Vraag & Antwoord

Trashcan

Juli 2008: Bescherm uw privacy

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Blijf uit handen van Google

  Toen de Amerikaanse auteur George Orwell een totalitaire staat beschreef in zijn klassieker ‘1984’ ging hij uit van een alomtegenwoordige overheid die alles van iedereen weet. Inmiddels schrijven we 2008, waarin het echt niet alleen ‘de staat’ is die over uw schouder mee loert. Want wat kan, bijvoorbeeld, uw buurman binnen een paar muisklikken allemaal over u te weten komen? Of nog erger: dat bedrijf waar u naar die droombaan solliciteert?
 • In 1984 probeerde George Orwell ons te waarschuwen wat er kan gebeuren. Veel aandacht is er niet aan geschonken want het enige wat gebeurde was dat vele persoonlijke gegevens voor iedereen beschikbaar zijn en dat het tv programma Big Brother er zijn naam aan dankt.
  Momenteel zijn er echter toch organisaties die zich willen verzetten tegen het alom verkrijgbaar maken van persoonlijke gegevens. In België krijgen betrouwbare bedrijven het BESHOPS online keurmerk. De online business dient niet alleen voor veiligheid bij het betalen, naleving van de Belgische wet… te zorgen. Het bedrijf dient ook de [b:b330d50c46]privacy van de consument te respecteren en te beschermen op het Internet[/b:b330d50c46].
  Als je dus bij een Belgisch bedrijf via Internet koopt, kijk je best of deze het BESHOPS keurmerk bezitten. Zo kan je veilig zaken doen.
 • Geweldig artikel maar ik vond het zeer verontrustend om te zien dat security consultant en "expert" de heer Theo Verhelst zelf met alle gegevens volledig op Hyves is terug te vinden. Zelfs foto's van kinderen zijn in het niet afgeschermde profiel van hem terug te vinden.
  Als deskundige mag en kun je dergelijke fouten niet maken.

  Zoekopdracht via wieowie laat nog meer van hem zien
 • [quote:33a8c0260c="CCS"]Geweldig artikel maar ik vond het zeer verontrustend om te zien dat security consultant en "expert" de heer Theo Verhelst zelf met alle gegevens volledig op Hyves is terug te vinden. Zelfs foto's van kinderen zijn in het niet afgeschermde profiel van hem terug te vinden.
  Als deskundige mag en kun je dergelijke fouten niet maken.

  Zoekopdracht via wieowie laat nog meer van hem zien[/quote:33a8c0260c]

  Beetje naïef om te veronderstellen dat het om dezelfde Theo Verhelst gaat. Er zijn meerdere hondjes die Fikkie heten…
 • wellicht mag ik van een beheerder een meer zakelijk bericht als " fikkie" krijgen, wij doen wel ons huiswerk als je even doorleest op meneer zijn profiel

  Over mij: Hallo, geboren te Breda op 4 juli 1960. Lagere school en later de Mavo Hoge Vugt doorlopen. Examen gedaan in 1975. Vervolgens 22 jaar KMar gedaan met diverse buitenlandmissies zoals Libanon en Bosnie. [i:04854c7598]Sinds 2000 in het bedrijfsleven als particulier rechercheur en security consultant. [/i:04854c7598]
  Relatie: Getrouwd
  Woonsituatie: Met kinderen
  Woonplaats: Raamsdonksveer
  Talen: Duits, Engels, Nederlands, mijn moers taal
 • I stand corrected.

  Ik zal je 'collega' vragen een reactie te geven.
 • Oke sportieve reactie, wat betreft de naam ik kan wel de volledige bedrijfsnaam geven maar dat zou wat te veel reclame zijn
 • bescherm uw privacy :
  ontkoppel je pc van het internet
  ga nooit en te nimmer meer on-line
  schaf je mobieltje af (of zet het op zijn minst regelmatig echt uit)
  neem nooit de telefoon op als je het nummer niet herkend en zeg zeker niet je naam
  open geen brieven waarvan je de afzender niet kent en/of die niet aan jou persoonlijk zijn gericht
  maak nooit en te nimmer gebruik van kortingskaarten/acties
  geef je telefoonnummer niet af
  postcodes altijd gewoon random opgeven (zelfs als er een controle is op geldigheid van de postcode dan kun je een bestaande waarde vinden met gokken)
  gebruik valse adres-gegevens als er naar gevraagd wordt
  betaal alleen met contant geld en gebruik je pinpas alleen om geld op te halen
  bestel niks als dat betekent dat je persoonlijke data kwijt moet
  maak gebruik van 'poste restante'

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.