Vraag & Antwoord

Trashcan

November 2007: Test: 12 VoIP-telefoons

Anoniem
None
9 antwoorden
 • VoIP zonder de pc

  VoIP is overal, het aantal Skype-gebruikers groeit met de dag en het is momenteel eenvoudiger dan ooit om te genieten van lage telefoonkosten zonder een headset te hoeven gebruiken of zelfs uw computer aan te zetten. We testen twaalf draadloze toestellen die werken zonder de pc, maar wel met SIP, Skype of een combinatie van deze VoIP-technologieën met een vaste lijn in één toestel.
 • In het artikel staat dat de smc wskp100 absoluut geen skype telefoon is maar een sip. Even googelen leert dat dit juist een skypetelefoon is. Ook de ondertitel "12 draadloze wifi-telefoons" is niet correct het zijn er maar 10, 2 hiervan zijn dect.

  De rest van het artikel wil ik niet eens meer lezen, volgende keer een beetje beter research doen.
 • Vreemd is, dat bij bijna ieder merk als leverancier de fabrikant wordt genoemd. Bij o.a. Tiptel en Topcom is dit niet het geval, daar wordt gewoon een winkel vermeld….
  De basis van Topcom in Nederland is gewoon:
  www.topcom-nederland.com
  en die van Tiptel is:
  www.tiptel.nl

  :
 • waarom zou je zulke dure SIP-toestellen kopen?
  Bijna elke moderne router/modem heeft een SIP ingang of je koopt voor 5 tientjes een ATA en je kunt [b:07f6108b83][u:07f6108b83]ELK[/u:07f6108b83][/b:07f6108b83] DECT toestel als SIP gebruiken…. waarom wordt dat niet als alternatief vermeld, zeker omdat een DECT toestel zelfs plus ATA altijd veel goedkoper is, zonder ATA al helemaal……
  Skype met eigen gesloten protocol is een ander verhaal…
 • in de meeste Linksys kun je meerdere account zetten.
  Veel info op http://www.tijdhof.com/index.php?cPath=68_63
  en zoek de NL forums maar eens af naar Lynksys ATA's (ook wel Sipura's).
  Er zijn veel sites met config tips. Effe zoeken
 • Ik maak gebruik van een ALL7950 van Allnet via XS4ALL die ik zo in mijn netwerk heb hangen. Meerder accounts zijn mogelijk maar wel bij 1 voipprovider (verwar een account niet met een voip provider zoals xs4all, voipbuster, etc.).
  Werkt prima, geen enkel probleem en toestel is niet duur. Wordt oa. door Conrad geleverd. Leverancier heeft goede website met updates en documentatie.
 • In het artikel miste ik de goedkopere merken. Heb zelf een Targa DIP Phone 450 van Lidl, maar er zijn ook goedkopere toestellen van Profoon en Panasonic. Die Targa heeft software van Siemens.

  Het Targa toestel moet je wel middels een browser configureren. Dat is niet moeilijk. Zonder browser zou het volgens de gebruiksaanwijzing moeten gaan, maar dat lukt niet. Er is dan maar 1 provider beschikbaar en die wilde ik niet.

  Heb KPN budget voor gebeld worden, Telfort ADSL waarlang ik via Voipcheap uitbel.

  Kosten totaal ca Eur 23,50 per maand, inclusief alle gesprekken.

  Loopt als een trein.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.