Vraag & Antwoord

Trashcan

April 2008: 20 tools die de bezem door uw pc halen

Anoniem
None
12 antwoorden
 • Programma’s, bestanden en bestandsresten die u nooit gebruikt zorgen ervoor dat de pc beduidend minder presteert, of er zelfs helemaal de brui aan geeft. Tijd voor een grote schoonmaak dus, nu het voorjaar voor de deur staat. Met deze 20 gereedschappen (waaronder een groot aantal gratis tools!) neemt u uw pc flink onder handen en ontdoet u uw harde schijf en het register van ongewenste rommel. Bovendien draait de pc na deze schoonmaakbeurt weer als een zonnetje. Kortom: aan de slag!
 • Ik realiseer me dat het vrijwel onmogelijk is alle "opruimprogramma's" te bespreken, maar ik vind het jammer dat u naast de vele betaalde applicaties het gratis programma
 • Hackcleaner bevat trojanhorse. Direkt weer verwijdert en niet te gebruiken (AVG av)
 • [quote:a42d190102="henrih"]Ik realiseer me dat het vrijwel onmogelijk is alle "opruimprogramma's" te bespreken, maar ik vind het jammer dat u naast de vele betaalde applicaties het gratis programma
 • Enkele gratis alternatieven voor opruim programma's, die ik gebruik:

  http://www.eusing.com/free_registry_cleaner
  egistry_cleaner.htm
  en
  http://www.eusing.com/Window_Washer/Window_Washer.htm
 • Het stuk viel me eerlijk gezegd een beetje tegen. Ik ben letterlijk niets nieuws tegengekomen; bij elke paragraaf had ik zoiets van "been there, done that". Terwijl mijn specialiatie niet eens bij Windows ligt.

  Ik had gehoopt dat C!T als marktleider nou eens, in tegenstelling tot de andere bladen, met echte nieuwe dingen op de proppen zou komen. Want een dergelijk artikel kom je ook tegen in tips en trucs, computer idee, pc magazine…. En overal kom je weer een selectie uit dezelfde 20 opschoontips tegen. Vrijwel iedere keer dat ik voor het schap met computerbladen sta, zie ik wel een tijdschrift dat beloofd hét artikel te hebben waarmee ik mijn PC nu écht schoon en snel kan maken. Bij de meesten verwacht ik er al niet veel meer van, maar bij C!T had ik op mer gehoopt.
 • Tja, eigenlijk ben je zelf de beste schoonmaker, en over het register schoonmaken, daar gebruiken die tooltjes in feite dezelfde parameters voor.

  Overigens maakt het geen hol uit of je dat doet, dat er nu 1 mb minder registersleutels in staan, so what, repareren kunnen zr niet, anders dan ze het voorstellen.
 • Hallo

  Wat voor claener je ook gebruikt er blijft rotzooi achter. waar ik het beste resultaat mee heb is JV 16 (al 5 jaar) door handmatig in te voeren wat je zoekt en dat kunt verwijder, ook via het register zelf.
  Ik gebruik dat regelmatig, ik maak nooit een backup, maar nog nooit een probleem mee gehad dat het niet meer opstart of werkt.
  Ook niet van de gehele C schijf waar meestal Windows op staat. Waarom teveel rottighied mee gehad, dat het niet werkte, kon de cd weggooien. Als het echt nodig. laat mij maar een uurtje of 2 a 3 lekker alles weer opnieuw doen, dan weet ik zeker dat je dan alles weer schoon is.
  Een [b:9fbc7bc4ba]TIP[/b:9fbc7bc4ba] Zet nooit je bestanden op de C schijf waar windows staat maar op een D schijf, zodat je met een gerust hart de C schijf kunt formateren

  Laat je het automatisch door de clean programma's doen dan mag je wel er 4 installeren, dan vraag ik mij af of het nog wel schoon is want elk programma vind wel wat.

  Programma's die geen bestanden in de map maar Windows ingestallerern zijn het beste, nooit geem rommel in de windows map.
  Voordeel daarvan is dat je de geinstalleerde programma's zo op je stik of Cd kunt zetten/branden en daarna na een schone installatie er weer zo op kunt zetten, het vraagt alleen naar het registratienummer.
  Enkele programma's, die van Macromdeia, Totall commander, Freecommander. JV16 zo zijn er nog meer.
  Hoe kom je daar achter, door gewoon uit te proberen.

  Ik vond het artikel in ComputerTotaal, teveel sugureede dat dit het ei van columbus was/is.

  Ik heb laatst zo heel mijn pc tot in beginfase gebracht door alles handmatie op te schonen, en met groot succes.

  Mvrgr
  Weljago
 • Natuurlijk is het belangrijk je pc zo schoon mogelijk te houden.
  Voor de rotzooi van buitenaf gebruik ik van Norman de Virusscanner, Ad-Aware en de Personal Firewall (geen gratis programma's). Om achteraf te checken of er echt niets vervelends op de pc staat gebruik ik Spybot Search & Destroy, dat tegenwoordig ook keyloggers kan detecteren.
  Zowel Norman Ad-Aware als Spybot kunnen resident geladen worden om eventuele registerwijzigingen te melden zodat je kunt aangeven of je hiermee accoord gaat of niet.
  Daarnaast gebruik ik voor het opschonen van het register Registry Mechanic 7 en RegistryBooster2. Beide programma's zijn ook niet gratis maar doen wel wat ervan verwacht wordt.
  Omdat ik als softwarebeheerder voor een computerclub nogal eens programmaatjes test en deze dus op mijn pc installeer en vaak later weer verwijder, blijft er nog wel eens wat in het register achter. Vond Registry Mechanic laatst nog 225 foutieve vermeldingen, RegistryBooster2 vond er de eerste keer zo'n 1247 en repareerde deze ook en inderdaad, de pc was sneller met opstarten. Registry Mechanic maakt voor het opschonen eerst een systeemherstelpunt, RegistryBooster2 maakt een backup. En daarnaast kunnen beide programma's het register defragmenteren.
  En om er zeker van te zijn dat mijn virusscanner zijn werk goed doet, laat ik ook nog wel eens TrendMicro Housecall zijn werk doen.
  En sinds 1989 heb ik geen virusje meer op mijn pc's gehad. :lol:
  Ik wil niet beweren dat gratis programma's niet goed zijn, maar onlangs las ik op Security.nl een aantal interviews met deskundigen van betaalde viruscanners en een week later met de deskundigen van gratis virusscanners, waaruit bleek dat de gratis programma's toch altijd achter lopen bij de betaalde versies. :P En daar moet je als pc-gebruiker toch wel even rekening mee houden.
 • Als je dan zo nodig een registerprogje wilt gebruiken, wat helemaal de boel niet sneller maakt, alleen in the eye of the beholder, net zoals al die defraggers, gebruik dan NtRegopt, gratis, simpel en goed.
 • Hallo waterman

  Ja is goed om de pc zo goed mogelijk schoon te houde. Je bent scheppen geld kwijt als je alles moet kopen, om je pc schoon te houden. daar bedank ik voor.
  Want wat de ene laat staan, wordt door de 2de ook nog wel eens over het hoofd gezien. Ik werk met gekochte programma's die mijn pc zo goed mogelijk up to date houden, maar toch voorkom je niet alles, daarom doe ik meestal een keer per jaar een grote schone beurt. Virussen heb ik ook geen last van, maar toch moet je steeds alert zijn.
  Ik doe het meestal avonds laat dan zit ik toch niet meer achter de pc. En de tijd die het kost om alles te laten draaien, want sommige vragen nog al wat van geheugen en tijd in uren.

  Door 1 maal per jaar de C schijf radicaal schoon te vegen en te formateren. Dan weer lekker een avondje installeren of er op zetten want zonder instal werkt.

  mvrgr
  Weljago

  Ook toevalling de meeste programma's wat jij opmoemt heb ik ook op mijn pc staan.
 • Ik vindt het geweldig van computertotaal dat ze vaker onerwerpen hebben voor het onderhouden van je pc. Dat is erg belangrijk, als je je pc goed verzorgt dan krijg je ook wat weer terug van je pc. Hij draait sneller, stabieler enz. Software is er genoeg om te downlouden. Ik raad iedereen aan om ccleaner als software tool te hebben op zijn pc. Volgens mij is dit de beste en hij is ook gebruiksvriendelijk. Deze tool kan dingen met je pc flikken wat de ingebouwde tools van windows niet kan. Als je ccleaner heb, heb je 3 in 1. Kijk maar zelf. Dat bespaart een hoop opslagruimte en prestaties van je pc, dan als je ''10'' software tools op je pc hebt staan. Als defragmentatie programma raad ik aan om ''Auslogics disk defrag 1.1'' of nieuwer te hebben. En het belangrijkste en het meest gevoeligste onderdeel van je computer, je harde schijf te onderhouden heb je ook tools genoeg. Een goeie daarvoor is ''HDtune''. Als ik goed heb was deze tool al eerder behandeld in een vorig editie van ''computertotaal'' denk ik. Het nadeel van het hebben van een harde schijf groter dan 100GB is, dat het wel langer duurt dan normaal om het te deframenteren of het zoeken naar defecte sectors.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord