Vraag & Antwoord

Trashcan

Juni 2008: Vista of XP voor games?

Anoniem
rbird
6 antwoorden
 • Welke Windows-versie is het beste voor uw games?

  Onlangs bracht Microsoft Service Pack 1 uit voor Windows Vista. Dit pack zou onder andere voor prestatiewinst moeten zorgen, een goed moment dus om te onderzoeken wat nu het beste besturingssysteem is voor gamers: Windows XP of Windows Vista.
 • [quote:dd3cbfa393="Redactie Computer!Totaal"]Welke Windows-versie is het beste voor uw games?

  Onlangs bracht Microsoft Service Pack 1 uit voor Windows Vista. Dit pack zou onder andere voor prestatiewinst moeten zorgen, een goed moment dus om te onderzoeken wat nu het beste besturingssysteem is voor gamers: Windows XP of Windows Vista.[/quote:dd3cbfa393]

  Ik zou gewoon XP zeggen ondersteunt tot nu toe bijna alle games.
 • Ja, maar gamers zijn ook geïnteresseerd in hoeveel fps (frames per seconde) een game haalt onder welk besturingssysteem. Dat hebben we getest.
 • Ik heb het artikel nog niet gelezen moet ik bekennen maar ik heb tot zover weinig to geen benchmarks gezien waarin een game het beter deed in in Vista dan in XP, of dat nou te wijten is aan het DirectX verschil. Maar ik geloof dat ook al werd er in Vista gebruik gemaakt van Dx9 ipv Dx10, XP nog steeds beter uit de bus kwam.
  Ik moet er wel bij zeggen dat ik al een tijdje geen nieuwe benchmarks heb bekeken/tegengekomen die hetzelfde test met de huidige games die misschien "Vista Optimised" zijn. De nieuwste die ik nu zo snel kon vinden stamde uit maart 2007 en daarvoor 1 uit januari 2007 van Toms Hardware.

  Ik blijf denk ik voorlopig lekker in XP gamen, vooral ook omdat de games die ik het meest speel geen DX10 ondersteunen.

  Ook nog wel een gerelateerd bericht: tweakers
 • Veel nieuwe games hebben nu ook ''Games for Windows'' Vista.
  Sommige games werken dan ook niet op XP..
  Gewoon een manier van MS om gamers Vista te laten kopen :x
 • Ik gebruik nu al een geruime tijd Vista.
  Ik heb nog geen problemen gehad met games die niet werkten. Je hebt wel minimaal 2 GB geheugen nodig en dat heb ik ook wel gemerkt. Prestatie's in games zijn vrijwel identiek. Je gaat er niet echt op achteruit zolang je goed wat geheugen hebt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.