Vraag & Antwoord

Trashcan

Maart 2008: Automatisch downloaden met SABnzbd+

Anoniem
remcoz94
15 antwoorden
 • SABnzbd was een verfrissend programma dat op een heel andere manier werkte dan de traditionele usenet-applicaties. Het was een soort downloaddienst die op de achtergrond draaide en het binnenslurpen van bestanden volledig automatiseerde. Het originele SABnzbd wordt niet meer ontwikkeld, maar opvolger SABnzbd+ staat al klaar.
 • Goedendag,

  Ik heb met veel plezier uw artikel over SABnzbd gelezen. Ik was al een gebruiker vanaf dat SABnzbd begon. Het meest interessant vond ik de NZB associatie met de batchfile. Echter nu is het geval dat ik juist dit niet aan de praat krijg. Ik heb alles precies volgens uw artikel gedaan. Het DOS schermpje start ook even op als ik vanuit Firefox een NZB file open met de *.cmd file. Maar de NZB verschijnt niet in de dirscanmap. Ik dacht een keer te lezen in het opspringende dos-schermpje dat er stond zoiets als: "kan systeemfile niet vinden" oid..

  Kunt u mij hierbij helpen?

  Met vriendelijke groeten
 • Het is me onlangs gelukt via een andere manier. Namelijk met SABnzbdGUI
  http://www.jer00n.nl/software/sabnzbdgui/sabnzbdgui/
 • Wat bij mij altijd het probleem is bij SABnzbd+, is dat ie de wachtrij niet onthoud. Dus als ik dan mijn pc afsluit, en dan weer aan doe is hij helemaal leeg. Dus daarom ben ik maar overgestapt op alt.binz. Ook een mooi progje.
 • Hey, het probleem van RiX heb ik exact hetzelfde. Ik heb ook gekeken naar SABnzbdGUI, maar ik zou heel blij zijn als het op de manier kon met het nzbcopy.cmd bestandje.

  Kunnen jullie alstublieft de fout (of mijn fout) eruithalen ? Ik heb namelijk helemaal geen verstand van programmeren in DOS.

  Bedankt
 • Dit is niet zo'n actief forum geloof ik..
 • valt tegen he!
 • het is wel actief maar de redactie kijkt bijna nooit ;)
 • jammer man, iemand anders die verstand hiervan heeft ?

  Dit staat nu dus in het nzbcopy.cmd bestandje:
  [i:b7feac2b77]@echo off
  copy /y "%1" "e:\downloads\_sab\nzb"[/i:b7feac2b77]

  Je hebt mbv prompt een .nzb bestand geassocieerd met dit bestandje.

  Als je bij het downloaden van een .nzb op 'openen' klikt moet hij gekopieerd worden naar de dirscan map van SABnzbd. SABnbzd scant deze map om de 5 sec en opent m daardoor.

  Wat gaat er mis waardoor het .nzb bestand niet naar de gewenste map wordt gekopieerd?

  Zeer veel dank als iemand t weet.
 • post dit ff bij overige software.
  daar wordt je sneller geholpen
 • Ik was een weekje met vakantie. Het verbinden van een actie met een extensie is niet uniek voor SABnzbd+, maar is gewoon onderdeel van Windows.

  Controleer eerst of de mapnaam wel bestaat in de batchfile (ik vind het opmerkelijk dat deze vrijwel gelijk is aan mijn voorbeeld).
  Controleer of het batch bestand wel op de juiste plaats staat.

  Het bestandstype registreren kan ook met de verkenner bij Extra, Mapopties, Bestandstypen. Verwijder eventueel de oude verwijzing en maak een nieuwe aan. Dat gaat in twee stappen. Eerst met de knop [b:df5e11f28f]Nieuw[/b:df5e11f28f] de extensie registreren, en dan met de knop [b:df5e11f28f]wijzigen[/b:df5e11f28f] bladeren naar de batchfile.

  Als dat het probleem niet oplost, dan is er mogelijk wat mis met de batchfile zelf. Voeg aan het einde het commando "pause" toe zonder de aanhalingstekens om te voorkomen dat het venster direct sluit en haal eventueel de regel @echo off weg. De foutmelding moet een redelijke indicatie geven. Het is vrijwel zeker dat er een fout in de mapnaam it.
 • Ik heb de mapnaam [i:25efcf7692]e:\downloads\_sab\nzb[/i:25efcf7692] en de locatie van het nzbcopy.cmd bestand gecheckt : [i:25efcf7692]C:\Program Files\SABnzbd[/i:25efcf7692]

  Ik heb nu [i:25efcf7692]pause[/i:25efcf7692] aan het batchbestand toegevoegd en er staat:

  [i:25efcf7692]Het systeem kan het opgegeven bestand niet vinden[/i:25efcf7692]

  Ik heb ook netjes via mapopties een .nzb file geassocieerd met nzbcopy.cmd.

  Ookal download ik de nzb en klik ik er met rechtermuisknop op -> openen met -> nzbcopy … Hij zegt altijd [i:25efcf7692]Het systeem kan het opgegeven bestand niet vinden[/i:25efcf7692]

  Vreemd :o

  *edit*
  één ding wat ik nog een beetje vreemd vond was dat wanneer ik [i:25efcf7692]@echo off [/i:25efcf7692] weghaalde, er dit kwam te staan:

  ""blabla\nzbtje.nzb"" -> dubbele apostrofjes

  */edit*

  *2e edit*

  Het is gelukt! Ik heb de "" om de [i:25efcf7692]%1[/i:25efcf7692] weggehaald, doordat ik zag dat de locatie van de nzb er zo uit zag: [i:25efcf7692]""blabla\nzbtje.nzb""[/i:25efcf7692]

  is dit een foutje of heb je dat niet voor niets gedaan?

  */2e edit*
 • [quote:8a1769300d="RiX"]Het is me onlangs gelukt via een andere manier. Namelijk met SABnzbdGUI
  http://www.jer00n.nl/software/sabnzbdgui/sabnzbdgui/[/quote:8a1769300d]

  Hallo,
  Ik heb een vraag over SABnzbd, het klikt mischien stom. Maar hoe moet ik er mee downloaden?
  Ik heb bij servers geregisteerd en hij gaf aan dat het goed was. ik heb daarna een ZNB bestand geupload via dat programma, maar nu?

  Hoe kan ik nu gaan downloaden?
  wand als ik er nu op het bestand klik krijg ik deze pagina te zien: C:\Documents and Settings\Administrator\Local Settings\Temp\tmp_m9glc.html

  Kunt u mij helpen hier mee?

  Alvast bedankt
  Gr. Remco
 • Op het moment dat je alle gegevens goed hebt ingevuld, dus de server, de download mappen etc, dan gaat sabnzbd automatisch downloaden.
  En dan ligt het eraan hoe je de instellingen hebt staan, dat hij het bestand uitpakt en weggooit en alleen het uitgepakte bestand laat staan of dat hij alles laat staan.

  Ik ben zelf een zeer actieve gebruiker van SABNZBD, nu dan de plus versie, maar op een klein foutje na in de nieuwste versie ben ik zeer tevreden over dit programma, aangezien je niet meer hoeft te repareren en uit te pakken, dit wordt allemaal door dit kleine proggie gedaan.

  Ook ik heb er nu een batchfile aan gekoppeld, dat zogauw ik dit batchbestand open, sabnzbd wordt gestart en firefox wordt geopend in dit scherm, dit werkt zeer prettig en goed.

  Mochten er nog mensen zijn die belang hebben bij dit batchbestand, dan wil ik dit hier rustig posten.
 • Ik ben van den beginne ook al fervent gebruiker van sabnzbd, wat zijn de nieuwigheden in de + versie? Voor mij volstaat de "oude" versie prima, maarja, als je niet weet wat er is, weet je ook niet wat je mist ;-)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.