Vraag & Antwoord

Trashcan

Januari 2008: Browsergestuurd besturingssysteem

Anoniem
mark0203
2 antwoorden
 • Besturingssysteem in de browser op een besturingssysteem

  De laatste jaren is het aantal internetdiensten explosief gegroeid en de (in de ICT-wereld) beroemde uitspraak ‘the network is the computer’ lijkt dichterbij dan ooit. Hebben we straks – afgezien van een webbrowser – inderdaad geen lokale software meer nodig? Wij bekijken de stand van zaken.
 • Met al die online applicaties wordt het nu wel heel makkelijk gemaakt voor de amerikanen met hun zucht naar het afluisteren van telefoon en computer.

  Wanneer iedereen zijn/haar bestanden via het internet gaat opslaan op schijven via het internet en niet meer lokaal, dan is het een fluitje van een cent om iedereens mail (gmail) bestanden (kpn-backup-online) of foto's en filmpjes (waar dan ook) te screenen.

  Zelfs de applicatie CrossLoop lijkt mij een ongewenste manier van pc's sharen via een website die de code uitgeeft.

  Geef mij maar lekker mijn eigen pc met mijn eigen server die ik zelf kan beheren.

  [i:055c3bcb39]Ik denk dat in de toekomst WEB(internet) 3.0 geheel bestaat uit eigen servers thuis en op het werk en dat de energieverslindende serverpakhuizen verleden tijd zijn. Een echt internet zoals in het begin, waar de servers ook alleen maar op de universiteiten stonden. Dan draai je je eigen windowsInBrowser systeem gewoon op je eigen huis-server en niemand die daar iets mee te maken heeft.[/i:055c3bcb39]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.