Vraag & Antwoord

Trashcan

Mei 2008: Test: Acht energiezuinige desktop-pc's

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Stil, snel en vooral zuinig

  Bent u toe aan een nieuwe pc? Dan is het slim om rekening te houden met het energieverbruik. Net als bij de auto is het energieverbruik van een computer bepalend voor de uiteindelijke kosten. We hebben de belangrijkste computerfabrikanten gevraagd een energiezuinig systeem in te sturen met een prijs van ongeveer 600 euro, exclusief monitor. De inzendingen lopen sterk uiteen qua configuratie, prestaties en de belasting op uw elektriciteitsrekening. Welk systeem is zowel snel als zuinig?
 • In het artikel wordt een flink aantal keren de maat [b:bf5517529d]Watt per uur[/b:bf5517529d] gebruikt om een vermogen aan te geven. De eenheid van vermogen is echter gewoon Watt (Joule per seconde). Watt per uur is geen zinvolle maat.
 • WATTuur lijkt mij normaal om het verbruik te kunnen meten. :?
  Gaat toch over het energieverbruik?
 • De Wattuur die je noemt is [i:7efb669ef0]Watt * uur[/i:7efb669ef0] en dat is een duizendste kiloWattuur, een maat voor energie, en dat is een zinvolle maat.

  In het artikel wordt echter Watt per uur gebruikt, dus [i:7efb669ef0]Watt / uur[/i:7efb669ef0].

  De juiste maat om te vermelden is toch gewoon het vermogen uitgedrukt in Watt, omdat dat een intrinsieke eigenschap van de computer is. Het energieverbruik hangt af van hoe lang de computer aanstaat. De vermelding "Deze Pc verbruikte 100 kiloWattuur." is nietszeggend, als je er niet bij verteld hoe lang hij aanstond.
 • De tijdseenheid zit al in de eenheid watt. Nl Joule/sec.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Watt

  Een wattuur of een kilowattuur is afgeleid van de eenheid Joule. Deze laatste wordt in de natuurkunde gebruikt.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Kilowattuur

  Dus een Watt is een eenheid van vermogen en een kWh is een eenheid van arbeid.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.