Vraag & Antwoord

Trashcan

Maart 2008: Aan de slag met Ubuntu

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Linux is gratis, zeer stabiel en exotisch, maar voor de meeste computergebruikers een brug te ver. Linux-distributie Ubuntu wil hier verandering in brengen. Ubuntu heeft zich namelijk tot doel gesteld om van Linux vooral een gebruiksvriendelijk besturingssysteem te maken, analoog aan de oorspronkelijke betekenis van het Afrikaanse woord ‘ubuntu’, dat zoiets betekent als ‘menselijk zijn voor anderen’. Nieuwsgierig geworden? Hoog tijd om eens te kijken of deze ideologie daadwerkelijk is doorgesijpeld in de kernelkrochten van Linux! In deze workshop laten we u zien hoe u Ubuntu installeert, configureert en compleet naar uw hand zet.

  Extra hulp bij dit artikel? Kijk in dit topic: Workshop Ubuntu
 • Als ervaren Linux gebruiker juich ik dergelijke artikelen alleen maar toe, maar helaas blijft het bij beginnersartikelen. Zelden (lees: nooit) kom ik een artikel tegen voor ietwat gevordere gebruikers. Ook valt het me erg tegen dat dit (voor een maandblad vrij grote) artikel pas op pag 94 (!!) staat en niet veel eerder. Hier wreekt zich toch het Win-OS-centrische karakter v/h blad. Jammer.
 • Waarom geen gevorderden-artikel? Omdat er geen vraag naar is. Het aantal Linuxgebruikers onder onze lezers is marginaal (rond de 1 à 2 procent). Vrij zinloos om artikelen te schrijven voor zo'n klein deel van je publiek.
  Pas als het aantal Linux-gebruikers flink groter is heeft het zin om artikelen voor gevorderden te maken.

  En wat betreft de plek in het blad: het hele blad vinden we belangrijk. Een van de best gelezen en beoordeelde onderdelen van het blad (de rubriek Helpdesk) staat nota bene achterin…
 • Je hebt bevestigd wat ik dacht, dank. Maar het betekent wel dat ik volgende week m'n abo ga opzeggen. Ik wil niet langer geld uitgeven aan een blad waar ik 99,99% toch niet van lees…
 • Jammer, maar gezien je interesse begrijpelijk.
 • Ikzelf vind het prima dat er af en toe een Linux artikel in het computer!totaal verschijnt voor beginners. Maar dit artikel zegt niets over de voorzorgsmaatregelen die er eerst gedaan moeten worden, alvorens het installeren van Ubuntu kan beginnen. Dat het dan fout kan gaan is te zien in dit topic. Wellicht zou er in het volgende Linux artikel daar wat aandacht aan kan worden besteed.

  Verder begint dat artikel met de tekst: Linux is gratis… zodat het lijkt dat dit het belangrijkste is. Dat is echter niet zo. Daardoor kunnen er misverstanden ontstaan zoals in deze topic. Linux valt onder het GPL licentie. Het belangrijkste daarvan is, dat het vrije software is. Wat in het Linux artikel verderop beknopt (zonder een linkje hierover) wordt genoemd.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.