Vraag & Antwoord

Trashcan

Februari 2008: De 10 grootste Windows Vista-problemen

Anoniem
HaDa
19 antwoorden
 • “Gewoon upgraden naar XP”, was een van de veelgehoorde grappen onder ICT-ers, wanneer Vista ter sprake kwam. De Consumentenbond riep zelfs op om Vista te boycotten. Geen enkel besturingssysteem heeft het zo zwaar te verduren als Microsofts nieuwste Windows-versie. Maar is Vista nu echt zo slecht, of praat iedereen elkaar na en valt het eigenlijk best mee? We zetten de tien meest voorkomende problemen over Windows Vista op een rijtje, waarbij we u vanzelfsprekend laten zien hoe u ze verhelpt. We starten met de nummer 10 op onze lijst en werken langzaam toe naar de onbetwiste nummer 1.
 • met regelmaat lees/hoor ik over een diversiteit aan problemen met Vista. Het bevreemdt mij want zonder een enkel probleem heb ik vista home premium draaien op mijn HP notebook met een Intel Centrino Duo 2400+ processor en 2 Gb aan werkgeheugen.
  Alle (laser)printers, externe harddisks etc etc worden moeiteloos herkend. Alle software doet wat het moet doen.
  Het lijkt me toch ook goed om eens iets positiefs te laten horen. Misschien ben ik een uitzondering maar dat lijkt me onwaarschijnlijk. En nee, ik werk niet voor M$.

  groeten
  Hans
 • Ja ook ik hoor de meest wilde verhalen over VISTA.
  Er zijn gelukkig mensen die er geen problemen mee hebben.
  Ik zelf heb een aantal weken de versie Ultimate op mijn computer gedraait en kom in de problemen na een aantal beveilegings updates van microsoft.
  De problemen die na de updates ontstaan zijn onder andere bij het instaleren van programma's dat de map niet aangamaakt kan worden.
  Als je zelf een nieuwe map maakt en een naam wil geven zegt vita mapnaam bestaat niet en maakt de map alsziende nieuwe map, nieuwe map1 ect.ect.
  Om nog het een en ander te kunnen doen binnen vista moet in de gemaakte gebruiker in alle beveileging groepen plaatsen, anders kon je als gebruiker niks meer.
  Dit alles dankzij de beveilegings update's. :( :(

  Om het probleem op te lossen heeft de computer een upgrade ondergaan naar XP welke tot nog toe bij mijn het beste werkt. :lol: :lol: :lol:
 • Ik heb het Heeeeelemaal gehad met Vista.

  Via mijn werk een mooie HP laptop met leuke snelle processor en behoorlijk wat intern geheugen. (Centrino 2200 duo, 1 Gb intern geheugen, al binnen een maand uitgebreid naar 2 Gb (resultaat nagenoeg niet merkbaar overigens))

  Vista is niet vooruit te branden.
  Opstarten: 2 tot 5 minuten.
  Afsluiten 5 tot 10 minuten.
  Aantal blauwe schermen per week: 10 tot 15
  Aantal meldingen dat drivers / programma's door vista "veiligheidshalve" automatisch werden uitgeschakeld per dag: 3 tot 5
  Aantal x een herstelpunt en/of opnieuw software installeren per week: 1 a 2x
  Cisco VPN opbouwen: 5 minuten of langer
  Werkende Cisco VPN: zo'n 50% van de tijd niet

  Bediening, directoryindeling etc. van Vista. Na 6 maanden nog niet logisch en intuitief.

  Enige argument om Vista erop te houden was office 2007, en wel om 1 reden: Excel heeft daarin een miljoen regels in plaats van slechts 65000.
  Aangezien dit OEM is meegeleverd en daarvoor licentie is betaald heb ik het lang volgehouden (ruim 6 maanden ellende wel te verstaan!!!)


  Dit weekend de knoop doorgehakt en er Windows XP opgezet:
  Opstarten: 30 seconden
  Afsluiten: 45 seconden
  Aantal blauwe schermen: 0
  Aantal maal opnieuw installeren of driver problemen: 0
  Cisco VPN opbouwen: 10 seconden
  Werkende Cisco VPN: 100%
  Office 2003: geen problemen. Helaas geen miljoen regels bij Excel (zeer jammer!) En geen office 2007, omdat dit nu niet meer OEM is volgens Microsoft.

  Resultaat: teveel licentie betaald voor Vista (had de keuze niet meer om dit standaard met XP te leveren)
  Teveel licentie betaald voor Office 2007
  Veel te veel tijd = productie verlies
  Veel te veel irritatie gehad met Vista

  Wellicht als er een pentium 8 is met 20 Gb intern geheugen en Vista toe is aan servicepack 8c, overweeg ik weer met Vista te werken.
 • Ik ben een Vista gebruiker en ook ik ben tevreden; met name de afhandeling van problemen en softwareconflicten handelt Vista beter af dan XP is mijn ervaring.
  Belangrijk is wel dat ik niet Vista over XP heen installeerde want dat proces liep vast op een ontbrekende driver, maar op advies van de Microsoft-helpdesk, naast XP (XP werd WinOld). Na een week lang goed draaien van Vista heb ik XP verwijderd.
  Het enige probleem dat rest is dat ik een PDA (Palm) heb waarvoor geen Vista driver voorhanden is of gemaakt wordt.

  (Ook ik werk niet bij Microsoft.)
 • Hahaha! We doen dus om en om… :D ik ben zelf ook sinds september
  (on)gelukkige eigenaresse van Vista Premium en heb dit systeem helemaal zat. :roll: Van de blauwe schermen heb ik geen last, maar om te beginnen- voor mijn PC ben ik blijkbaar geen baas.
  Ongeacht wat ik wil doen of ik van plan ben( en ik hou erg veel van steeds nieuwe dingetjes ontdekken)krijg ik info: U BENT NIET GEMACHTIGD, NEEMT CONTACT MET BEHEERDER, TOEGANG GEWEIGERD… :evil: leuk, zeg…Zelfs sommige spelen kan ik na het installeren niet draaien vanwege…OUDERLIJKE TOEZICHT…ja, dat is lachen aangezien ik al lang volwassen ben en hoef naar mijn mama niet te luisteren :P Ik ben enige gebruiker van mijn computer en dus vanzelfsprekend Administrator en ouderlijke toezicht kan voor deze account niet worden ingeschakeld( helaas denkt mijn PC er anders over).
  Ook de MOMO stuurwiel werkt niet hoewel de installatieproces was goed verlopen(eerst halve dag zoeken naar de juiste driver voor Vista).
  Wat ik ook uiterst vervelend vind zijn de updates van Microsoft, je wordt gewoon gedwongen om ze te installeren. Als ik ze weigeer en even niet oplet volgende dag- wordt mijn computer herstart en ze worden vanzelf geinstalleerd(!)zonder mijn toesteming( met instellingen en updates van software die Microsoft belangrijk vindt, maar welke ikzelf NIET GEBRUIK).
  Dat is gewoon de tijdverspilling voor mij omdat ik alweer enkele uren zit om alles naar wens om te zetten en opnieuw standard programma's moet selecteren.
  En de laatste- IE valt regelmatig weg. De scherm wordt melkwit en ik moet hem telkens opnieuw starten wat ik ontzettend vervelend vind omdat ik het nooit met XP had.
  [b:4c132f12a6]Kortom, Vista is voor mij de grootste teleurstelling van 2007 op dit gebied.[/b:4c132f12a6]
  groetjessss van Abra
 • Ik heb onlangs een eenvoudige laptop gekocht; alleen voor het hoognodige onderweg. Tekstje typen; tekening ophalen in het CAD-programma. 1 GB werkgeheugen; 'shared video'. Vista Home Basic. Alle 'meegeleerde SW' meteen na het opstarten uitschakelen. Opstarten duurt dan weer meer dan 6 minuten, maar dat geeft niet; bewuste keuze geweest.
  Het werkt allemaal (heel rustig), totdat de slaapstand of de sluimerstand wordt aangesproken. Daarna is het nada^3; de processor staat dan constant op 100% te zwoegen aan iets onbekends (ik kan niets ongewoons ontdekken in de dan lopende processen en programma's). De enige remedie: volledig uitschakelen (na lang wachten kom je toch ooit aan de beurt) en herstarten. Ik heb de uit-knoppen zodanig ingesteld, dat er het eerste uur niets fout kan gaan (de Windows lock-functie werkt wel normaal), maar sluimeren of slapen: nee dat moet ik vermijden. Ik heb het sterke vermoeden, dat het ligt aan Vista en wacht dan ook met smart op SP1 e.v. Maar houd me ook aanbevolen voor evt. suggesties.
 • [quote:af31395601="PSV_Supporter"]Enige argument om Vista erop te houden was office 2007, en wel om 1 reden: Excel heeft daarin een miljoen regels in plaats van slechts 65000.[/quote:af31395601]

  Dit is een Office 2007 feature, niet iets dat Vista mogelijk maakt.

  mvrgroet Edmond (FcTwente supporter)
 • Ik heb een aldi pc met een Intel Core2Duo - E6750
  Er zat 2 gig geheugen in, heb er gelijk 2 gig bij gezet.
  Alles draaid perfect, afsluiten binnen 7 sec, opstarten duurd wat langer 1 min.
  Ik heb nog nooit een blauw scherm gehad.
  Ben zeer tevreden over vista.
  Maar als je alles goed wil draaien heb je wel een flinke pc nodig.
  Met 4 gig geheugen.
 • De 10 grootste ergernissen? Maar 10? Ik heb zo achtereenvolgens alle ongemakken, irritaties en echt onherstelbare problemen met Vista Ultimate gehad. Te beginnen met het feit dat je als alleengebruiker ineens geen baas meer bent over de software, die op je computer aanwezig is. Inmiddels weet ik hoe je UAC kunt uitschakelen, hoe je ownership kunt krijgen over mappen, maar desondanks blijven er handelingen onmogelijk omdat MS als "Big Brother" de controle houdt over mijn pc. Dan de ongevraagde updates, zodat ik nu ineens een mediacircus op mijn computer heb, waarmee ik weer mee moet leren omgaan, maar waarmee ik bijvoorbeeld geen ondertitels bij films kan activeren. Dan plotseling, na een defragmentatie, die ook weer heel anders werkt onder Vista, een fatale fout in mijn C-schijf, waar mijn besturingssysteem op is geïnstalleerd. Bleken alle root-bestanden verdwenen te zijn en was ik dus alles kwijt, besturing en geïnstalleerde bestanden. Ik had weliswaar een backup gemaakt MET EEN PROGRAMMA WAT OP DE C-SCHIJF WAS GEÏNSTALLEERD, DUS OOK NIET WERKTE. Uiteindelijk Vista opnieuw geïnstalleerd plus mijn image-backup-programma en de image teruggezet. Toen had ik zo goed als alles weer terug. Vorige week had ik plotseling gratis een tweede netwerk "unidentified network", waardoor ik niet meer op internet kon. Na Googlen blijkt dat enorm veel anderen dit probleem ook hebben. En nu heb ik weer een nieuw probleem: Ik kan wel gewoon op internet, maar onverwacht krijg ik een dialoogschermpje dat aangeeft: "Error connecting to broadband connection" (Error 815). Ik klik dat gewoon weg en kan gewoon verder internetten, maar het blijft terugkomen en ik weet niet hoe ik er vanaf kom.
  Waarschijnlijk ben ik nog enkele problemen vergeten te vermelden. Ik moet wel zeggen: Vista houd je wel bezig…
 • [quote:756e205b31="vulliw"]Ik heb een aldi pc met een Intel Core2Duo - E6750
  Er zat 2 gig geheugen in, heb er gelijk 2 gig bij gezet.
  Alles draaid perfect, afsluiten binnen 7 sec, opstarten duurd wat langer 1 min.
  Ik heb nog nooit een blauw scherm gehad.
  Ben zeer tevreden over vista.
  Maar als je alles goed wil draaien heb je wel een flinke pc nodig.
  Met 4 gig geheugen. [/quote:756e205b31]
  4 GB is natuurlijk prima, maar ik kan je vertellen dat met een E6600 met 2GB het ook prima loopt. Natuurlijk wel eens een driver probleempje, maar voor de rest ziet het er goed uit.
  Ik haal een prestatie index van 5.0
 • Tot voor kort was ik erg tevreden over mijn nieuwe PC met Windows Vista Ultimate. Twee maanden leek alles prima te draaien. Nu heb ik echter een probleem met de Verkenner - valt telkens uit. Windows zoekt zogenaamd naar een oplossing, maar sluit hem gewoon af. Ten einde raad heb ik een probeer versie van WinNc gedownload en geïnstalleeerd.
  Wie weet een oplossing voor de Windows verkenner?
 • heb je de "foutoplosser" al geprobeerd ?
 • Heb bijna een jaar Vista geprobeert, ondanks dat het wel stabiel draait en al mijn hardware word ondersteund ben ik toch weer terug gegaan naar XP. Draait gewoon weg soepler om mijn computer dan Vista. Vista lijkt overal net iets langer over te doen.
 • Ook ik heb vista draaien en ben er erg tevreden over! :lol:
  Toen hij nog in beta was heb ik vista ook al geprobeerd maar toen vond ik het nog allemaal wat gammel.
  Maar nu loopt het als een zonnetje :lol:
  Nog geen 1 blauw scherm gehad of eigenlijk een probleem om iets te installeren wat niet lukte. Alle drivers en software heb ik tot nu toe gewoon kunnen installeren.
  Ook werkt het gewoon lekker snel en hoef ik niet lang te wachten voordat iets opgestart is! De prestatie index geeft een 5,4 aan dus dat zit ook wel lekker! :lol:
  Wat mij betrefd blijf ik lekker bij vista! :lol:
 • Als me nu eens een "Niet tevreden Geld Terug" actie in het leven had geroepen dan had men in Redmond wel een ander deuntje "gezongen".

  Gelukkig heb ik tot nu toe mijn geld niet op Vista gezet, en wacht ik de evaringen met SP1 af.

  Na het Millenium debacle had men toch wel wat geleerd dacht ik, maar ijdele hoop.

  PS: Wel heb ik Vista wel geprobeerd op andere PC's (recente) , en ontgoocheld van elke aankoop tot heden afgezien, het werkte wel maar het lijkt wel iets voor beginners.

  http://life.tweakers.net/redactieblogs/51376/pc-gaming-in-het-nauw.html
 • Welkom bij Linux, het enige besturingssysteem dat je complete controle over je eigendom laat houden :)
 • Het valt mij op dat eigenlijk niemand verteld wat hij of zij doet met de pc. Ik lees over allerlij ergenissen, waarvan volgens mij de helft is uit te schakelen in msconfig met de startup en services tabbladen. Hoewel ik na het lezen van dit topic nog laaaaaang niet aan vista ga beginnen. Ik ben eigenlijk druk aan het sparen voor een MAC. Maar wellicht dat iemand iets kan aanvullen met waar hij of zij de pc voor gebruikt? Ik gebruik mijn pc voornamelijk om muziek te maken met zware plugins in cubase en adobe audition. ook gebruik ik hem om films te kijken. Ik heb zelf ooit XP met SP2 gezet, Maar zelfs daar was ik na 3 dagen al van genezen! Ik draai nu nog steeds XP pro engelse versie met SP1. Ik draai super stabiel! alles werkt! (en ja.. ook de USB's doen het perfect!) Een blauw scherm krijg ik eigenlijk alleen als ik te veel plugins tegelijk laad. Maar dat vreet ook enorm veel geheugen! Maar met SP2 had ik dat scherm al bij de 2de plugin! Daarnaast wil IK mijn pc beheren en hoef ik niet elke minuut er aan herinnerd te worden dat er iets aan de veiligheid schort :?
  Ik gebruik een online virusscanner als ik het vermoeden heb dat er iets mis is, en ik heb een clone van mijn systeem schijf in de la liggen! yup.. ik ben een zeer, zeer tevreden gebruiker van XP pro SP1. :D En dat blijft de eerste jaren ook zo! :wink:
 • [quote:b8bcef9a51="M.V. Wesstein"]Welkom bij Linux, het enige besturingssysteem dat je complete controle over je eigendom laat houden :)[/quote:b8bcef9a51]

  Als je systeem tenminste ondersteund :?
  Ik wil beste linux gebruiken, maar een deel van mij hardware word niet, slecht of maar gedeeltelijk ondersteund. :( Een voordeel, Vista kampt tegenwoordig met dezelfde problemen, dus ik gebruik nog maar gewoon even Windows XP.

  (Creative X-FI word helemaal niet ondersteund onder linux, Sitecom WL-171 word wel herkend, maar verbinding maken lukt niet, laat staan WPA verbinding opzetten, na het installeren van de drivers voor 7300GT video kaart start het hele systeem niet meer op :cry:, aan mijn multifunctional eb tv-kaart ben ik nog niet eens toegekomen)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.