Vraag & Antwoord

Trashcan

Maart 2008: Slipstream SP3 in XP

Anoniem
None
21 antwoorden
 • De afgelopen periode zijn er verschillende Service Packs voor Windows uitgebracht. Een Service Pack is een verzameling belangrijke lapmiddelen, waarmee u de prestaties van het besturingssysteem verbetert. Met een slipstream-installatie voegt u de nieuwe bestanden van het Service Pack samen met de oorspronkelijke Windows-installatiebestanden. Het resultaat: u hoeft Windows slechts eenmaal te installeren, waarna u direct beschikt over de nieuwste bestanden.
 • Het artikel vermeld niet, dat de huidige SP3 een tijdbom bevat. 180 dagen na de uitlevering van het huidige (beta) SP3, kun je dus windows niet meer gebruiken.

  Verder jammer dat autostreamer niet even vermeld is. Een veel simpeler programma dan nlite. Ook wat curieus, dat het artikel begint met een handmatige methode, die toch veel mensen zal afschrikken.

  Belangrijke, maar niet genoemde voordelen van slipstreamen zijn: sterk verminderde kwetsbaarheid voor malware van de installatie; tijdwinst door het niet online hoeven updaten; kleinere footprint van de installatie.

  http://www.softpedia.com/get/Tweak/System-Tweak/Autostreamer.shtml

  In dit verband ook nog interessant, maar niet genoemd zijn:
  http://www.ryanvm.net/msfn/
  http://www.driverpacks.net/
 • Mijn originele XP schijf (geen OEMl) is alleen de eerste uitgave dus zonder SP1 en SP2.
  Als SP3 straks definitief is en ik wil een slipstream uitvoeren heb ik dan alleen die eerste XP-cd nodig samen met de nieuwe SP3?
  En dan gebruik maken van autostreamer i.p.v. nlite zoals gerben aangeeft.
 • Jep. SP3 bevat alle updates tot nu toe. De SP3 beta wordt ook af en toe geupdatet, met nieuwere updates erin. De nieuwste is van een paar dagen terug.
 • Na het installeren van SP2 voor XP pro werken verschillende programma's (Backup, herstel) niet meer. Ook lukt het niet om de noodherstelprocedure in het opstart menu te krijgen.Oplossing volgens Gates SP2 integreren in bestaande installatie.
  Mooi niet. Bij het opstartten van Winnt32.exe krijg ik de melding "Netmap.inf" not found en kan ik alleen een nieuwe installatie uitvoeren., want de "upgrade optie is niet beschikbaar".
  Mooi maar niet dus. Volgens dezelfde Gates (knowledge base) ligt dit aan een verkeerde Value Name van de sleutel "HKLM\software\Microsoft\Windows\CurrentVersion". Mooi niet, die staat bij mij goed ingesteld. Wat is er aan de hand? Ik kan trouwens nergens netmap.inf vinden!
 • [quote:b259a90e99="Galrood"]Oplossing volgens Gates SP2 integreren in bestaande installatie. Mooi niet. Bij het opstartten van Winnt32.exe krijg ik de melding "Netmap.inf" not found en kan ik alleen een nieuwe installatie uitvoeren[/quote:b259a90e99] De bedoeling van het slipstreamen van Service Pack 2 of 3 met de Windows XP CD is, dat je PC met deze geslipstreamde XP SP2/3 CD schoon installeert. Dus je PC opstarten vanaf die XP SP2/3 CD, zodat je tijdens de Windows installatie de Windows partitie kunt formatteren.
 • Heb ik wat gemist? ik zie geen reactie op het statement dat na 180 dagen de slipstreamcombinatie met SP3 op zijn gat ligt. Afkomstig van Gerbern op feb 13.
  Wat moet ik nu ? wel of niet slipstreamen?
 • [quote:740cd22fee="simpelweg"]Wat moet ik nu ? wel of niet slipstreamen?[/quote:740cd22fee] Je zou 'm wel kunnen slipstreamen, en installeren. Maar bij voorkeur niet op je werk/hoofd PC. Als je dat tocht doet, zorg dat je eerst alle onmisbare documenten back-upt op een extern back-up medium, en dat je een image van je Windows partitie hebt op een CD/DVD-/+R. Tijdens deze test periode met die SP3 maak je dan ook nog regelmatig back-ups. Zodat je als het misgaat alles nog kunt herstellen.
 • Er is inmiddels alweer een nieuwe versie uit, namelijk SP3 RC2 met buildnummer 3300. Deze is ook voor iedereen beschikbaar. Hij is nog niet gelinkt op de microsoft site, maar al wel te vinden op de diverse torrent sites. Wel kun je RC2 installeren via windows update. Zou je dat willen doen, maak dan wel een goede backup van je huidige installatie. Een herstelpunt is onvoldoende.

  http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=114f3599-12af-42b2-aab1-b969a62c68a7&DisplayLang=en

  Edit: hij staat al wel op softpedia.

  http://www.softpedia.com/progDownload/Windows-XP-SP3-Download-90001.html

  Edit 2: softpedia heeft RC1 gelinkt, je kunt je dus de moeite van het downloaden besparen. Stelletje klungels….
 • Hoe zit het dan met het Slipstreamen van SP1 in Vista?

  Moet ik dan gewoon ergens de kant-en-klare versie downloaden en niet zelf gaan prusten met slipstream?

  Of niet?

  Want mij grootste vraag is eigenlijk: is de standaard XP-SP2 cd het zelfde als een XP of een XP-SP1 met een slipstream van SP2 erin, exact hetzelfde? Lijkt mij dat de kant-en-klare anders is en/of beter!?
 • SP1 van vista kun je NIET slipstreamen.

  XP SP3 bevat alle updates van SP2, SP2 bevat alle updates van SP1. Het maakt niet uit met welke versie je begint, na het slipstreamen is het eindresultaat identiek.
 • [quote:6f3a2d0643="gerben"]Er is inmiddels alweer een nieuwe versie uit, namelijk SP3 RC2 met buildnummer 3300. Deze is ook voor iedereen beschikbaar. Hij is nog niet gelinkt op de microsoft site, maar al wel te vinden op de diverse torrent sites. Wel kun je RC2 installeren via windows update. Zou je dat willen doen, maak dan wel een goede backup van je huidige installatie. Een herstelpunt is onvoldoende.

  http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=114f3599-12af-42b2-aab1-b969a62c68a7&DisplayLang=en

  Edit: hij staat al wel op softpedia.

  http://www.softpedia.com/progDownload/Windows-XP-SP3-Download-90001.html

  Edit 2: softpedia heeft RC1 gelinkt, je kunt je dus de moeite van het downloaden besparen. Stelletje klungels….[/quote:6f3a2d0643]

  Is dat een NL versie?
 • Ik betwijfel het, beta's worden meestal alleen in het engels uitgebracht, of in een paar "grote" talen.
 • Beste Gerben,

  Heb geprobeerd SP3 RC2 te downloaden van die link vanaf Microsoft die je eerder gegeven hebt. Verder dan een bestandje van een paar k en de uitvoering (en daarmee de installatie van SP3 RC2) kom ik niet.
  Moet ik het bestand SP3.cab dat tijdens die installatie gemaakt wordt gebruiken voor die slipstream-actie?
  Wat lijkt er noet goed te gaan en hoe moet het wèl? :(

  Alvast bedankt voor je reactie.

  Toet loeter,
  Luc
 • Wat ik heb begrepen is het volgende. Je downloadt dat bestandje en voert het uit. Daarna moet je via windows update SP3 kunnen installeren. Heeft dus verder niets met slipstreamen van doen.

  Voor slipstreamen heb je een originele windows xp cd nodig, plus het redistributable service pack (ca. 300MB).
 • Dat had ik begrepen, maar hoe kom ik dan aan dat het redistributable service pack (ca. 300MB)?

  Senx in advence!

  Luc
 • Op dit moment waarschijnlijk alleen via bittorrent. Bijvoorbeeld:
  http://thepiratebay.org/tor/4015627/Windows_XP_Service_Pack_3_Build_3300_RC2
 • Hoi Gerben,

  Bedankt voor je reply!
  Waar een slechte nachtrust al niet goed voor kan zijn.
  Met Bitcomet de torrent gedownload en met Autostreamer en een originele installatie-CD een nieuwe Windows XP Professional SP3 RC2 in elkaar gekleuterd.
  Bedankt voor je informatie en wellicht tot een volgende keer!

  Senx! :D

  Luc

  PS wat zal het verschil zijn tussen de RC2 en de definitieve versie van SP3 die Microsoft gaat uitbrengen?
 • Als ik alles zo lees over dit onderwerp, bekruipt mij het gevoel dat het blad Computer!totaal toch iets te snel was met het artikel over dit onderwerp. Het is allemaal niet zo simpel als het werd voorgesteld. Ik wacht wel tot er een definitieve SP3 uitkomt. Zie geen reden om voor de muziek uit te lopen.
 • Och, microsoft loopt zelf ook voor de muziek uit, met servicepack 1 voor windows vista. Ze hebben het ding maar weer ingetrokken, nadat het bij vele gebruikers grote problemen veroorzaakte. Lijkt wel of het meer problemen veroorzaakt, dan dat het oplost. Wat mogelijk ook gezegd kan worden van vista zelf, maar goed.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.