Vraag & Antwoord

Trashcan

Februari 2008: Workshop: Windows Live Mail

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Outlook Express is het meest gebruikte e-mailprogramma. Toch is het zeker niet het beste. Microsoft biedt sinds kort onder de naam Windows Live Mail een verbeterde versie van Outlook Express aan, met enkele leuke voordelen. Dit programma is tevens de opvolger van Vista’s e-mailclient. We laten u zien hoe u te werk moet gaan.
 • Leuk programma, ziet er gelikt uit. Maar hoe koppel ik mijn Adresboek van XP aan het Contactboek van LiveMail? De snelkoppeling van XP Adresboek verwijst nog steeds naar Outlook Expres!
 • Adresboek in LiveMail werkt op een geheel andere manier.
  Het is geen .WAB bestand meer die je voorheen in zijn geheel kon exporteren en als backup opslaan.
  Importeren gaat op zich goed, alleen had ik bij Outlook Express sub-mappen aangemaakt en bij het importeren kwamen deze mappen niet over, bovendien werden de betreffende benamingen van deze adressen niet overgenomen. Deze moest ik alsnog met de hand wijzigen.
  Een zelfde probleem had ik met het importeren van mijn accounts.
  Ik heb zo door de tijd heen een aantal actieve accounts lopen. Bij Outlook Express kwam de post van al deze account allemaal in de zelfde map Postvak-in Verzonden-items enz. Dit vond/vind ik prettig. Nu is het bij Live uitgesplitst per account, wat ik lastig vind.
  Maar misschien went het.

  Hoe je het adresboek dat Live gebruikt rechtstreeks kunt aanroepen heb ik nog niet gevonden.
 • heb er nu een week mee gewerkt.
  een paar leuke dingen: diavoorstelling van opgestuiurde foto's bijv.
  maar ook een paar hele lastige:
  probeer postvak uit maar eens naar boven te schuiven en dat zo te houden (als je een stuk of 4, 5 accounts hebt, is die regel niet zichtbaar)
  verder een ontzettende puinhoop van mijn adresboek: als ik een nieuwe mail wil verzenden via Nieuw, krijg ik een lijst te zien van al mijn contactpersonen, twee kolommen voor elke contactpersoon. alleen: die twee kolommen zijn niet synchroon binnengekomen van Outlook express. een zootje!
 • Ik heb er 1 week mee gewerkt, daarna verwijderd.
  Reden. Mijn adresboek uit outlook expres werd overgezet, maar wel in de volgorde voornaam, achternaam. Ik had alles (80 adressen) op achternaam gesorteerd en kon nu alles weer opnieuw in gaan voeren/wijzigen.
  Live eamail neemt ergens vandaag ook ooit gebruikte en nu vervallen emailadressen op. Een ramp om bij veel mensen uit te vinden wat het juiste/huidige adres is.
  Nmm geen verbetering, daarom na enige probeersels gauw verwijderd. Ik vond de smilies en briefpapier wel leuk.
  de pc-dokter
 • ik heb ook naar aanleiding van dit artikel de conversie gedaan. Let erop dat Berichtregels uit O.Express ook meekomen. Deze distribueerden bij mij de mailtjes naar de verschillende mappen.
  Deze geïmporteerde regels overrulen echter de distributie van mail naar de accountmappen, die van nature al in Live Mail zitten!
  Ik heb alle regels verwijderd en nu werkt het weer naar behoren.
 • Had ik het verkeerd begrepen ?
  Ik dacht dat benaming van "Windows Live" producten uitsluitend producten betreft die "web"-applicaties ; met andere woorden je gebruikt ze online via een browser. Zoals (Hotmail, GMail, en Yahoo) zo werken zo werkt ook de "nieuwe" variante van Hotmail met de naam "[u:64500104f9]Windows Live [/u:64500104f9]Hotmail".

  Nu is er sprake van "Windows Live Mail" te vervanging van Oulook Express, waar ik kan van afleiden dat het hier NIET om een web-toepassing gaat maar om een emailserver die wel degelijk op je eigen computer komt… en dan zogezegd "LIFE" dus

  Geef nu toe … die van M$ krijgen er maar niet genoeg van met hun compleet idiote benamingen.
 • jammer dat er een leuk artikel in jullie tijdschrift staat en dan blijkt dat er geen nederlandstalige spellingcontrole in zit. Lijkt me iets wat zeker vermeld had moeten worden, zeker gezien alle reacties op internet van mensen die hier gefrusteerd over zijn. Zelfs in Outlook Express was dit al mogelijk en veel mensen (waaronder mijn kinderen) maken hier gebruik van.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.