Vraag & Antwoord

Trashcan

Augustus 2008: Vista versus XP, is overstappen wel zo slim?

Anoniem
None
10 antwoorden
 • Nu XP’s levenseinde weer wat is opgerekt en Windows 7 aan de horizon opdoemt is de vraag gerechtvaardigd: is het wel zo slim om op Vista over te stappen? We zetten de twee Microsoft-telgen naast elkaar en laten we ze de strijd met elkaar uitvechten. Welke Windows-versie komt als winnaar uit de strijd?
 • [b:15c7c82513]
 • Hoe goed is Vista? Meestal verwacht u van de nieuwe computer meer dan van de vorige. In mijn omgeving zie ik die verwachting ruimschoots beschaamd.
  Met name de mogelijkheden met MIDI stellen teleur.
  Wie is er al in geslaagd een MIDI-klavier werkend te krijgen onder Vista, op zo'n manier dat real time inspelen van muziek goede resultaten geeft?
  Welke hardware neem je daar voor, en welke drivers?

  Ik ben benieuwd!

  Eveline
 • [quote:85df0687fc]Welke hardware neem je daar voor, en welke drivers?
  [/quote:85df0687fc]

  Dat weet ik: ik heb een digitaal audio workstation en na een aantal vastlopers onder vista draai ik keurig xp

  ->
 • XP heeft zich in de loop van de tijd ontwikkeld tot een stabiel en aardig betrouwbaar besturingssysteem.
  Het is al sinds het bestaan van windows zo dat Bill en consorten niet in staat zijn iets te leveren dat meteen goed werkt. Vista bevestigt dit voor de zoveelste keer.
  Daar komt nog bij dat je ook nog eens goed moet investeren in je hardware om dezelfde prestaties te krijgen als onder XP!

  Het is dan ook niet verwonderlijk dat ik zojuist lees dat Bill en consorten $ 500 miljoen gaan investeren in de promotie van Vista.
  Dus niet zorgen voor een goed product maar via honderden miljoenen kostende reclamecampagnes klanten proberen een matig product in de maag te splitsen.
  Mijn conclusie is dat Microsoft nog steeds een a-sociaal bedrijf is dat niet het belang van zijn klanten dient.

  Als het aan mij ligt blijft iedereen XP gebruiken en wordt vista geboycot!

  Dus als het niet nodig is, spek dan niet de beurs van Bill.

  Peter
 • Ik heb juist hele positieve ervaring met Vista, werkt als een zonnetje op mijn 4 jaar oude pc. UAC heb je alleen in het begin veel last van als je aan het installeren ben, daarna merk je heel erg weinig van. Pas na enkele maanden, zodra die super snelle XP installatie het langzaam begint te begeven merk je dat Vista gewoon stabiel, snel en betrouwbaar blijft. Hierdoor heb ik nog geen herinstallatie hoeven uitvoeren afgelopen 2 jaar.
 • [quote:a1fea3979f="ebernard"]Hoe goed is Vista? Meestal verwacht u van de nieuwe computer meer dan van de vorige. In mijn omgeving zie ik die verwachting ruimschoots beschaamd.
  Met name de mogelijkheden met MIDI stellen teleur.
  Wie is er al in geslaagd een MIDI-klavier werkend te krijgen onder Vista, op zo'n manier dat real time inspelen van muziek goede resultaten geeft?
  Welke hardware neem je daar voor, en welke drivers?

  Ik ben benieuwd!

  Eveline[/quote:a1fea3979f]


  http://www.tmd.be/nl/produits/product_detail_view/78/midi-usb-klavier-prodipe-49n.html
  ?
 • Ik ben zelf wel positief over Vista. Vooral de belofte van DirectX 10 en over een tijdje DirectX 11. Hopelijk stappen game-ontwikkelaars snel over. De praktijk (vgl DOS-games naar Win95-games) leert dat het wel een paar jaar kan duren. PCs zijn reletief goedkoop momenteel en het aanbod van DirectX 10 videokaarten groeit. Volgens mij is het een kwestie van tijd, voordat Vista massaal omarmt wordt.
 • Zelf vind ik Vista ook geen echt probleem. Gelukkig :oops: heb ik zelf maar 1 Vista systeem want het vraagt toch wel een zware computer. En ja, daarvan heb ik erzelf maar eentje. Het ogenschijnlijke betere gebruikersvriendelijkheid van Vista, dat herken ik niet direct. Via mijn werk, krijg ik te maken met veel Vista computers. Ik vind de meesten veels te langzaam en dat ligt dan niet aan de Prestatie Index! De mijne is iha een stukkie langzamer, volgens die Prestatie Index dan. De traagheid komt vermoedelijk door teveel processen, de fraaoe video weergave en de virusscanner. Ook zie ik dat sommige Windows processen veel CPU tijd vergen. Ik vraag me echt af waarom dat nodig is. Het lijkt me verstandig dat daar wat meer informatie over komt gekoppeld aan het aan/uitzetten van zo'n proces als die toch niet echt nuttig blijkt te zijn.
  Oh ja, ooit een VIsta systeempje tegengekomen met maar 512MB, en ik vond die toen niet echt traag. Het is wel zo dat ik iedereen adviseer om met Vista toch echt 2GB geheugen of meer te gebruiken. Dat maakt het systeem iha een stuk prettiger in het gebruik. Gezien de huidige prijzen zou dat ook geen beletsel mogen zijn.
 • Voor degene die een nieuwe PC of laptop aanschaffen is overstappen op Vista zeker wel aan te raden. Tenzij het gaat om de aanschaf van een trage budget/tweedehands PC of laptop. Op mijn multiboot hoofd PC draait met succes de Vista Ultimate. Alleen omdat Ubuntu Hardy heron mijn hoofd besturingssysteem is, gebruik ik Vista niet zo vaak. Mijn Windows Vista was de Windows Experience Index base score staat in deze topic.

  Wat de betrouwbaarheid van Vista betreft, zag ik dat op de site van computer!totaal een artikel verschenen is over Betrouwbaarheid in kaart brengen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.