Vraag & Antwoord

Trashcan

Maart 2008: MSN-monitorsoftware

Anoniem
None
3 antwoorden
 • Tegenwoordig maakt vrijwel iedereen met een internetverbinding wel eens gebruik van Microsofts Live Messenger (in de volksmond nog altijd gewoon MSN). Helaas hebben dergelijke chatprogramma’s zo hun nadelen: kinderen kunnen in hele ‘foute’ gesprekken verzeild raken, die
  kunnen leiden tot online pesterijtjes met klasgenoten of afspraken waarvan u liever niet hebt dat ze plaatsvinden. Hoe controleert u wat uw kind allemaal uitspookt op MSN?
 • Hoi, allemaal.

  Ik vind dit een goed artikel, er zijn best wel mogelijkheden om MSN-gebruik te controleren.
  Zelf gebruik ik al lang (op een Linux-systeem) het pakket SNORT om MSN-gebruik op mijn thuisnetwerk te loggen.
  Daarbij kun je met bash-scripts en/of Perl van alles doen met de opgeslagen logging, zoals zoeken naar verdachte woorden etc.

  Ik maak gebruik van een 8-poorts 10 Mb HUB, en daar zit nu mijn probleem en ook mijn vraag aan jullie. Ik wil mijn interne netwerk sneller maken.
  Er zijn voor zover ik kan vinden, geen 100 Mb HUB's meer te koop, en nu kan ik wel een switch kopen, maar dan kan ik op mijn Linux-systeem geen MSN-pakketjes op mijn thuisnetwerk meer afvangen.

  Jullie zeggen dat veel moderne switches een SPAN-mogelijkheid hebben. Kunnen jullie eens wat modellen noemen die dat hebben ?
  En ik weet wel, dat Cisco-switches een SPAN-mogelijkheid hebben, maar die zijn niet bedoeld voor de thuismarkt (en ook niet te betalen).
  Kortom; Zijn er betaalbare switches voor thuisgebruik in de handel die SPAN hebben ??

  Alvast bedankt voor jullie reakties !

  Sushi.
 • Als ik het artikel zo lees, krijg ik de indruk dat de software alleen werkt als de andere PC's op het netwerk _via_ de server waarop de monitor-software draait toegang to Internet hebben … dus via Internet Connection Sharing.

  Ik heb 2 monitors geprobeerd op m'n LAN waarin de PC's allemaal aan een ADSL router hangen (wired e& wireless) en dus via die router het Internet opgaan. Blijkbaar werkt de router net als een 'switch' en valt er helemaal niets te monitoren …

  Is er ook software die wel achter een router werkt ?? Kan me vergissen, maar volgens mij hebben de meeste mensen op die manier verbinding.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.