in dat artikel was beschreven. In mijn ogen komt geen enkel van de programma's die in het artikel over snelstarttools genoemd worden in de buurt van Fast Command (ik gebruik het nu al meer dan een half jaar) en ik verbaasde me eigenlijk dat Fast Command niet in het artikel is opgenomen. Jammer. Het had volgens mij het artikel compleet gemaakt als het ook genoemd was! Het is ook nog eens nederlandstalig.
  • Ik gebruik al een tijdje Launchy, een programmatje dat op de achtergrond draaid en alleen naar voren komt als je een toetsen combo gebruikt, standaard Alt + Space geloof ik, dan verschijnt er een zwart balkje in het midden van het beeld waar je een naam van een programma moet typen na de eerste toets aanslag verschijnt er een programma optie en een lijstje met programma's. Als het juiste programma icoontje verschijnt druk je op enter en wordt het juiste programma gestart.

    Heel handige util, vooral als je een grote hoeveelheid programma's in je menu hebt staan is het het ideaal.
  • Elk van de genoemde programmaatjes heeft wel iets waarmee het zich onderscheid van de andere. FastCommand is zonder meer de meest veelzijdige wat de mogelijkheden betreft. Het had er daarom inderdaad wel bij mogen staan (al moet ik eerlijk bekennen: ik ben hierin niet geheel onpartijdig :wink: ).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.